Komprimačné pásky praktické skúsenosti dopráskané špalety

Strechári, ktorí ste si nechali namontovať okná dvere na komprimačné pásky. Ako sa vám tieto správajú pri reálnom používaní? Máme tehlou murovaný RD, sadrové omietky, s ukončením na APO lišty a okolo okien a dverí sa nám to začína kruto rozpukávať. Dvere okná nemajú taký ten tvrdý doraz, ale je tam pri otvorení/zatvorení určité dovibrovanie. Ako dodávateľ okien, tak pások aktívne riešia moju reklamáciu a majú do 48 hodín navrhnúť riešenie. Nakoľko pri reklamačnom konaní to nebola taká tá istá odpoveď riešenie je toto a urobíme to takto, pýtam sa či ste už niekto neriešili. Ďakujem za každý príspevok a zároveň sa podelím s mne dodávateľom navrhnutým riešením. Priznám sa vyberať túto najnovšiu technológiu teraz, tak veľmi, veľmi premýšľam.
Odpovedať
@pripad001 daj vediet ako fo dopadlo, lebo okno drzia udajne hlavne kotvy.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mal vzdy komprimacne pasky za tesniaci prvok nie za kotviaci. Aj okno ked sa kedysi davalo na PUR penu, tak sa aj kotvilo a pur pena bola len vypln otvoru pripojovacej spary. Podla mna komprimacna paska len vyriesila problemy PUR peny jej degradaciu a problem s dilataciou okna a nahradila PUR penu ale v ziadnom pripade nema nahradzat kotvenie okna srobami. Tot moj skromny nazor.
Odpovedať
@abobo ano v pripade pasky urcite ale pena urcite lepsie drzi ako paska.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell s tym suhlasim, ale neverim ze technologia pri paskach je vymyslena tak, ze len das pasky a pockas kym napucia. Ved to je blbost. Soudruzi z NDR pri montazi asi niekde spravili chybu...
Odpovedať
@pripad001 no celkom nerozumiem čo ti puká, lebo komprimačná páska je v rovine rámu okna medzi murivom a oknom (má zabezpečiť parotesnosť a zabrániť prestupu tepla) a dilatáciu okna voči omietke zabezpečuje pena APU lišty. Takže ak je okno dobre ukotvené (komprimačné páska s tým nemá nič spoločné, ani s omietkou) omietka správne spravená vrátane jej podkladu a ukončená správne nalepenou APU lištou tak ani pri vibrácii okna nemôže dôjsť k poškodeniu omietky. Ja by som skôr tipoval na problém omietky a jej podkladu, ak je predošle splnené.
Odpovedať
Pripájam fotku. Samozrejme okná sú kotvené štandardnými kotvami, APU lišty boli nalepené správne, na omietku bola vybraná fy s dlhoročnými skúsenosťami/referenciami.
Odpovedať
@sysell @abobo @slavoslav pripojil som fotku.
Odpovedať
@pripad001 My mame okna aj dvere na expanznych paskach a o nejakom vibrovani nemoze byt ani rec. Okna aj dvere drzia ako pribite. Oknari tvrdili, ze aj bez kotiev to drzi perfektne a je vacsi problem ukradnut okna zo stavby ked su na expanznych paskach ako na PUR pene, ktora sa da lahsie odrezat (neskusal som :-D). Ale samozrejme okna maju drzat na kotvach a nie na paskach, tie su tam kvoli tesneniu. Ale podla fotiek, vy to mate nejako divne ukoncene. Nejako tam nevidim tu APU listu.
Odpovedať
@pripad001 nedali apu listu bez sietky? vyzera to divne, asi zla montaz,neviem
Odpovedať
@pripad001 ani mne sa ta APULISTA nepozdáva, ak je to APULISTA. Neviem či to nedovrzali ti co robili omietku.
Odpovedať
Profilova fotka
Apon vieme ze toto nema absolutne nic s komprimacnymi paskami. Moze to byt hocico. Napr ked sa lepila APU lista cistili ram okna od prachu? Mas ram okna z vonka zatepleny? Plastove okna dilatuju ako hovado a teraz ked sa ochladilo tak je mozne ze sa apu odlepila od ramu, lebo nedokazala preniest pnuitie. Urobilo to na vsetkych oknach ci len na velkych? Skoda ze setrili a nepouzili APU listy s manzetou, tam by si anio po odtrnuti toto nevidel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?