Okná Geneo od firmy Fenestra alebo Mc Plast

Profilova fotka
Ahojte ma niekto skusenosti s firmou Fenestra alebo Mc plast.aka bola spolupraca a spokojnost?Mame zaujem o okna Geneo profil rehau.
Odpovedať
1
2
o MC plast neviem nic,,,ale co komu z vas hovori BIKY MARKET, Zilina??
Odpovedať
Mam Geneo od Fenestry. Podla diskusii som si myslel, ze to je jedna z najlepsich firiem na SK. Ale bohuzial realita je trochu ina, reklamaciam som sa nevyhol. Kazdopadne na reklamacie chodia a snazia sa to opravovat. Neviem ci ich mam doporucit, ocakavania som mal lepsie, ale na druhu stranu citam vela aj o horsich firmach a aj o dost velkych pruseroch. Takze fenestra je aka-taka istota ...
Odpovedať
@pivec Asi je to o montáži, však? Lebo tie okná samotné, ako výrobky, sa javia ako špičkové.
Odpovedať
@blacksr Praveze je to skor o tej vyrobe a povyrobnej kontrole ...
Odpovedať
@pivec Lebo kamoška si tiež dávali z Fenestry a zatiaľ spokojnosť. Musím sa jej zase trochu popýtať.
Odpovedať
@blacksr Ako dlho ich uz maju ? Mozno som len prilis detailista a rozculuju ma veci co si ini ani nevsimnu, aj ked niektore musi vidiet a pocut aj hluchy a slepy ...
Odpovedať
@pivec Rok.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak tak presne ide mi o skusenosti s tymito firmami montaz pripadne reklamacie...
Odpovedať
@blacksr Tak to by uz mali nejake tie problemy zacat :-))) Ale zase, nie kazdy musi mat smolu ako ja ... Kazdopadne, uz ma tu na fore nahana Havetta, takze si musim dat pozor co napisem. Tej firmy sa bat nemusite, ale musite im stat za zadkom a sledovat co robia a hned to s nimi riesit. A nebat sa volat im a volat a volat a nenechat sa odbit. Potom bude vsetko OK.
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec A co konkretne si mal za problem ked tak upenlivo hladas problemi u dalsich ludi?
Odpovedať
@tomco Nechcem pisat uplne konkretne, lebo ma tu vystopuju a co ak budem este nieco reklamovat. Ale v kratkosti, problem s nefunkcnym kovanim, problem s parapetmi, problem s tesneniami, zle nalepene pasky a tak ... Vsetko relativne jednoducho riesitelne a opravitelne veci ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec pokial si neriesil nieco vacsie tak je to uplne v poho.......drobnosti sa odstrania, musky budu vychytane a ty si uz ani nespomenies na nejake prkotinky. Stat sa moze-urcite to nebol umysel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zdravím Vás, prosím poradte mi uloženie okna, mám ytong 375cm a plánujem zatepliť 12-15cm, vďaka
Odpovedať
@semo Jednoznacne zarovno vonkajsim murom. Je to lacne a je to dobre. A hlavne nezabudnut na tesniace pasky.
Odpovedať
@pivec alebo, nebolo by lepsie, keby za predpokladu, ze dam 15cm polystyren, okna by som osadil do polovice otvoru (vratane 15cm polystyren) a v otvore by som vyrezal drazku na styrodur, kde by sa ulozili okna, co vy na to?
Odpovedať
@semo A co tym ziskas ? Vysvetli dovod tvojho uvazovania.
Odpovedať
@pivec no ani neviem, preto sa pytam :-) mozno preto, ze sa bojim tej velkej vnutornej parapety (lebo ja blbec som staval s Ytongom 375) na druhu stranu ked dam na kraj budem mat viac svetla, ulozit na kraj aj vst. dvera a terasove?
Odpovedať
@semo Ja mam ytong lambdu 375 a 15cm eps. A nelutujem to. Je to dobry material. Velke vnutorne parapety su fajn. Manzelka si na nich rozlozila kvety. Mam aj vela fixnych okien. Osadenie na vonkajsiu hranu je dobre riesenie, lahko sa potom zatepluje. Zvonku vyzera dom uplne normalne a pritom mam najhrubsie zateplenie v okoli. 15cm eps nedaval nikto. A ja osobne by som dal dnes 20cm sedeho eps. Budes davat aj tesniace pasky na okna ?
