Podfukovanie okna (nie cez ale popod)

Dobry den, su to cca 3 tyzdne od kedy byvame v kupenej novostavbe. Pocas chladneho vikendu sme si vsimli, ze popod spalnove okno prefukuje. Nie cez spoj ramu a kridla okna ale v rohu kde je okno a stena. Medzi omietkou (sucha omietka - sadrokarton) a poterom je medzera a v tomto mieste prefukuje. Poznamka - 1. medzera medzi vnutornou omietkou a poterom je vsade, ale iba v tomto mieste prefukuje 2. zvonku je pod oknom parapeta 3. stena je 30cm tehla + 15cm polystyren 4. ako vidno na foto na betonovom potere je nalepeny metrazny koberec. Stavebnik tvrdi ze nevie zistit zdroj prefuku a ako riesenie reklamacie navrhuje "otvorit roh" z vnutra a vyplnit (sadra/montazna pena). Mne sa toto riesenie nepozdava pretoze neadresuje pricinu prefuku zvonku - diera v hrubej stavbe/spalete/osadeni okna/osadeni parapety alebo teoreticky zvonku zhora z osadenia kastlika na zaluzie. Ako by ste problem riesili? Vopred dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus si zohnat medzi znamimi termokameru. No predtym sa zoznam ako vyhodnocovat fotky. Pozri kamerov aj ostatne okna a mozno odhalis aj ine veci.
Odpovedať
@wyrky Presne toto ma napadlo. Len uz je teplejsie a uniky tepla najlepsie vidno ked je najvacsi rozdiel teplot vonku-dnu.
Odpovedať
okno zvonka
Odpovedať
Profilova fotka
@neslobodnomurar este su studene noci. Cez vikend rano mas aky taky teplotny rozdiel a to postacuje.
Odpovedať
No kto vie ako to okno montovali. Či sú použité pásky okolo rámo, ako je osadený ten vonkajší parapet, či to nefučí aj kvôli nemu... Takžko povedať z fotky, ale ak ide o developérsky projekt, vôbec by som sa nečudoval, keby je to zfušované komplet všetko
Odpovedať
@wyrky zadaval som dopyt na komplet termoviziu domu, ale odporucili mi az v zime.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?