Pokrivené vchodové plastové dvere

Chcem Vás poprosiť o Váš názor resp. skúsenosť : v 04/2015 nám firma ( slovenský výrobca ) namontovala plastové vchodové dvere, štýl ako na obrázku. Pred pár týždňami sme si všimli, že hore a dole správne nedoliehajú, preto sme zavolali do firmy, aby nám ich prišli nastaviť, že sa zrejme pôsobením tepla/chladu "rozladili" ....Servisák nám však povedal, že dvere sú krivé, bavíme sa o cca 2-3 mm. Aktuálne riešime reklamáciu : chcú najskôr skúsiť dvere "opraviť"- výmena výstuže, potom sa uvidí...Firma komunikuje, navrhuje riešenia, má záujem situáciu riešiť, tu problém nevidím, ale tvrdia nám, že to muselo vzniknúť pôsobením tepla - dvere sú na južnej strane a že sme dvere "nesprávne" používali :-( ...Máte niekto skúsenosť, že sa môžu dvere po 7 mesiacoch používania takto zničiť ? Ďakujem...
Odpovedať
Pri tmavom dekore, plastovych dverach, na juznej strane uplne normalne. Mozes byt rada, ze su to len 3mm, mohlo to byt aj horsie. Fyzika sa oklamat neda
Odpovedať
@janinkaza dvere na obrazku nie su plastove.
Odpovedať
@cubicomp ...fyzika sa oklamať nedá, viem.... ale čakala som "podobnú reakciu" dverí tak po 10-ich rokoch :-( ..to bude ešte iný oriešok.....
Odpovedať
@dominik_boksansky dobrý postreh, kolega :-)
Odpovedať
@janinkaza tak, ze dam sem dvere, ktore robia problem =D
Odpovedať
@janinkaza mam po par mesiacoch rovnaky problem s drevenymi dverami na juznej strane. Jednoducho je v zime slnko nizko a rozdiel teplot ext a int je extremny. Bud rada, ze ich zatvoris. Na terasovych na juhu to byva podobne. Podla mna je par milimetrov odchylka ok.
Odpovedať
Juzna strana, tmavy dekor a plastove dvere nebude nikdy fungovat spolu. Problemy budete mat neustale.
Odpovedať
Profilova fotka
Nepoteším.Ak si dobre pamätám tak norma je 7 mm na 2 metre.3 mm určite nieje reklamovateľná závada.
Odpovedať
@peto99 @danculd @antonmesaros ...ďakujem za skúsenosti... ...u nás aktuálny stav : dvere sme reklamovali, firma prišla, dvere zobrala a keďže sú dvere z "panelov", tak ich rozobrali, vymenili výstuhy ( to je tak laicky napísané, pretože som nerozumela presne tomu úkonu, ktorý previedli ), dvere priviezli späť, všetko premazali, ponastavovali....a dvere sadli ako r.ť na šerbeľ + doporučili nám, aby sme vždy zatvárali ako pri "zamykaní : "kľučka hore" a tým sa dvere zafixujú do zárubne na viacerých miestach ...celá akcia trvala cca 4 hodiny.....no a po novom máme to stredné presklenie na kraji pri kľučke, ale ak má byť všetko v poriadku, tak to je len detail, na ktorý si zvyknem.... ...myslím, že firma k tomu pristúpila celkom zodpovedne, tak uvidíme, čo zas časom urobí naša "južná" strana, ale už aspoň viem, že niečo podobné môžem čakať, lebo to bol pre nás najväčší šok, že však po pár mesiacoch krivé dvere a čo bude potom za pár rokov !!!???...akosi sme zabudli na fyziku v praxi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janinkaza S plastovýmí oknami dverami robím 10 rokov.Kedysi keď som začínal sa neodporúčalo dávať dvere v dekore na slnečnú stranu kde celý deň na plast páli slnko.Dnes to už neplatí a montuje sa to krížom krážom ako sa komu zapáči.Potom to všetko aj tak vyzerá.
Odpovedať
@antonmesaros ...a ak môžem, tak aké dvere by si doporučil,aby to bolo OK ? materiál/dekor ?.....ďakujem za info....nateraz riešiť síce nebudeme, ale aspoň aby som mala predstavu do budúcnosti, lebo je mi jasné, že aktuálne riešenie u nás nebude trvalý stav :-)
Odpovedať
@janinkaza hlinik od 2000 - 3000 vyssie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto99 @janinkaza My mame hlinikove od Slovaktualu Heroal 72. S connexovym sklom aj s nadsvetlikom a stali cca. 1400EUR. Mam ich odfotene aj v blogu. Mame ich na JZ strane (takze najhorsia mozna strana) a sedia a tesnia perfektne.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd Aj ja mám tieto dvere slovaktual Heroal. A tiež za cca tieto peniaze. Pán zo slovaktualu mi vyslovene neodporučil plastové vchodovky - presne kvôli javom, ktoré sa tu popisujú. Tým nechcem znevažovať plastové. Videl som "X" drevených, ktoré sa pôsobením slnka tak vykrivili, že bolo cez fugu vidieť. Je to jednoducho fyzika.
