Odpoveď na príspevok od kejbl:
Caute. Uz som prelustroval co sa dalo, ale stale… @kejbl Budem dávať SDK. Niekde pri realizácii som videl, že tam boli dokonca nejaké lišty (U-profil) nalepené na rám okna, do ktorého sa ten SDK vsunul. Musím pohľadať... Inak, 15mm škára? 👍 Na parádu to tak zuhlovať... Ja som rátal niekde aj 20mm (pri väčších rozmeroch), uvidím, ako som to spravil. Dosť podstatné pre mňa, keďže idem dávať Illbruck TP652...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@kejbl Budem dávať SDK. Niekde pri realizácii so… @frantisekca dobra poznamka. Na to som zabudol ze na sdk je tam rovno profil priamo od Likovu - https://likov.sk/g-ef-pvc-lista-lemov... resp https://likov.sk/g-efl-pvc-lista-lemo... to zas hraje pre sdk profil, len sa bojim ze co ak vlhkost nieco spravi 😕Odpoveď na príspevok od mgx:
@kejbl 1) odrezky - extrémne pracné pri 15 mm (v… @mgx dakujem krasne za zhrnutieOdpoveď na príspevok od wolodymyr:
Comu som nepochopil je dovod preco je pouzitie xp… @wolodymyr ja to chapem tak, ze pri pouziti XPS sa ostenie neohrieva vzduchom z interieru a za XPS je vlastne chladnejsie ako by bolo bez pouzitia XPS. To sposobuje, ze sa rosny bod posunie do interieru a v extremnom pripadne sa posunie z izolacie do muriva a moze to sposobovat vlhnutie kutov na osteni okolo okna. Ale zaujimave je ze sa to nestava kazdemu a preto je to stale pouzivany sposob. Ale ako to, ze to nerobi kazdemu a ako to ma @mgx spravene, ze mu to nevlhne v starom dome netusim. Mozno to je tym, ze pouzil XPS a zeleny SDK. A preco to nie je vhodne pod vapennocementovu omietku tiez netusim. Mozno je na to nejaky trik, ze pri urcitom zatepleni z von a/alebo istom prevedeni zateplenia ostenia z von je to OK sposob. Pripadne trik je v tom pouziti SDK. Ja budem mat rekuperacku a 20EPS, ale po nastudovani si problematiky s neistym vysledkom som XPS radsej davat nechcel. A aj ked to je s XPS lahsie na robotu, neviem ci to stoji za riziko.Odpoveď na príspevok od kejbl:
@wolodymyr ja to chapem tak, ze pri pouziti XPS s… @kejbl ja mam s xps na starom dome a nic neplenoe. Ale zvonku mam zato zateplenie postivo cez ram okna pustene cca 1,5-2 cm aby to realne krylo nie jak niekto ze prekryje par mm.