Otázka na stavbára

Chcem sa spýtať nejakého stavbára/murara . Dom nám stavia firma.V projekte máme okno 3x2,5m, dom už stojí okná sú, boli sme si rozmeriavat žalúzie a zistili sme že okno má 3x2,3m. Keď sme sa pýtali preco nemá okno 2,5 ako v projekte Odpoveď bola: Okna majú Stavebny otvor 2500 v súlade s projektom. Ale netreba zabúdať na skladbu podlahy 175 mm a tiež hornú spaletu okna cca 25 mm. Čiže následne samotné okno je 2300 mm. A keďže ja sa do toho nerozumiem tak sa chcem spýtať odbornika či teda sa to robí naozaj tak ako nám povedali.
Odpovedať
@daniela87sk 2300 je aj tak lepsi rozmer ako 2500 nemusis mat nadsvetlik........a dost casto sa otvori prisposobuju aby to vychadzalo na cele rady ( projektant to nepriposobil ale murar uz ano )
Odpovedať
Otvor sa meria vždy od nulovej podlahy,čiže nemajú pravdu.....To Vám stávajú asi čašníci...a teraz keby ste mali už objednané okná.....degeni sú to.. prerobiť.....akú máte svetlú výšku miestnosti...?
Odpovedať
Dobrý deň. Pozrel som si Váš fotoblog. Máte to ok. Projektant si určil +- 0,000 na hornej hrane podkladového betónu, nie na úrovni finálnej podlahy a tak aj kótoval otvory( je to tam nakoniec uvedené aj v poznámke). Tzn. ak je otvor vysoký 2500, tak jeho skutočný rozmer bude 2500 - 170mm (to je hrúbka podlahy - to je to čislo v rámčeku v zádverí +0,170).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?