Odpovedať
dvere sa daju spravit aby len minimalne pracovali či ako drevene alebo plastove alebo hlinikove, ale pri požiadavkach zakaznikov u ktorych hlavne ide o cenu sa to neda. a lacny plast vplyvom teplotnych rozdielov najviac pracuje, drevo zasa podla vhkosti. a hlinik je humus tiež- studeny, drahy a primitivne očarujuci
Odpovedať
@martinmatko @leonardom @danculd @peto99 chlapci, ďakujem za reakcie... ...keď sme riešili okná/dvere, tak sme hľadali slovenského výrobcu + referencie zákazníkov+aby bola firma v našom meste... našli sme takých viac, ponuku sme mali od viacerých, vybrali sme si nie najlacnejšiu ponuku, ale ponuku, ktorá sa nám zdala pre nás najlepšia ( prístup, dekor okien, dekor dvier, dodacia lehota, servis...atď )...pri všetkých ponukách sme sa zmieňovali, že sú dvere na južnej strane a ani jeden !!!!! predajca nám na to špeciálne nekomentoval, iba tento, ktorého sme si vybrali, nám nedoporučil úplne tmavé dekory, ale inak nič...dvere stali po zľave :-) cca 800 eur, čoš sa mi nezdá zas až taký lacný špás ..... ...nateraz mám dvere po reklamácii "opravené", s priebehom reklamácie a prístup firmy max spokojná....
Odpovedať
na dobre vchodove dvere z hociakeho materialu 800€ nie je vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinmatko Keď som v 98-om staval predchádzajúci dom, tak som si z príslušného profilu KBE (ak boli aj okná) nechal vyrobiť vchodové dvere, ktoré stáli cca 20.000 ,- Sk (čiže takmer 700 €). A to mi ponúkali aj originál nemecké plastové (vyčačkané) od nemeckého výrobcu za 70.000 Sk. Takže nejakých 1.400 za hliník nie je ani veľa...
Odpovedať
Profilova fotka
aj drevo pracuje. my mame na nasom starom domcuriku dvere cisto drevene, ak tam nie su 30 rokov tak ani rok, este su natrete fermezou. Minulu zimu napucali, tak manzel trochu obrusil. V lete sa zmensili, zatvarali sa uplne lahucko. A teraz na jesen zase vlhko, zase napucali. Su otocene na zapad a kedze za nami je kopec, v lete na ne pecie slnko realne tak 5 hod denne.
Odpovedať
@janinkaza Ja som teraz objednal plastové dvere profil rehau geneo výplň gavaplas HPL. Tam ponúkali nejaké jadro F ktoré by malo zabrániť ohýbaniu dverí pri rozdielnych teplotách dnu/vonku (bimetalický efekt..) A ešte mi dodávateľ dverí odporučil kovanie s automatom ktoré zatvorí na dverách automaticky aj ostatné jazýčky ako pri zamykaní za príplatok 40€. To znamená že pritlačí dvere po celom obvode. Tak snáď sa nebudú nejak krútiť. Dvere budú na východnej strane..
Odpovedať
@kajo873 ďakujem za tip....."ukladám"...nateraz riešiť nové nebudeme, ale ak k tomu časom dôjde budem mať aspoň predstavu o možnostiach..... :-)
Odpovedať
@kajo873 Tiez mam rehau geneo s GU-Secury automatic a jazycky len zapadaju do ramu a klucka ich ovlada. Ziadne pritlacanie dveri po celom obvode sa nekona - ako pri oknach napr. ze okno pritiahne k ramu. Radsej si to overte aby ste neboli sklamany.
Odpovedať
ono ich nepritlačí, len ich drží rovnako zatvorené na troch bodoch a nie len na jednom, dvere sú teda tesné aj keď niesu zamknuté kľúčom. a treba si uvedomiť že sa jedná o mechanický systém. dávame toto kovanie v štandarde a iné by som nedal. Pri slnečných stranách a tmavších dekoroch odporúčam použiť lepenú prekrývnu výplň dverí ktorá zamedzí prehnutiu rámu vplyvom dlhodobého vystavenia vyšším teplotám.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?