Odpovedať
@pivec dikes, hned si ma upokojil, tesniace pasky nebudem davat, bol som pre ne rozhodnuty, ale predajca okien ma od nich odhovoril, ze on za tym nic nevidi, len marketing, ze ked mam vlhky dom tak ma tie pasky nezachrania, mali ma stat 280eciek
Odpovedať
@pivec cize aj dvere dam na hranu mura
Odpovedať
@semo Pásky dajte. To od nich stojí 300 €. Vy si to kúpte za 30 € a nalepte sám. Majú význam. google: parotesná okenná páska, paropriepustná okenná páska http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.ostavbe.sk/fotogaleria/okn... :-)
Odpovedať
@semo http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k...
Odpovedať
http://www.asb.sk/stavebnictvo/konstr... http://www.asb.sk/stavebnictvo/konstr... ;-)
Odpovedať
@semo Pasky daj, ta PUR pena nic nevydrzi. Za par rokov sa uplne rozpadne. Pasky su najlepsi vynalez za posledne roky. Vsetky tie komory v oknach su len vymysel, ale pasky maju svoj vyznam. Taky profil, alebo onaky, vsetko jedno. Jedina pridana hodnota je v montazi. Predajcovia preto neponukaju pasky, pretoze maju na tom malu marzu. Stoji ich to vela prace, medzitym by namontovali okna na dalsi dom. Preto radsej ludi od toho odhovoria. Ale ak chces mat namontovane okna podla sucasnej normy, tak nemas inu moznost.
Odpovedať
@semo bez pasok už nechcem ani montovať.Novostavbu určite nie a staršie domy sa snažím zakaznika presvedčiť na pásky .Je stym viac roboty ale nič extremne to nie je.A cena ?Ak chce niekto len zarobiť tak to nacenia strašne draho aby to zakaznik nezobral a oni len rychlo namontuju.Ale v konečnom dôsledku na to doplati zakaznik.Ak nie je pena ošetrena tak absorbuje vlhko a straca svoje vlastnosti ;-( Ak ti povedali že pasky netreba tak im odporuč preštudovať si STN 373134-Styk okennych konštrukcií a obvodoveho plášta budovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@semo Pásky treba jednoznačne na okná aplikovať , tak ako hovoril Pivec je to jeden z naj .produktov za posledné roky na okná.Vieš prečo ťa odhovárali???? lebo to nevedia robiť. Je to pracne ale keby si robil blowdoortest tak bez pások ti firma ani na meranie nepríde , dom by bol nenameratelný a ty budeš mať obrovské straty cez spojovaciu špáru , jednoznačne pýtaj pásky.
Odpovedať
mne nacenili montaz aj s paskami na 570 euro na novostavbu RD a to sa mi zda byt uz akosi vela...ale tiez mi radia aby som ich tam dal co odporucas???dat ich aj tak?stoji to za tie preniaze?
Odpovedať
Profilova fotka
@makac moj nazor je, ze namontovat okna bez pasok je nezmysel (prizmuril by som este oci pri montazy do panelaku), ale nedat ich do domu a zvlast pri novostavbe je hlupost, aj ked chapem, ze cena za montaz firmou sa nepaci skoro nikomu, skus si to urobit sam, alebo skus pohladat niekoho kto ti to spravi lacnejsie. odkaz na stranky, kde sa da paska kupit za dobry peniaz najdes aj tu na fore
Odpovedať
Profilova fotka
@makac teraz mi chodia cenove ponuky na okna... a sa smejem polozke - zakaznik montaz v zmysle stn cislo to a to nevyzaduje :-D :-D :-D take firmy posielam do certa, samozrejme ze to vyzadujem!!!! rozdiel je v pracnosti... kym pur penou to spravi za 1/3 casu, s paskami im to trva dlhsie... a zial mentalita slovenskych firiem je co najrychlejsie zarobit, a nie poskytnut kvalitny servis a mat dobre meno a referenciu... ]-( ale aj tak sa tesim, firmu na plastove okna mame vybratu, konkurz uspesne ukonceny :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kubo56 ja by som ani tam ziadne oko neprizmurila... my ideme menit okna v bytovke postavenej v roku 1960 - a to tam prosim davam okna vhodne pre pasivny dom!!! ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?