Praskanie skla na oknách

Vsetkym prajem prijemne prezitie Velkonocnych sviatkov. Mne ich pokazili okna. Pred cca rokom a pol mi prasklo prve sklo na okne. Bolo male, pravidelne sa otvaralo, mozno nejake otrasy. No najviac ma zarazalo, ze z vonkajsej strany nebolo vidiet, ani citit ziadne poskodenie (myslim odstrbenie). Prstom si mohol prejst po skle a bolo hladucke ako keby ani prasknute nebolo. Dnes sa mi stalo to iste, na ovela vacsom skle. Nakolko okna nemaju ani 4 roky, pride mi to viac nez podozrive. Tentokrat slo o pevne sklo, ktore sa neotvara a nijako nezatazuje. Zase, mozete prejst prstom po skle, nevidiet a necitit ziadne poskodenie, odstrbenie, nic. Len je prasknute od vrchu az dole a v 2 liniach vedla seba. Tu sa navyse jedna o lepene sklo, cize vonkajsie tabule su zdvojene a medzi nimi folia, lebo legislativa v AT. V aktualnej situacii neviem, ako dlho bude trvat, kym sa to vyriesi, no kedze to nechcem nechat len tak, predsalen 2 okna v tak kratkej dobe zacinaju nastrbovat moju doveru v dodavatela a vyrobcu. Kontaktoval som dodavatela, som zvedavy na reakciu. 7-komorový profil SCHUCO Living MD s krídlom Classic - izolačným trojsklom (4-18-4-18-4 mm) Ug =0,5 W/m2K) vyrobca podla stitkov Nitrasklo.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja ani sa nečudujem, že začínaš strácať dôveru, toto by nahnevalo každého. Keby si si bol aspoň vedomí, že si niečo spravil a preto praskli ale len tak z ničoho nič? To musí byť výrobná chyba alebo kvalitatívna!
Odpovedať
@bozsky_kaja to nebude v oknách.....to bude chyba v stavbe,alebo je málo peny v osteni nadprazia.Tak praskajú aj sklobetony,či copility ak nie sú dostatočne oddilatovane....alebo spôsob lepenia vonkajšieho skla?
Odpovedať
@daralbajda Okna su osadene predsadene, v trojuholnikovych hranoloch. Expanzna penova paska je medzi hranolom a oknom a okno priskrutkovane do hranolu (2-3 skrutky/strana), ktory je priskrutkovany do stavby.
Odpovedať
Riesim podobnu vec ale asi inyvyrobca skla
Odpovedať
Tiez mam nitrasklo. Prasklo mi to len tak ked som pozeral tv a zrazu prasklo. Svietilo slnko.. Prva spodba tretina a svihlo to uplne hore na bok. Tiez necitit ale dal somsi na to foliu u vyrobcu ci dodavatela proti roztriesteniu. Neviem ci to drzi platnu skla pokope... Dodavatel sa ale vykruca no hadam to uzna. Ani nie 3rocne sklo...
Odpovedať
@dusantt ja mam vyrobene december 2016, tak som zvedavy. dik za info, mozem operovat u mojho, ze nie som jediny, komu to prasklo. a presne - svietilo slnko a prasklo.
Odpovedať
@bozsky_kaja svietilo slnko prasklo....žeby bolo natesno v okne?
Odpovedať
@daralbajda 3 roky je osadene, nebol ziaden extra rychly nabeh teploty, podla mna to je nekvalitnym spracovanim, lebo to nie je prve prasknute okno bez toho, aby sa cokolvek s nim robilo...
Odpovedať
No moje bolo vyrobene zaciatkom 2017, neviem presne kedy, ale asi marec.. dal som dole zasklievaciu listu a trojsklo malo priestoru medzi ramom, asi tak 15mm alebo min 10mm. Mne prasklo to najvnutornejsie sklo v interieri.. Balkonove dvojdvere a prave to kritdlo, ktore sa neotvara casto.
Odpovedať
tak mne to nitrasklo zamietlo. vyrobna vada a ak si to clovek nevyskli, a nepozrie pod lupou, tak smola, moze tam byt na vsetkych oknach vada a po 2 rokoch sola, aj skor smola. preto nitrasklo neodorucam. smejd, shit, odpad, a uz sa im budem vyhybat. @bozsky_kaja
Odpovedať
@dusantt ja som aktualne vdaka najlepsej vlade s dcerou uz 4 tyzdne v nemocnici vo Viedni, lebo ma 5 tyzdnov predtym odmietali pustit cez hranicu, aby som riesil jej zdravotny stav. som zvedavy, ako sa k tomu postavi dodavatel okien, len aktualne nemam cas sa tomu venovat, lebo som tu od rana do vecera, kedze nerozprava nemecky a ma len 6 rokov...
Odpovedať
@bozsky_kaja bud rád že si vo Viedni a nie v Alpách, odtiaľ sa nikto nedostal 2 mesiace a je tam iná vláda
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bozsky_kaja tak pri tomto su okna banalita, drzim palce, nech sa co najskor uzdravi
Odpovedať
@bozsky_kaja inak pozor na toto ", len aktualne nemam cas sa tomu venovat," lebo niekto ti potom napise, ze Prepáč, ale: "pisal som im 2.5 roka po vyrobe, no vsimol som si to uz skor, len som im nepisal, lebo som mal ine starosti a pocital som, ze je zaruka 5 rokov..." ťa kvalifikuje na "tak ti treba ". Tak ty si nemal čas napísať 1 mail s troma vetami," pozdravujem @catscan
Odpovedať
@dusantt Uznaj sam - ked ma niekto cas nafotit a napisat na MS, tak ma cas napisat aj vyrobcovi/predajcovi/montaznej firme. Ako to napokon dopadlo? Zistilo sa, preco to prasklo?
Odpovedať
@catscan este sa to riesi.. ale asi sa nedozviem cim to bolo . No a ten cas, kedysi som bol mudry ako patron, teoretizoval som a podobne, potom som prezil par veci, a zistil som - "kto nezazije, nepochopi" :) Viacmenej to sklo mi je jedno - ved nemoze byt az tak drahe, len ma zarazilo ako Nitrasklo automaticky odmietne reklamaciu, pricom preco na vyskovej budove plne presklennej nepraskaju skla? Pokial je to prasknutie taka udalost ako 1k10tisic, tak ako vyrobca by mohol jednat trochu prozakaznicky a pokial to bolo chybou manipulacie, tak mi to mohli povedat rovno... Inak, napr. pisal si tam ze po 4.98roku by sa mi zislo nove, no to isto nie, vobec nie - potom nastane taky efekt, ze jedno ma 5 rokov a druhe cisto nove, to bude bit do oci extremne, cize pech je ked to clovek zisti cim neskor. A na MS som pisal neskor, az po tom, co som pisal firme.. Asi necely mesiac mi trvalo, co som to vedel a napisal im. Dnes keby objednavam nove okna, urcite si ich pozriem seriozne detailne. Nie ze by som neveril firme, ale preto, ze aj vystupna kontrola je len clovek. Cize nezazlievam, len ten cierny peter narobi emocie no..
Odpovedať
@dusantt vyrobca bol upozorneny, dodavatel to vie tiez, len rano soferujem o 7ej smer nemocnica a vecer o 21ej smer domov. okrem toho, som v Rakusku a dostat sa sem nie je zatial uplne najjednoduchsie. kopa susedov Slovakov od zaciatku krizy nepohlo s domami, lebo sa proste nedostanu na stavbu. a mam domovu poistku, ktora by to teoreticky mala pokryt, tak uvidime, ako sa k tomu Raiffeisen poistovna postavi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?