Odpoveď na príspevok od megdesign:
@chrobak7 ja mám ale trocha iné bočné lišty. Majú… @megdesign aku mezderu medzi bočnými krytkami a parapetom ste nechávali kvôli dilatácii?Odpoveď na príspevok od rives:
Poraďte ako správne osadiť AL parapet.....čo s di… @rives medzera tam nemôže byť , kvoli riziku zatekania pod parapet , bežne to drbnú napevno ku stene , a ked je medzera , tak vyplnia tmelom/lepidlom/ PUR penou , a potom prekryjú fasadnou omietkou tak cca do 1mm . Žiadnu dilatáciu plechu 0,15 mm neriešili , nikdy .Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@rives medzera tam nemôže byť , kvoli riziku zate… @rudy1973 nemyslím medzeru medzi stenou a krytkou. jasne že tam nemôže byť medzera tam sa to musí utesniť. Ale medzi krytkou a parapetom. ta krytka sa nasunie na parapet a tam sa udajne má nechať medzera. Ale nejak mi to nevie nikto potvrdiť...Odpoveď na príspevok od rives:
Toto som našiel na nete na viacerých miestach pri… @rives Keď parapety montuješ v lete, za tepla, nemusíš uvažovať so žiadnou dilatačnou medzerou. V zime bude parapet pracovať iba do dĺžkového mínusu.Odpoveď na príspevok od rives:
Toto som našiel na nete na viacerých miestach pri… @rives a ked ti prikotvia parapet 3 skrutkami o okno , kde bude dilatovať, ja mám plastové krytky na parapet na doraz a no problém ani na jednom okne sa to nekrúti ... mám biele parapety !Odpoveď na príspevok od petersd:
@rives Keď parapety montuješ v lete, za tepla, ne… @petersd áno,tiež takto uvažujem.... dikOdpoveď na príspevok od rudy1973:
@rives a ked ti prikotvia parapet 3 skrutkami o … @rudy1973 ja mam bronz. Ale ako,píšeš.. 6 skrutiek to bude držať...Odpoveď na príspevok od rives:
@rudy1973 ja mam bronz. Ale ako,píšeš.. 6 skrutie… @rives rodicia maju bronz od roku 2008 dokonca tusim nepriskrutkovane o okno a krytky normalne nadoraz. Ziadny problem.