Aká má byť výška vnútorného parapetu od zeme?

Kolko cm mate vnutorny parapet od zeme? V planoch mame 80 cm co mi pride nizko....
Odpovedať
@stavitelka1 Aj my sme mali v projekte 80cm, ale zdvihli sme ho na 100cm. Ale slo o len o jedno okno, lebo ostatne mame francuzske
Odpovedať
@stavitelka1 mam okolo 90cm. Len aby si nemala nizke okno ked zdvihnes paramety. Radsej vascie okno ako vysoke parapety.
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne v kuchyni nedavaj 80cm ak pojde linka pod okno najnizsia linka s umyvackou je 85cm a to je moc nizka.
Odpovedať
@wolodymyr prosím ťa koľko by si odporučil dat linku ak ide pod okno? My sme mali v pláne dat 90tku ale teraz ma normálne zamrazilo či to bude stačiť
Odpovedať
@stavitelka1 mna ucili 90 cm....
Odpovedať
My male len 75cm a keď dám k oknu stôl, tak ho neotvorím 😞 Našťastie to sú ešte staré okna, nove chcem tento rok a parapet chcem aspoň 85cm, myslíte že mi to dokážu zamerať a potom aj nejako zdvihnúť bez toho aby som bol cez noc bez okna?
Odpovedať
Profilova fotka
@luckapav davam 91cm to je standart nizsie na poziadanie ale tobil som aj 100cm. Pokialchces pracovnu dosku tahat az k oknu tak horna hrana dosky nesmie zasahovat do kridla. Robievam pre stavebne firmy linky do domov a uz som ich naucil davat kuchynske okno vyssie aj kvoli baterii lebo kazdy trepe drez pod okno a potom sa neda otvorit.
Odpovedať
@wolodymyr vďaka za radu 🙂 pracovnú dosku by som chcela až k oknu preto som hovorila, že ma zamrazilo či to vyjde 😐 ale tak dúfam že je to dobre vymerané a vyjde. tam kde bude batéria sme dali radšej fix okno
Odpovedať
@daralbajda kto ta to ucil ak smiem vediet? 😊 @nicearty okna maju byt sirka 175 x vyska 150 cm. Tak dame vysku asi len 140 cm.
Odpovedať
@stavitelka1 ing. Caja na SPSš v LM. Je to dané aj modulovou výstavbou .Parapet 90cm , okno 150cm , preklad 20 cm .Minimálna svetlost obytnej miestnosti 260 cm. okno by nemalo byt nižšie ako 150 cm , také su všade po panelákoch , v podkroví možeš znížit výšku , ale nízky strop by som si nedával...
Odpovedať
@daralbajda tak nas architekt mal asi ineho ucitela. Preco to nedavaju vsetci rovnako ale cisla su rozdielne aj o 10 cm a viac. A ak sa ta mozem spytat, interierove dvere maju mat aku minimalnu vzdialenost od kraja aby sme nemuseli vymyslat s atypickymi zarubnami? Ram mame zasa 5 cm.
Odpovedať
Myslim vzdialenost od kraja izby pre otvor dveri je 5 cm
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stavitelka1 my mame vsetky parapety na vysku 90cm a to je tak akurat by som povedala.
Odpovedať
@stavitelka1 to musíš pozriet typizované obložky v OBI , lebo ak dáš atyp tak budes čakat .však možeš mat trochu muru v rohu , lebo tak presne to neurobíš.. a k tým oknám , dnes neplatí nič , každý robí atypy a potom sa všetko predraží o 40%..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?