Plastové dvere - fľaky

Ahojte, Stalo sa už niekomu niečo podobné? Na čiernych vchodových dverách som si zrazu všimol milion bielych fľakov. Skúšal som už všetky čistiace prostriedky ktoré som doma našiel ale nič nepomohlo - clin, voda s octom, WD dokonca aj oživovač plastov na auto. Jediné čo mi napadá je, že sme nedávno použili interiérový parfém ktorý sa na dvere mohol dostať. mohol to spôsobiť alkohol z parfému? Iný nápad nemám. Da sa to ešte zachrániť?
Odpovedať
Profilova fotka
@milanista nemaľovali ste náhodou ?
Odpovedať
Tie plastové dvere v základe asi nebudú z čierneho plastu, profilu, ale je na nich fólia. Je celkom reálne, že ten parfém rozleptal vrchnú časť fólie. To není iba o alkohole v ňom. Ale veď to sa dá (poškodenie parfémom) veľmi ľahko vyskúšať, overiť na nejakom mieste, ktoré je málo, či vôbec viditeľné.
Odpovedať
@dominik_galaba nie, minule pri cisteni som nasiel par bodov a tiez som myslel ze este od malovania, ale toto je masaker 😄 @frantisekca hej, su foliovane, ta folia je potom asi este viac citliva na hocijaku chemiu... Inak vecer som sa este docital ze vinnikom bude asi Izopropylalkohol-Isopropanol co je vlastne rozpustadlo. V automobilovych forach som nasiel ako mozne riesenie natriet cele hocijakym olejom. Skusim este raz WD lebo ten trosku pomohol.
Odpovedať
Tiez mi napadlo malovanie v prvom momente, ale tak o tom by ste pravdepodobne vedeli 😄 Daj vediet, co zabralo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako s čistenám by som bol opatrný. Ak je fólia taká náchylná, tak by sa aj tým čistením mohla ešte viacej poškodiť
Odpovedať
no vyzera ze WD pomoze 🙂 zatial som to len skusal na malej ploche a bodky zmizli. Uvidime este po par dnoch ci sa neobjavia zase ale vyzera to nadejne
Odpovedať
Ak už nič dokonale nepomôže, tak len zavolať niekoho kto sa venuje poťahovaniu áut fóliou alebo to poďobkať fixkou... 😄 Prípadne strhnúť dole a prestriekať lakom na plasty. Aaaaalebo sa zmieriť s poznaním, že život je sviňa!
Odpovedať
@milanista su to musky alebo ina haved. Mame to rovnako akurat ze na hlinikovych. Cim to umyt no nam to ide dolu klasickymi cistiackami alebo parnym cisticom ale do tyzdna su rovnake.
Odpovedať
dobra sprava, WD naozaj funguje 🙂 stacilo 3-4 krat pretriet problematicke miesta a nechat to trosku posobit. Dvere su krajsie ako nove 😄
Odpovedať
no tak potom fajn, ked to slo dole. nesotali ti vobec ziadne flaky?
Odpovedať
@kampap trosku este vidno na mieste kde to bolo najhorsie, dnes to este raz pretriem. Len mi uz bolo zle z toho smradu od WD 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?