Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
v incone su hodne drahe ... aspon co mi nacenoval… @shadowmilan Tiež asi plast so svetlíkom. Dvere budú od severovýchodu, takže slnko tam svieti len doobeda. Aká bola prosím cena?Odpoveď na príspevok od jkavenka:
Riešil niekto v nedávnej minulosti kúpu nových vc… @jkavenka Práve čakám - za nejaké cca 2 týždne mi majú poliaci doviesť. Vchodové plastové dvere s bočným presvetlením vo dverách (nie samostatný svetlík mimo dverí),.... 3-sklo, súčasná energetická A+ norma. Cena zhruba 1500 €.Odpoveď na príspevok od jkavenka:
Riešil niekto v nedávnej minulosti kúpu nových vc… @jkavenka ja som teraz vyhadzoval plastove otocene na vychod- doobedne slnko ich totalne krutilo. Dal som hliníkové slovaktual vysli ma s montazou aj nejakymi par bezprcnostnymi prvkami (ochrana proti nadvihnutiu, bezp. Sklo, bezp. Zamok) na 3800.Odpoveď na príspevok od jkavenka:
@shadowmilan Tiež asi plast so svetlíkom. Dvere b… @jkavenka ja som za 90+40 otvaravy svetlik zaplatil 780e a bez svetliku 500 (teraz v marci), samotne dvere maju v sebe z casti sklo ako svetlik ano, preto pisem, ze neodporucam na priamo celodenne slnko :) zvladaju to ale ok, len ked na ne clovek polozi ruku, tak ako ked boli tie fajne horucavy, tak boli vyslovene horuce, na klucke sa ani nedalo udrzat ruka ... ako kompromis je fajn urobit nejake zastresenie aby bol tien :) alebo potom ist do radovo tisicov s hlinikom ...Odpoveď na príspevok od petersd:
@jkavenka Práve čakám - za nejaké cca 2 týždne mi… @petersd To je super cena, odkiaľ je to, ak môžem poprosiť kontakt.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jkavenka ja som teraz vyhadzoval plastove otocen… @sousedekovci89 Tiež mám podobnú ponuku, cena je dosť vysoká, ale zase kvalita je o niečom inom a sú to dvere na desaťročia. Zvažujem...Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
@jkavenka ja som za 90+40 otvaravy svetlik zaplat… @shadowmilan Môžem vedieť odkiaĽ?Odpoveď na príspevok od jkavenka:
@shadowmilan Môžem vedieť odkiaĽ? @jkavenka 35-ročná firma Okna Bogdanski Nowy Sącz. Výrobný závod v "Sonči" + niekoľko vlastných obchodných pobočiek po regione. Ja beriem z Krynice, lebo tam mi je to najbližšie. Ceny sú rovnaké ako v podnikovej predajni pri centrále firmy. Napr. čo som bral teraz okná domov, tak za parametrovo rovnaké okna ako na SK som v PL zapalatil o cca 1/3 menej. Na vchodobé dvere som už teda CP na SK nerobil, lebo predpokladám, že aj pri deverách to bude cenovo podobné - lacnejšie.Odpoveď na príspevok od petersd:
@jkavenka 35-ročná firma Okna Bogdanski Nowy Sąc… @petersd Veľmi pekne ďakujem, popozerám si ich stránku a možno aj vyberiem.Odpoveď na príspevok od jkavenka:
@petersd Veľmi pekne ďakujem, popozerám si ich st… @jkavenka A odkiaľ si ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@jkavenka 35-ročná firma Okna Bogdanski Nowy Sąc… @petersd z mojich slusenosti sa pri plastovych dverach dnes po 1000 len tazko dostanes ak nejdes po najzakladnejsom modeli 😄Odpoveď na príspevok od jkavenka:
@sousedekovci89 Tiež mám podobnú ponuku, cena je … @jkavenka mozem porovnat, zakladne plastove su oproti hlinikovym len taky papundekel, hlinikove su fakt kusisko dveri.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd z mojich slusenosti sa pri plastovych dv… @sousedekovci89 tak zalezi, co od toho cakas, bezbecnost ? nadherny tepelny odpor ? ak ano ... nuz, ak je niekto ochotny zaplatit ako mne v incone davali ponuky 3-4 a kupil som za 1/3 ceny a funguju ...a este ich urobili ako som chcel, v incone sa im moc vizual menit nechcel :D tak ci ten rozdiel stoji za tepelnu usporu ... povedal by som, ze asi nie :)Odpoveď na príspevok od jkavenka:
