Stavebne puzdro

Zdravim, uz tu ta diskusia bola architekt mi doporucil stavebne puzdro a montaz od Eclisse , ale pozeram este stavebny otvor upravit cena 1300 s montazou, checla by som nacenit Unitrex, len montaze nerobia, neviete poradit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roxana280:

Zdravim, uz tu ta diskusia bola architekt mi dopo…
@roxana280 Unitrex len predáva púzdra. Montujú to murári, keď murujú steny.
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 cisto unitrex puzdro singolo s tlmicom stoji do 250euro. K tomu vam treba oblozku pre puzdro a dvere. Mna stali pred 5timi rokmi 235e, ale povedzme vzhladom na inflaciu nech stoja 350e dnes. Montaz bola zalezitost prijemneho dopoludnia, ale ratajte 200e. Najdite si cloveka ktory sa venuje montazi dveri (s referenciami). puzdro vam namontuje murar, sadrokartonar alebo hocijaky trosku sikovnejsi domaci majster, co vie citat vykres. Nie je to ziadna raketova veda. (Dvere 3D 70 dub prírodný KLASIK plné posuvné (atypické: svetlá šírka dverí 760 mm, svetlá výška dverí 2000 mm, stv. pzdro UNITREX SINGOLO 125 SDK) Ean: 8592708275252 mušle-oválná chróm matný oválna + WC zámok - 3100033 lišta Spodná hliníková vodiaca lišta - 5200300 náprstok chróm matný oválny - 3100036 výplň Dierovaná DTD - 0500170
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@roxana280 cisto unitrex puzdro singolo s tlmicom…
@mgx zial architekt tvrdi, ze ked mi to puzdro namontuju nakrivo, tak sa mi bude hybat a budem s tym mat problem, ma len jedneho co montuje puzdra a ten robi s eclisse, puzdro so skrytou zárubňou
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 mam doma puzdro singolo aj eclisse so skrytou zarubnou, montaz je na 99% identicka. Ak neviete pouzit vodovahu za 25 euro, tak verte rozpravke. Len ta rozpravka daco stoji, ale platite to vy, nie architekt.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@roxana280 mam doma puzdro singolo aj eclisse so …
@mgx keby som vedela murovat, tak si to spravim aj sama:). Skusam, no kupit by som ho kupila, len ho nema kto namontovat. Preto spekulujem, lebo sa mi to zda chore tolko penazi za take nic a niekoho zhanam kto by to vedel vymurovat lacnejsie a dobre. Bratislava.
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 dajte fotku aktualneho stavu a co chcete upravovat a ako chcete aby to na konci vyzeralo. Ako pisal @chrobak7, montaz puzdra je vecou murara/SDK alebo hocijakeho prerabkara, co videl vodovahu. Tzn. najlacnejsi variant je skocit do dverneho studia a nechat si spravit nacenenie toho co chcete (kludne 2-3 aby ste videli rozdiel). Napriklad solodoor. Poviete ake siroke dvere chcete, aku vysku, aka hruba priecka. Casto maju aj monterov, povedia vam ci LEN montuju dvere/zarubnu do puzdra, alebo musite mat stavebny otvor aj s puzdrom uz nachystany (tak je to vacsinou vsade). Podla pouzitej zarubne a dveri a hrubky priecky/typu kupite puzdro a nechate namontovat. Alebo si najdete majstra, co to zorganizuje atd.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roxana280:

Zdravim, uz tu ta diskusia bola architekt mi dopo…
@roxana280 u nás ho montoval sám manžel, murári ho potom len pripravili na stierku, oni ho montovať nechceli a ti, čo povedali, že namontujú chceli 500€ za 2 puzdra montáž a odkladali to už niekoľkokrát.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roxana280:

Zdravim, uz tu ta diskusia bola architekt mi dopo…
@roxana280 to je novostavba či rekonštrukcia? Lebo púzdro bežne aj murári nachystajú a potom sa omieta, čiže ten čo montuje dvere príde až na konci, keď je to nachystané. A býva k tomu pribalený návod ako aj video návody mávajú. A tých 1300 je len montáž púzdra a púzdro samotné? Ale aj na Eclisse sa mi to zdá dosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@roxana280 to je novostavba či rekonštrukcia? Leb…
@marsdm je to novostavba, uz je pred omietkami preto to treba vyriesit, pozerala som ho na nete 1000 mi dal cenu a ostatne robota
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janka_266:

@roxana280 u nás ho montoval sám manžel, murári h…
@janka_266 zial moj manzel take nespravi:-(
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@roxana280 dajte fotku aktualneho stavu a co chce…
@mgx ano to som uz poslala aj dvere next mi treba do garaze, som dufala, ze niekto sa mozno ozve co to robi niekto z profi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roxana280:

@mgx ano to som uz poslala aj dvere next mi treba…
@roxana280 tento typ mi našlo za 852€ aj s tlmením. Bežne sú lacnejšie len toto je bezzárubňový typ. Aj JAP má lacnejšie, ale neviem ako s montážou. Ale teda keď je to novostavba, tak tí čo robili hrubú priečky by nevedeli namontovať aj púzdro?
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@roxana280 tento typ mi našlo za 852€ aj s tlmení…
@marsdm hrubu stavbu sme mali zmluvu a uz skoncili sli dalej, je to bezzarubnovy typ a taky by som aj chcela uz som pisala do Sika na Sap aj na Sap cenovu ponuku do centraly, ale vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 dajte fotku aj aktualneho stavu stavebneho otvoru. Ak sa maju dvere len opriet o bok, musite pouzit bud SINGOLO (moju fa z roku 2019 priklad, ale ceny medzitym zdrazili alebo pouzit napr. UNITREX BZ). Odpada zasa cena za zarubnu. Ja som ine riesenie nemal, ale osobne preferujem zarubnu, pretoze sa to menej ochyta. BZ budete musiet cas od casu malovat alebo to oblozit. Je to na Vas... Cenu vidim od 760e + brzda (treba vam na oboch koncoch ci len 1dnu?), nechapem preco si davate nizke dvere a nie 2100 polsky standard, je to bez priplatku! Ak budete niekedy stahovat 2m skrinu, pochopite... 70cm je co, WC? https://www.grigelshop.sk/stavebne-pu... myslim ze ked napisete do DUODOORu v BA alebo sa tam zastavite, maju urcite aj niekoho co to namontuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@roxana280 dajte fotku aj aktualneho stavu staveb…
@mgx co ja viem, co navrhol architekt to je, asi preto su znizene, ze tam ide vzduchotechnika a chladenie stropom, on vedel co robi, fotku nemam, to by som musela ist na stavbu a to chodim len ked je nutne, mam dom a novy dom trosku od seba, neva uz si to vyriesim a nikdy som nic v Polsku od zakladnej skoly nekupila, ani ma to nenapadlo, ani Polsko nemame blizko. Dvere do prveho domu som kupovala ceske a slovenske.
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 vyska miestnosti je podla normy minimalne 2.5m, ale dobre, ty musis vediet. Tieto veci riesi projekt/dozor. Norma 210cm je uplne bezna aj v zahranici a 210cm dvere vyrabaju ako normal aj SK/CZ vyrobci a suvisi s tym, ze ludia su stale vyssi. Dvere 230cm a vyssie sa pouzili uz aj v 1930, vtedy to bolo samozrejme na "mieru".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?