Stavebné puzdro na dvere - Eclisse alebo Jap?

Zobraz úvodný príspevok
Abojte.Viete poradit na zaklade skusenosti alebo referencii od ludi z vasho okolia ktore stavebne puzdro je lepsie?Ci sa rozhodnut pre ECLISSE alebo JAP?Ktore ma ake pre a proti? Popripade viete doporucit iny typ? Potrebujeme touto formou riesit prechod zo zadveria do domu (110cm) a v spalni do satnika (70cm).Vdaka za kazdy nazor.
Odpovedať
1
2
@fugas20 samozrejme.len az koncom jula,lebo som odcestovany.
Odpovedať
Nemá niekto iný?
Odpovedať
Profilova fotka
zatial cakaju na stavbe, dali sme eclisee, aj v inch 2 domoch dali tieto, dostali sme 25% zlavu. sapeli dava Jasp, Porta objednava Eclysee
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@fugas20 pre info o technicke parametre navodi na montaz kliknite na dole uvedeni link a vyberte si produkt ktore vam zaujma: https://www.unitrex.eu/stavebne-puzdr... Naš sortiment puzdra: https://www.unitrex.eu/stavebne-puzdr... Ceny puzdier: https://www.unitrex.eu/c/e-shop/stave... Viac info na tel.: +421 905 162 430 Marco Troncatti S pozdravom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Má niekto skúsenosti s Ermetika EvoKit? Sú asi až podozrivo lacné, keď však čítam, tak v princípe sú tie štandardné systémy prakticky rovnaké. Premýšľam, že by som 4 dvere zmenil na zásuvné (kúpeľňa, TM, špajza, vstupná chodba).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Má niekto skúsenosti s Ermetika EvoKit? Sú asi až…
@frantisekca ak to nebude sukromna kupelna (napr k rodicovskej spalni) zostal by som pri klasickych dverach 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@frantisekca ak to nebude sukromna kupelna (napr …
@sousedekovci89 V TM, v chodbe a vlastne aj v tej kúpeľni som najskôr zvažoval iba zavesené dvere, proste 500€ za puzdro nedám. Ale keďže som našiel aj napríklad tie Ermetika púzdra, tak sa mi to pozdáva, cca 160€ za 80tky do SDK, spomaľovač niečo cez 50€.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@sousedekovci89 V TM, v chodbe a vlastne aj v te…
@frantisekca ostatne v pohode do kupelne by som nedaval. Pocitovo neposkytuju taky pocit sukromia ako ked zavries klasicke dvere. Doma si na to mozno zvyknete ale napr navstevam by to mohlo byt neprijemne. O co lacnejsie su o to viac by som sa bal aby to nebol len pocit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcel714:

Abojte.Viete poradit na zaklade skusenosti alebo …
@marcel714 Ja mám JAP dvojkrídlové 125 cm a fungujú bez problémov už 8 rokov a zasúvajú sa zarovno s obložkou a nemajú žiadne madlo, ale v jednom krídle je otvor na čele dverí kde strčíš prst a ľahučko potiahneš. Krídla sa posúvajú synchronizovane spolu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rurer:

@marcel714 Ja mám JAP dvojkrídlové 125 cm a fungu…
@rurer To ja som oprášil starú tému, nech nezakladám novú. Áno, JAP, ale tie ceny sú pre mňa neakceptovateľné. To proste za to nedám, aby som s jedným otvorom (puzdro+obložka+dvere) bol na 1000€. Mám iné priority.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca ja mam posuvatelne dvere (solodoor+unitrex singolo) na WC aj kupelni, urcite by som dal znovu. Nezavadzaju tesnia dobre (na posuvne). Do TM a vstupnej chodby by som skor pouzil klasicke, tesnia lepsie. Lacne to nebolo ani pred 6timi rokmi, dvere (DTD) stali 240e bez dph, zarubna 120e bez dph, singolo stalo 200e. Predpokladam ze skoncis s lacnymi dvermi z hobbymarketu :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@frantisekca ja mam posuvatelne dvere (solodoor+u…
@mgx Veru, dverami zo supermarketu sme skončili. Asi neexistuje, aby boli klasické a aj do púzdra. Navyše, polovička sa zamilovala do dverí farba kašmír, čo možnosti ešte viac minimalizovalo. Kým sa budú kupovať ešte ďaleko, ale už teraz trebalo hľadať, aby sme vedeli, či ísť do tých posuvných. Akurát, že rozmery tých puzdier, dverí budú musieť byť +10cm oproti klasických dverí, lebo nechcem aby sa úplne zasúvali, ale zároveň ostala zachovaná prechodová šírka. V TM budú musieť byť dvere aj tak stále pootvorené...
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca nie, klasicke dverne kridlo ma napr. pri rozmere 70 rozmer 70, do puzdra ma 76cm (kuk objednavka hore). Sirka zarubne je 70cm, vies ho zasunut na 100% (ale nemusis, je tam brzdic). Polovicke vysvetli, ze je hlupost hladat nejaky kasmir ci iny specificky odtien, dvere potom nikdy nedoladi s nabytkom (ak teda nebude na zakazku). Treba sa drzat overenych dekorov, bud dub prirodny (ten doladis lahko) alebo dat biely lak. Na tom vsak vidno smuhy, ak ludia chytaju zarubnu (co chytaju...)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@frantisekca nie, klasicke dverne kridlo ma napr…
@mgx Vysvetliť? Si ženatý? 😂 Ibaže nechcem aby sa dvere úplne zasúvali, je to nekomfortné potom zatvárať, ale pritom chcem aby ostala zachovaná šírka prechodu ako u klasickej zárubne. A ešte jedna asi hlúpa otázka, ale... Na dvere do púzdra napr. 80 (860mm) je potrebné púzdro 80tka, alebo väčšie? Keď je púzdro 80tka, tak otvor pre zárubeň je napríklad 88cm? Ešte som púzdro nerobil.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca happy wife=happy life. Nemusis vysvetlovat, doverne poznam. Dvere nemusis uplne zatvarat, jednak je tam madielko za ktore to chytis a keby aj nie, z pohladu hrany je dalsie madlo na "prst", dvere chodia lahko, na 1 prst. otvori aj dieta. Svetla sirka zarubne napr Singolo s oblozkou je presne 70/80cm, dvere pre tento typ zarubne sa vyrabaju vzdy ako ATYP, tzn. pri tomto pripade 76 alebo 86cm. Uvedies v objednavke aky typ oblozky mas a oni presne podla toho vyrobia. Ja som osadzoval v roku 2019 Singolo prvy krat, museli sme to trochu s technikom popocitat, lebo muster na ne nemali. JAF a Eclisse maju 100%. Mam este aj napr. Eclisse bezzarubne, tam je svetla sirka 81cm a vyska 199.3cm a dvere su 81,5cm. Idealne nechat to na dodavatela preratat (len skontrolovat). Dvere su ZASA ATYP! V reci solodooru, aktualne priplatok 40% oproti cennikovej cene "normalneho" kridla. U mna inej cesty nebolo, prerabal som starinu a z povodnej komory na zavaraniny robil vstupnu chodbu, WC a kupelku. Bez posuvnych dveri v minimalizme mission impossible.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?