Ako správne uchytiť vnútornú parapetu o okenný profil?

Ahojte, potrebujem radu ako správne uchytiť vnútornú parapetu o podokenný profil, resp. akým spôsobom sa vnútorná parapeta montuje správne k oknu. ďakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
Vnútorný parapet sa žiadnym rozoberateľným alebo nerozoberateľným spôsobom o okno neprichytáva .Je to len pritlačené tlakom montážnej peny a klinov.
Odpovedať
nam nalepili parapet lepidlom mamut od den bravena...drzia...
Odpovedať
Parapet by sa mal spravne priskrutkovat minimalne dvomi skrutkami napriec z vonkajsej strany podokenneho profilu. Az nasledne sa potom montuje vonkajsi parapet. Pena nema sluzit na prilepenie parapetu ! Sluzi len na vypln pripadnych dutin pod parapetom. Lepit parapet do nerozoberatelneho spoja priamo do podokenneho profilu tiez nie je vhodne. Pravda je tiez v tom, ze naozaj len malo kto, to tak robi a zjednodusuje s to, ako sa da.
Odpovedať
Pokial mas plastove parapety, pritlacis ich na doraz pod okenny ram okna a sucasne na podokenny profil. Potom podlozis na 2 troch miestach a vyplnis penou. Vhodny je minimalny spad do vnutra a urcite pouzitie nizkoexpanznej peny! Ucrite takyto plastovy parapet nepriskrutkujes z vonkajsej strany ako radil osc.
Odpovedať
Dtd teda akože drevený sa dá priskrutovať z vonka cez podmurovací profil,to je ten zúžený pod rámom ale ja to robím tak,že si podľa dľžky parapetu cca každých 30cm dám tesne k podmurovaciemu profily kocky polystyrénu takej výšky aby parapet pritlačili k rámu okna a zastriekam nízkoexpanznou penou,vpredu vypodložím kúskami polystyrénu do roviny príp.minimálneho spádu a rovnomerné zaťažím aspoň na dve hodiny. Ale ak máte okno s podmurovacím profilom ktorý má drážku na zatlačenie papapetu tak stačí zasunúť vpredu vypodložiť do roviny a zastriekať penou. Pred zastriekaním treba plochu zvlhčiť vodou postrekovačom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?