@shadowmilan Môžem vedieť odkiaĽ? @jkavenka poslal som do ss, aby ma neobvinili, ze robim reklamu bez pro profilu :)Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
@sousedekovci89 tak zalezi, co od toho cakas, bez… @shadowmilan no ja som dal v roku 2020 este pred vlnami zdrazovania za plastove 800 (zakladny rozmer nejakych cca 210x110 bez svetlikov atd ale bola tam dekor vypln napriklad) a boli v polotieni a pracovali brutalne. V lete doibedu tobol vyslovene boj s dverami. A tym ze do nich slnko tak prazilo 4 zimu sme si vsimli ze ani to doliehanie uz nie je to co byvalo. Tak som si radsej priplatil a to iste slnko co davalo bomby plastakom tak pri hlinikovych ani neviem ze svieti vo vztahu k funkcnosti dvier.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@shadowmilan no ja som dal v roku 2020 este pred … @sousedekovci89 Hej, hej, toho sa bojím aj ja u plastových... Mám pol dňa doobeda slnko a k tomu to je to dekor tmavý dub. Ale nechcel som dávať cez 5000 € za hlinikové. (a možno o pár rokov predsa len dám ? ) 🙂Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Hej, hej, toho sa bojím aj ja u p… @petersd ja som mal biele a pracovali teda riadneOdpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Hej, hej, toho sa bojím aj ja u p… @petersd tiez mam zlaty dub, preto pisem, ze podla podmienok treba vybrat :) ak to vie clovek zatienit, tak je to idealna volba ak chce aby to fungovalo v horkach ked prazi slnko cely den nato, lepsie asi hlinik mne na ne svieti cca do pol 12 a nemam problemc je to aj vec nastavenia, ak sa to nastavilo v zime ... tak v lete to bude robit problemOdpoveď na príspevok od sooninka:
My sme išli taktiež do hliníku. Nechce sa nám po … @sooninka My by sme potrebovali aj s bočným svetlíkom, rozmer 1300x11290, takže cena by bola asi o niečo vyššia. Tá farba RAL6011 je zelená? Ako sa to udržuje?Odpoveď na príspevok od jkavenka:
A čo farba dverí? Klasická biela alebo antracit? … @jkavenka farba to su uz cisto osobne preferencie napr. Ak das biele a bude ti blizko nich prsat, budu casto ofrkane. Na druhu stranu mam ppcit ze antracit je uz na kazdom druhom dome. My sme sli do hnedej, RAL 8017. Mame v rom odtieni aj strechu aj stablon.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jkavenka farba to su uz cisto osobne preferencie… @sousedekovci89 To by mi nevadilo, že je na každom druhom dome😉, v našom okolí ani nikto asi nemá, ale garážová brána aj zábradlie na balkónoch bude antracitové, takže myslím, že to bude pekné, aj keď okná máme biele. Teraz máme drevené palisander, tmavohnedé a akosi sme si zvykli a neviem si dobre predstaviť, že by boli biele.Odpoveď na príspevok od jkavenka:
@sousedekovci89 To by mi nevadilo, že je na každo… @jkavenka my mame tiez okna biele aj plastove dvere boli biele a teraz sme dali tie hnede. Ci to niekto iny vnima esteticky mi je viac menej jedno nam sa to tak paci 😄Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@jkavenka my mame tiez okna biele aj plastove dve… @sousedekovci89 Presne o to ide, aby sme boli my spokojní, tiež tak rozmýšľam