Rohové okno - aká je približná cena?

Prosim Vas riesili ste niekto v nedavnej minulosti tento typ okna? Rohove,jedna strana pevna a druha na otvaranie aj na vetracku? Zaujimala by ma priblizna cena,ci je to ovela drahsie ako klasicke okno..dakujem za info
Odpovedať
@tajka306 Ahoj, ja mam v dome taketo okna. Boli drahsie voci klasickym okna o cca 100,- Eur za rohovu spojku. Ale mame iich teda az po podlahu.
Odpovedať
@tajka306 takto to okno vyzera super prave preto, ze v rohu nieje okenny ram, ale len tenka spojka (niekedy len lepeny spoj skla). Je to ale za cenu oboch pevnych zaskleni. Ak vy chcete dat jedno z toho otvarave, uz tam bude 10cm a viac siroky ram a uz to nebude zdaleka takto vyzerat...
Odpovedať
mne sa veľmi páčia rohové okná,ale keby niekedy?!musí byť vymurovaný stlpik kvôli prestupu tepla.
Odpovedať
@tajka306 pokial si to tam mozes dovolit tak si daj taketo rohove okno. Vyzera to super a 100€ priplatok nie je zase az tak vela. Lepsie ako len klasicke:-)
Odpovedať
My máme tiež rohové okná, so stredovým rámom,otváravo sklopné...vyzerá to fajn,len si myslím,že ten roh je najslabšie miesto čo sa týka úniku tepla...
Odpovedať
A z exteriéru to je takto:
Odpovedať
@palino82 wow, obrovsky dom, terasa zrejme tiez
Odpovedať
Profilova fotka
@tajka306 to vyzerá super :-) koľko vyjde také okno aj s rohovou spojkou prosím vás? Tiež by som to s partnerom poriešila pri výmene okien, keď už sme sa rozhodli pre druhé :-) To mi len niekde urobia, či v každej predajni z oknami?
Odpovedať
@guesell Kazdy predajca by mal vediet objednat a namontovat rohovu spojku, nic komplikovane. Zisti si cenu klasika okna a k tomu prirataj 100,- Eur ako som uz pisala vyssie za rohovu spojku.
Odpovedať
My to mame takto ;-)
Odpovedať
Ja to mam takto jedno okno otvaratelne a potom roh zlozeny z dvoch okien spojenim tzv. sklo na sklo. spoj bude vyzerat presne ako na tvojom prvom obrazku.
Odpovedať
my mame dve rožné okná. obe su otvarave a su spojene s tym stlpikom roznym a poviem Vam, ze tak ľadový rám ako je v rohu nemame nikde (samozrejme, že hovorim o podmienkach januar 2017)... asi je lepsie to vymurovat ako pise @marta2610, lebo je tam ozaj najvacsi unik tepla ako pise @palino82... ja teraz rozmyslam ako "zateplit" ten stredovy stlpik, asi do neho nieco natlacim... asi tolko, zvažujte...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tajka306 Uvažujete aj nad tým ako budete takéto rohové okno tieniť?
Odpovedať
@kvalitnetienenie Zaluzie, roletky, zavesy.... staci si len vybrat ;-)
Odpovedať
@zarrinka Až také jednoduché to nebude. Práve riešenie rohového detailu je problém ak sú lepené sklá.
Odpovedať
@kvalitnetienenie U nas to vyriesili roletky black out a tiez zavesy black out. Bez problemov v pripade zavesov aj pri lepenom skle.
Odpovedať
@zarrinka a vložíte sem fotografiu ako bol poriešený ten roh?
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka okey ďakujem, veď si to pozisťujem a uvidím ako sa rozhodneme. Či pôjdeme do toho alebo ostaneme pri klasických. Vy to máte pekne spravené :-)
Odpovedať
Ja by som už rohové okná si nedala robit vobec, kvôli úniku alebo záleží asi z akého materiálu.My máme hliníkové. Možno z plastového nebude až také zlé.
Odpovedať
@zarrinka z akého materiálu máte okná? plastové alebo hlinikové? a neuniká vam chlad?
Odpovedať
@guesell Dakujem :-)
Odpovedať
@livia341 Ahoj, okna mame hlinikove. Nic nikam neunika, mali sme tu termokameru a dopadlo to ok ;-)
Odpovedať
@livia341 co vam tam unika? Nie je to kvoli tomu, ze sa pouzil na okna najlacnejsi nezatepleny hlinikovy profil a spojka na rohove okno bola tiez bez zateplenia? My sme mali aj pri -25C aj rohove okno suche. Pred montazou sa ale rohovy spojovaci profil cely vystriekal pur penou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@palino82 dobry...prosim vas aku mate sirku toho rohoveho okna? Myslim stavebny otvor-od zaciatku muru az po koniec.dakujem
Odpovedať
@adria18 zdravim. No od muru po mur to neodmeram,pretoze to je rohove okno...ale od spalety po ram druheho okna je 70cm z vnutra...pekny den :-)
Odpovedať
@palino82 dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch

Odpoveď na príspevok od zarrinka:

My to mame takto ;-)
@zarrinka Dobrý deň, syn uvažuje do novostavby nad rohovým oknom bez stĺpika, vy to máte tiež takto? Čomu sa treba vyhúť, prípadne na čo dať pozor pri takomto okne‽Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od valenca:

@zarrinka Dobrý deň, syn uvažuje do novostavby na…
@valenca V prvom rade to riešte s projektantom. Ako sa vyrieši stavebná časť nad takým oknom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?