Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@betonhero to som si predtym nevsimal ale ked na … @sousedekovci89 @foobar @wivik @marsdm akze pozeram ze ste to tu vestci prehlasovali 4:1 :) mozno naozaj bude jeden stacit. Ak tam bude fix bude sa dat vyuzit miesto inac. A velke veci sa daju raz za cas aj cez kuchynske dvere. Kazda izba ma velke 1200 mm balkonove dvere takze veci sa daju strcit zvonku. Podla vizualizacie by to vyzeralo takto skusim dorobit fix vpravo: malo by to byt zrkadlovo teda kuchyna vlavo a gauc vpravo.Odpoveď na príspevok od betonhero:
@sousedekovci89 @foobar @wivik @marsdm akze poze… @betonhero ked pozeram aj na tu vizualizacku ono to vyzera samozrejme efektne lebo je to sumerne ale naozaj za mna to bude vyzerat super aj s iba jednym posuvom. Naozaj by si casom zistil ze jeden vyuzivas tak na 80% a ten druhy max na 20. Ziskas tym viac vyuzitelneho priestoru vo vnutri aj na terase.Odpoveď na príspevok od betonhero:
@sousedekovci89 @foobar @wivik @marsdm akze poze… @betonhero v realnom zivote to nebudes vnimat, ze je to sumerne lebo zariadenie sumerne nebudes mat. Z kychyne staci. Len si zaroven teraz premyslite aj vonkajsie zaluzie. Na tu otvaravu cast by som dala samostatne zaluzie. Lebo budes chciet si v lete tienit obyvacku a zaroven pendlovat hore dole. My to tak mame z3 v kuchyni su zaluzie permanentne hore, inak v celom dome permanentne spustene a len sa naklapaju.Odpoveď na príspevok od betonhero:
@sousedekovci89 @foobar @wivik @marsdm akze poze… @betonhero dvakrát fix a jedna veľká posuvná časť. HS portál vie mať veľké krídla. Alebo potom dvere otváravé. HS portál je drahší a treba inú sieťku, ale inak mi príde krajší a nejde do priestoru.Odpoveď na príspevok od betonhero:
@all Máte v tomto vsetci pravdu. @marsdm neviem … @betonhero ty budes mat pomerne vysoko strechu. Ked si pozries moje fotky, presah 3m vo vyske 3m. Orientacia juhozapad. Takze svetla dost. Jar, jesen by sme telku nevedeli podvecer pozerat kedze je slnko nizko. V lete je zase vysoko ale nahrieva sa terasa, dlazba ,odraza sa od vsetkeho slnko, takze nepriamo ide dovnutra teplo. Zaluzie stlmia. Neviem si predstvit ze by sme ich nemali. Aku mas vlastne orientciu?Odpoveď na príspevok od betonhero:
@all Máte v tomto vsetci pravdu. @marsdm neviem … @betonhero a este som zabudla, nerob si z domu zlepenec.Odpoveď na príspevok od wivik:
@betonhero ty budes mat pomerne vysoko strechu. K… @wivik Velky portal smer Juh. Tam kde je teraz linka na vizualizacii bude gauc a v rohu je este jedno velke okno po zem. Vidno to na tom podoryse co som nahral vyssie. Cize svetla bude dost aj s krytou terasou. Plus su tam 4 stresne okna.. 118 x 68 cm ??? Cirka tak by mali byt. Ale mozno my stacia aj mansieOdpoveď na príspevok od wivik:
@betonhero a este som zabudla, nerob si z domu zl… @wivik nebude to polepene je to jeden dlhy sliz 9,5 x 18,6 m Ale Terasu chcem zastresit. Cely zivot som zil v dome a neviem si predstavit pri majovom dazdi sediet vnutri.Odpoveď na príspevok od betonhero:
@wivik nebude to polepene je to jeden dlhy sliz 9… @betonhero narazala som na to ze uvazujes lexan k streche. To mi pride taky zlepenec a posobi to lacno. A terasu urcite predlz. My sme dali az 6 m a vyuzivame ju celu ked hostime viac ludi.Odpoveď na príspevok od betonhero:
