Parapeta pri oknach na urovni podlahy

Ahojte. mame hrubu stavbu - tehly a okna. Ideme robit podlahu (HI,EPS,AHD+podlahovka). Riesim parapety resp. co polozim na tehly na ktorych su okna v obyvacke. Okna su na spodnom rade tehal (25cm) tak mi to vychadza, ze dam podlahu vysky 25cm.. aspon bude dobre izolovana. Lenze neviem ako a ci urobit vnutorne parapety alebo potiahnut podlahu (plavacku) az k oknam. V pripade, ze by som ju potiahol sa bojim rozdielu co tam vznikne, nemyslim si, ze by to tak bolo spravne, lebo pochybujem ze sa mi podari mat poter a tehlu v rovnakej vyske a ak aj ano, tak si to moze sadnut menej, viac.. (ci nie?) 2. vec ci tam dat nejaku dilatacnu listu a pod to okno plavacku? dakujem za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 parapet by som tam nedaval. nevidim v tom problem ze by sa nedali trafit vysky
Odpovedať
@igor256 A nebude ten potěr i trochu nad těmi cihlami? Pod oknem není žádný profil?
Odpovedať
@igor256 bez parapetu a plavacku az pod okno, ale skor by som vysekal tu tehlu pod oknom a tahal podlahovku az tam, lebo tam budes mat studenu podlahu v zime
Odpovedať
@liuxko prave sme si vsimli v projekte kurenia, ze je planovane az pod okno a zhustene, co mi pride vhodne a spravne.. trosku sa ale bojim zasekat tu tehlu. Je to porotherm a ta tehla sa dost lame... je to bezpecne z hladiska statiky? Zasekat tehlu az po dosku?
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 ak sa ti da zasekaj do tej tehly na vysu poteru a ten potiahni az k ramu okna.Ale aj ked to nespravis nevidim tam nejaky problem. Ten spodny ram okna ma aku sirku? Tehla je zvonku zateplena predpokladam..
Odpovedať
Tehla 30cm, zvonku samozrejme zateplena 15-20cm. Spodny ram okna cca 10-13? ja by som pod to vysekane dal aspon 5cm EPS.. aj nech to je izolovane a aj nech tam nepraskne poter...
Odpovedať
@igor256 tiež by som sa bál sekať do tej tehly, ešte tak vyrezať fexkou s odsávaním, alebo niečim podobným
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?