Mokré mapy pod parapetami - čo to môže byť?

Dobrý deň.Nestretol sa niekto s týmto problémom,vytvarajú sa nám mokré mapy pod parapetou.Pozeral som aj tie malé vytokové kanaliky na okne a sú prechodné.Dĺžka vysunutej parapety je v poriadku. Už neviem čo s tým.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jaroslav2305:

Dobrý deň.Nestretol sa niekto s týmto problémom,v…
@jaroslav2305 žeby voda? Skús ešete zasilikonovať parapet o okenný rám. Možno steká po okne voda a podteká pod ten plech. Predpokladám, že plech má správny spád a tiež, že voda pod parapet nepodteká od kraja parapetu.. AK áno, tak sús ešte zasikikonovať aj okraje parapetu.
Odpovedať

Dobrý deň.Nestretol sa niekto s týmto problémom,v…
@jaroslav2305 zasilikonuj styk krytka parapetu /omietka. Pouzite krytky su tzv. podomietkove ak dobre vidim tzn. Ze fasada/stena/zateplenie by nan mala prichadzat zvrchu.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali nieco podobne a nakoniec to nebolo oknom ale samotnym osadenim parapetu. ak sa pod neho nedala poriadna izolacia alebo paska, tak sa tam moze rosit a vlhnut. este moze ist aj o tepelny most, hlavne ak je vonkajsi parapet zle utesneny a voda sa nejakym sposobom taha dnu. skus pozriet aj ci nezateka spoj medzi ramom okna a murivom. nam pomohlo dat to pozriet majstrom, pretesnili to a odvtedy je pokoj.
Odpovedať
Ešte pridávam nejaké fotky k tomu môjmu príspevku
Odpovedať

@jaroslav2305 ako na to pozerám, tak si stojím za tým, čo som už napísal. Vysilikonovať pod oknom celý pás plechu s rámom a hlavne vysilikonovať ten plech zkrajov voči plastovému ukončeniu. Tam vyzerá, že podteká voda. Nemyslím teraz silikon medzi stenou a plastom, ale rovno medzi plechom a plastovým ukončením parapetu. Podľa mňa je tam spád do kraja a podteká cez ten plast. A ak môžem poradiť, tak nie bitumenovým tmelom, ani obyčajným silikonom, ale profesionálnym polyuretánovým klamparskym tmelom. Ten nepovolí, nepraskne, vydrží veky.
Odpovedať

@jaroslav2305 jak bylo napsano+ mezi bocnici parapetu a oknem mate tak 0.5cm mezeru... pokud je tam spatny sklon tak tam muze natect docela dost vody...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@jaroslav2305 ako na to pozerám, tak si stojím za…
@zicher ja doteraz na tmelenie "klampiarčiny" v exterieri, niečo trvalejšie, než bitumenový tmel, ešte neobjavil. Kadejáke silikóny, polyuretány, sú len dočasné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@zicher ja doteraz na tmelenie "klampiarčiny" v …
@petersd bitumen je prd proti polyuretánu.. Teraz-mesiac dozadu som robil na garáži novú plechovú strechu. bol tam asfalt, ale oplechovanie atiky bolo plechové. Menil som tam plech, aby som to zjednotil. Tie plechy som pred asi šiestimi rokmi tmelil polyuretánovým tmelom. Nevedel som odtrhnúť jeden od druhého, celou silou som kmásal, trhal, nakoniec som muel vziať nožík a odrezať to. Držalo to neuveriteľne. Bitumenom mám tmelenú prípojku do rínového zvodu z druhej striešky. Už som to niekoľko krát musel pretmeliť, lebo to popraskalo a pretekalo. Ja nedám dopustiť na polyuretánový lepiaci klampiarsky tmel.
Odpovedať
odporúčam toto
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?