@all Máte v tomto vsetci pravdu. @marsdm neviem … @betonhero sused má portál tuším 5,5m a polovica je fix a polovica sa zasúva. Nie je to nič zložité a ani sa nesťažuje že by to išlo ťažko. Skôr je to ťažšie na montáž a keď to majú preniesť cez nejaký ťažší terén. My máme krídlo len 1,5m a otvorí to aj dieťa. Krytá terasa a svetla dosť aj tak. Žalúzie sú delené práve kvôli tomu prechodu. A sú dole buď keď slnko svieti alebo keď je na terase návšteva večer a niekto vnútri chce mať trochu oddych/súkromie.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@betonhero sused má portál tuším 5,5m a polovica … @marsdm presne aj u nas. Ked my dospelaci sedime na terase a dcera chce pozerat telku, tak prve co urobi zatiahne zaluzie 😂Odpoveď na príspevok od marsdm:
@betonhero sused má portál tuším 5,5m a polovica … @marsdm ja mam v spalni teraz 2,8 m portal chodi lahko to je pravda ale bol s nim problem. Bolo treba podbetonovat 6cm odpsodu otvor lebo pri burani steny vypadlo vsetko az po beton. Ako sme isli na to volala firma ze ide nam zajtra osadit portal. A co teraz? Povedali nech tam dame extrudovany PS. Prisli zalozili. Hned ako odisli prava strama sadla a dvere mali v hornom rohu medzeru 0,7 cm kam fucalo celu zimu. Prisli az pred novym rokom zdvihli sme stred ramu na plast. podlozky. Fungovalo to pol roka. Uz som ich ani nevolal zdvihol som si dvere pajserom sam. Vypodlozil plochacom ocel. A dohodil plavajucu podlahu. Uz 3 roky to funguje fajn skusal som sa na to postavit priamo poskakt po prahu. Uz to drzi zatvara a na termokamere vsetko v norme.Odpoveď na príspevok od betonhero:
@marsdm ja mam v spalni teraz 2,8 m portal chodi … @betonhero pod taký portál musí ísť pevný podklad. Nám ešte aj kúsok z HI dávali preč aby tam dali podložky a tie pretreli tekutou hydroizoláciou. Že to sa im osvedčilo aby im to ani o mm nekleslo. Toto bude asi novostavba, takže tam bude tiež pevný podklad. Môže byť teda portál aj väčších rozmerov.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@betonhero pod taký portál musí ísť pevný podklad… @marsdm To mi bolo hned jasne ale majitel firmy ktory to zakladal povedal ze XPS polystyren bude stacit. Nemam s tou firmou zle skusenosti prave naopak majitel je naozaj cestny a slusny clovek okna su velmi dobre,tesnia, reklamaciu riesili k mojej spokojnosti. Okrem toho portalu sa stala taka vec ze pri jednom okne som mal mat otvaraciu cast a a on si pre meracke zapisal neotvaraciu. Priniesli neotvaracie. Zhltli naklady vymenili bez problemov. Len im strasne dlho trva kym sa ukazu lebo maju strasne vela zakazok. Komunikacia s nimi je fajn majitel mi dviha telefon aj v nedelu poobede ked sme nieco riesili. Len s tym portalom to bolo naozaj nestastie. Vela znamych malo problemy s renomovanymi oknami kotre sa tu casto sklonuju nechceli prist, nechceli uznat reklamacie ukazovali jeden na druheho, Ku mne bola tata mala firma ferova. Videl som ze niektore firmy davaju pri montazi nastavovacie nohy pri portaloch. U iných som to nevidel.Odpoveď na príspevok od betonhero:
@marsdm To mi bolo hned jasne ale majitel firmy k… @betonhero nehovorím že je to zlá firma a vždy musí byť problém, ak sa tam dá xps. Ale pri veľkých portáloch je lepšie dať purenit alebo originálny profil. Nožičky dávajú, keď pod to dajú izolant, ale je to asi horšie na manipuláciu pri montáži. Alebo aspoň mi to príde na pohľad zložitejšie. Len teda kedy je 6m portál, dajú pevný podklad a netreba sa báť užívania ani po pár rokoch. Možno iba cena nepotešíOdpoveď na príspevok od marsdm:
@betonhero nehovorím že je to zlá firma a vždy mu… @marsdm Mne to bolo uplne jasne ze polozit 195 kg portal na 6 cm XP S bude totalna kravina ale mal som ine starosti tak som to neriesil. No narobili mi s tym problemy lebo som 2 mesiace vykuroval vesmir. Mal som tam len tesniacu pasku ako u ciganov. Mam obavu ako to bude pri montazi 6m portalu ale uz si dam pozor a v ziadnom pripade to nijakej montaznej partii nedovolim polozit na polystyren!!