Terasové okná - skúsenosti

Ahojte prosim vas mate niekto skusenosti zo stulpovymi oknami 1790x2200? Dakujem
Odpovedať
@jana2305 Ano, len u nás to nie sú okná, ale terasové dvere.
Odpovedať
Ano presne su to teraaove okna ospravedlnujem sa. Mate s tym skusenost? Su v pohode? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jana2305 uz ten rozmer hovori o tom, ze to klasicke okno asi nie je 😄
Odpovedať
@jana2305 Za kého pohľadu máš na mysli? Veľkosti? Spoľahlivosti? Praktickosti? Z pohľadu veľkosti sú to dosť veľké krídla pre plastový profil. Mne sa utrhol jeden pánt, ale mám podozrenie, že sme tomu trochu aj "pomohli" pri otváraní (okno sa opiera pri otvorení "dokorán" o ostenie). Viac som písal tu: https://www.modrastrecha.sk/forum/okn... Z hľadiska priestoru - výhodou je, že sa otvoriť aj iba jedno krídlo, ak chceš vyjsť von, ale v prípade potreby sa dajú otvoriť obe krídla a získaš tak obrovský priechod. Nevýhodou je, že v interiéri - tam kam sa dvere otvárajú, nemôžeš dať nábytok. Potrebuješ priestor na otvorenie dverí. Problém je aj so sieťkou na hmyz. Jedinou vhodnou pre tieto dvere bola plisé sieťka, ktorá nie je práve lacná (cca 300 €). Ale neľutujem, že som dal tento typ dverí.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme 1700 x 2350 mm a jsme spokojeni. Jen my jsme udělali 1/2 fix a 1/2 otvírací. Máme v celém domě francouzská okna a neměnila bych ;-)
Odpovedať
@jana2305 mám 1950x2350 a oproti ostatným sa museli 3x nastavať inak ok . Sieťku mám na 1/2 otváraciu. Tam som nevidel zmysel dávať aj nadruhú časť ktorú som využíval keď som potreboval ponosiť väčšie veci do domu.
Odpovedať
Podobne ako @qeszi_sk mame v dome vsetky okna balkonove systemom cast fix a cast otvaracia. Vsetky okna v nasom dome maju vysku 2500 mm a v dvoch izbach mame podobnu sirku (1800 mm)
Odpovedať
@jumt akú sieťku si dával ? typ výrobca, príp cena. dik
Odpovedať
@tino2 bral som to od tých čo dodávali dvere cena do 80€ niečo také ako na tých linkoch https://www.hornbach.sk/shop/Ochrana-... http://dvereaokna.eu/tieniaca-technik...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?