Strešné okná Velux vs Dakea

Profilova fotka
Ahojte. Prosím vás, aký, okrem ceny, je rozdiel medzi strešnými oknami velux a dakea?? Je dakea naozaj len ,,lacnejšia,, varianta veluxu, alebo sú tam iné mínusy. V prepočte vyšlo jedno okno o 100€ lacnejšie. Priplatili by sme za Velux, ak by som vedela že ten príplatok nieje len za značku. Snažím sa nájsť dôvod, v čom je Velux lepší, či je to potrebné zaplatiť o 100€ viac, ale nenachádzam. Poraďte prosím. Ďakujem.
Odpovedať
Mali sme Veluxy pokym sme neorerabali strechu, potom sme dali Fakro. Ako pozeram na tie ich fotky, tak za 30 rokov stale nevyriesili system otvarania. Stale to maju tou hornou listou. Ma to dve nevyhody. Po prve, ak je okno vyssie, tak nizsi clovek ho bez tycky neotvori. Po druhe, to okno zo strechy otvori aj 4 rocne decko za 2 sekundy, upne bezhlucne. Nad tou listou su mikrovetracie otvory a tie su kryte iba 0,3 mm hlinikovym plieskom. Staci cez ten plech prepichnut skrutovac a zatlacit na tu listu. Zvnutra problem otvorit, nevitana navsetva zo strechy ziaden problem. Cele zle...
Odpovedať
Profilova fotka
@miso555 takže radšej dakea?
Odpovedať
Na otázku či velux alebo dakea vám odpoviem veľmi presne, len neviem či dostatočne presvedčivo: ŽIADNÉ!!! Strešné okno krásna romantická vec, ale samý problém. Môžu mi tu oponovať tí čo ich predávajú alebo montujú, ale pravda je taká že počas celej životnosti samý problém. Urobte si vikiere, sú ďaleko lepšie. Veľa šťastia!
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj_k na to potrebujem stavebne povolenie, projekt, kopu prachov. Prečo teda ľudia stále dávajú strešné keď sú tak zle?
Odpovedať
Neviem aké povolenia sú potrebné na vikiere ale... robíte to iba raz za život a stojí to za to. S prečo ľudia dávajú strešné okna? Za iných neviem odpovedať ale za seba poviem že sa mi páčila predstava pozerať na hviezdy a videlo sa mi to jednoduché. Dnes viem že aj ta predstava aj jednoduchosť bol omyl.
Odpovedať
Hlavne aby boli plastove, drevene by som nikdy nedal. Bral som najlacnejsi Rooflite a najvacsie co sa mi zmestilo a konstrukcne som na nich nenasiel ziadnu chybu, ale suhlasim ze ak sa da (hlavne do obytnej izby) je lepsie normalne okno. Aj keby muselo byt nizke vyburane pod vencom do murika. Ocenite to ked bude prsat alebo snezit alebo budete potrebovat sietku proti komarom v lete pri otvorenom okne (to uz vyslo z mody).
Odpovedať
Ano, stresne okna su zle po vsetkych strankach. Je to obrobsky unik tepla, oplechovanie nefunguje ako ma, casto okolo nich zateka, zvyknu sa rosit a plesniet, cez leto obrovske prehrievanie. Napriklad rolovacia vonjaksia markiza Velux vydrzala 5 rokov, nasledne sme okna vymenili za Fakro, tie su lepsie, ale vonjaksia markiza vydrzala dva roky. Vzdy odisla pruzina, uz nenavijala. Na vetranie stresne okna vobec nie su, nejaka ochrana proti hmyzu je tam iluzorna. Prave preto som pri stavbe noveho RD uz neuvazoval so sikmou strechou. Lebo ak mame sikmu strechu a mame byt postaveni pred volbu, ci bez okien a v tme, alebo so stresnym oknom, tak by som asi opat volil to trapenie so stresnymi oknami, lebo nedostatok prirodzeneho svetla je pre mna velky problem. Nejake vikiere tiez nie su vzdy idealne riesenie, pribudaju na strechu mnohe konstruncne detaily, ktore mozu zatekat, tiez cely vikier zvacsuje kontaktnu plochu tepla s chladom, navyse tie strechy s mnozstvom vikierikov, to su casto tiez dizajnove skvosty... Ale ak niekto trva na sedlovej streche, tak podla mna bud kvalitne spravit nejaky vikier alebo kvalitne stresne okno ale Velux podla mna nie.
Odpovedať
@j_ank_a poviem to tak, to co tu pisu su aj pravda aj nahodne vysledky. Kvalitne stresne okno vela z toho eliminuje. Na stresne okna su aj sietky (nasu jednu maju uz 10 rokov a je v pohode dokonca prezila aj demontaz a naslednu montaz pri prerabke kupelne. Hlavne nechod vyslovene po cene a daj si trojsklo. K tomu veluxu to ze nerobia ine otvarania je drist, mam velux a mam otvaranie packou na spodnej strane- toto vyrabaju uz dobrych par rokov. Kazdopadne, ak si potrpis na ciste okna nie je to nic pre teba. Ak mas moznost vikieru chod do toho a spolahlivo posluzi aj stresne okno- len treba vybrat kvalitne a kvalitnu montaznu firmu. V rodine mame aj Fakro a nic len nadavaju na nich. My sme sa rozhodovali medzi Velux a Roto ale Roto ma ceny kdesi uplne uletene, dali sme velux navyse zavazilo ze nasi strechari odporucali Veluxy a pri montaze isli doslova jak poslepiacky. Kazdopadne si daj poplastovany ram, v ziadnom pripade dreveny s tym su len problemy.
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 ďakujem. No ono dakea je odnož veluxu práve nám povedali. Že Velux vyjde s nejakou novinkou, je na trhu pár rokov, a potom odpredá pod inú značku. obe sa vyrábajú v Maďarsku, ramy dansko, ostatné komponenty Čína a polsko. Muž tam robil preto vie, a moc do toho ísť nechcel. nemáme žiaľ ale nejak veľa moznosti. Drevené nechceme.. Majster čo nám bude osádzať vravel, že Velux má packu len hore, ale už je možnosť domontovania dolnej, horná ale zostane stále. Čo je na Tom pravdy neviem, každopádne sa snažím zistiť kde je nejaký markantný rozdiel. Dakea má otváranie dole, samozrejme trojsklo chceme určite.
Odpovedať
Profilova fotka
@miso555 nechápem, prečo ich má každý druhý dom, keď si tak zle? Neverím, že všetkým zatekaju. Aj plastové okno ak zle osadis bude zatekat a mať únik tepla.. to by Velux toľko neexpandoval, a nepredával aj u nás, ak by boli reklamácie..
Odpovedať
@j_ank_a zjavne nema uplne info, zajtra ti vyfotim moje ak nezabudnem ziadnu packu hore nemame len rucku dole a hore je miesto packy taka vysuvacia lista na mikrovetranie. Skusim pozriet aj ci nemame niekde na okne stitok co to je za typ.
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 super. Ďakujem. 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?