Vchodové dvere reklamácia

Dobrý deň, v októbri sme dali montovať okna a dvere od slovaktualu. Máme problém s vchodovými dverami do garáže. Dvere sú antracitové (gavaplast hpl), s plnou výplňou takou klasickou, nie je tam žiadne sklo a podobne. Otvárajú sa smerom von, sú na garáži a nechcel som aby sa otvárali smerom dnu kvôli priestoru, preto teda von. Po dvoch mesiacoch počas vianoc som si všimol, že sa prehli ako luk. Stredová časť prilieha k rámu a konce rohov sú od zárubne takmer centimeter. Po priložení vodováhy je jasne vidieť že stredová výplň je prehnutá. Zárubňa je v poriadku. Samozrejme nejdú poriadne zamknúť, je tam klučka, ktorá sa vytiahne hore a následne sa zamknú klučom, taká klasika. Keď chcem zamknúť musím ich v dolnej časti prilačiť až potom sa zamknú. Na dvere svieti slnko, ale aby sa až takto prehli vchodové dvere ? Aká je to potom výroba. Samozrejme dal som na to reklamáciu a dnes sa boli nato pozrieť montážnici. videli prehnutie, a následne mi volali z kancelárie Slovaktualu a vraj neuznajú na to reklamáciu, pretože to nie je ich vina, ale vraj fyzika a tú oni nevedia ovplyvniť. Ja chápem, že niečo sa nedá ovplyvniť, ale aby to takto pracovalo ? Myslíte, že by reklamácia mala byť uznaná ? Stretol sa niekto s týmto ? Poprípade čo robiť ? ďakujem
Odpovedať
Skúsenosť nemám ale ak sú tie dvere určené do exteriéru tak by mali odolať poveternostným podmienkam bežným v týchto zemepisných šírkach bez straty či obmedzenia funkčnosti. Volal by som asi SOI nech sa vyjadrí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od m_martin:

Dobrý deň, v októbri sme dali montovať okna a d…
@m_martin .. máte na tú svetovú stranu aj okná..? ... tak ohnuté okná? Ak nie, tak by som reklamoval, že napriek fyzike viditeľnej na dverách ostalo okno rovné.. a vy chcete rovnako správajúce sa produkty...alebo im dal doštudovať fyziku.. .. nenechajte sa zavádzať... je to opodstatnená reklamácia, ak sú dvere naozaj exteriérové a s rovnakého vizu portfólia...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@m_martin .. máte na tú svetovú stranu aj okná..?…
@brapene ano na tú svetovú stranu mám aj okno. a to je v pohode. a áno sú to exteriérové dvere.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Skúsenosť nemám ale ak sú tie dvere určené do ext…
@toky1 sú určené do exteriéru. pri objednávke sme sa jasne bavili aj tomto že budú v exteriéri. neviem skúsim nejak vyjednať tú reklamáciu, ale vraj nebude uznaná. Tak vôbec nerozumiem tomuto. Mám pocit, že tie recenzie čo som čítal na slovaktual sú ozaj pravdivé, pri objednávke a montáži sú ťuťuli muťuli a keď treba niečo vyriešiť tak ruky preč.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od m_martin:

@toky1 sú určené do exteriéru. pri objednávke sme…
@m_martin tipujem že tam nie je jadro F ale klasická výplň. Aj sám výrobca vie o tom a odporúča kupovať jadro F, ale stále vyrábajú aj obyčajné, lebo spĺňa účel a je to lacnejšie - stačí pozrieť na YouTube Gava jadro F. Myslím že ten priehyb bude zamietnutý a akurát by pomohlo trochu to doštelovať, aby sa to lepšie zamykalo. Raz bol príspevok o dverách z nejakého marketu a tie sa teda pomaly celé poohýbali, aj fólia začala schádzať. A v jednom obchode mali napísané, že ich dvere sú do exteriéru ale majú byť v tieni. Takže táto Gava výplň je oveľa lepšia varianta, len treba to skúsiť nastaviť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@m_martin tipujem že tam nie je jadro F ale klasi…
@marsdm ..čiže výrobca vie, že za 12 týždňov sa dvere skrútia, zmenia rozmer a napríklad netesnia ako majú..?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@marsdm ..čiže výrobca vie, že za 12 týždňov sa d…
@brapene myslím že nevie kedy sa to stane, ale za akých podmienok to nastáva. Nemyslím si že sa to deje vždy pri tejto výplni. Napríklad u nás pri obhliadke pozreli na akú svetovú stranu budú dvere a či tam bude piecť slnko alebo sú v tieni a odporučili nakoniec hliníkové dvere a inú výplň pri tmavej farbe. Sami povedali že sa chcú vyhýbať reklamáciám a rovno v ponukách dávajú lepšie produkty. Známemu robila iná firma ponuku a tiež mu nacenili lepšie veci, ale ako alternatívu a červeným písmom napísali, že nie sú vo výslednej sume zarátané ale odporúčajú tie alternatívy a aj dôvod. Uvidíme aké bude vyjadrenie od nich, ak sa zadávateľ podeli ako to ďalej pôjde.
Odpovedať
V čom sú zlé tie poľské vchodové dvere s cenou do 1000€? Tepelnoizolačné vlastnosti majú výborné (cca 0,65W/(m2*K), alebo aj menej, hliníkový prah s prerušeným tepelným mostom, neprehýbajú sa (ABSIGLASS)... Napríklad také od Splendoor? Veľký výber dizajnu, farieb.... Mne (vyššie spomínaná Slovenská spoločnosť) nacenili plastové vchodové dvere na takmer 2100€ (cena bez montáže, s DPH), profil Ideál 4000, bez skla, výplň Gava HPL a s madlom... Také niečo má ani nenapadne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

V čom sú zlé tie poľské vchodové dvere s cenou do…
@frantisekca ale poliak pridava do okien posypovu sol a slovak len kvapky potu poctivej prace a prach z rohu jednorozca...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@m_martin tipujem že tam nie je jadro F ale klasi…
@marsdm No nie je, bohužiaľ. Ale nato sme neboli upozornený vôbec, taktiež sme sa bavili aj o svetových stranách, takže pani zo slovaktualu vedela o tom na akú svetovú stranu sú orientované a neupozornila nás, a chalani teda merací technici, tak tých to ani nezaujímalo. Keď by som to mal tak zhrnúť v skratke, tak odbornosť tam nebola žiadna. Ale nevadí, nejak sa to vyrieši.
Odpovedať
Len pre info. dnes mi volali. Vyjadrenie na reklamáciu bolo že ju zamietaju, nie je to výrobná chyba vraj. Riešenie je, vymeniť výplň za sklo. Samozrejme že ju treba zaplatit. Do budúcna aj pre ostatných keď sa budu rozhodovať aké okna a od koho. Slovaktual veľké NIE. To som ešte nespomenul že predtymto už bola jedna reklamácia kedy sa muselo meniť jedno krídlo okna - bolo poškriabané, montážnici ho buchli do tehly. A to nehovorím o tom že pri montáži a lepenia pások používali vysúvacie noziky a na jednom okne a dveri sú ryhy od nozikov. Na to mi povedali že sa to stáva a dali mi nato takú špeci korekčnu fixku vo farbe okien. Take sú skúsenosti so slovaktualom v okoli nových zámkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@m_martin mas zamietnutie reklamacie pisomne?
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od mgx:

@m_martin mas zamietnutie reklamacie pisomne?
@mgx zatial nie. len telefonicky mi pani volala na konci pracovnej doby. ale zajtra sa to chystám vybaviť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?