Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
Prisla som na to, ze je tato MS vcelku nápomocná … @nitakimuri niečo na uľahčenie a pre inšpiráciu https://urobsisam.zoznam.sk/navody/dv... tam vidno, ako majú vyzerať vzpery, čo to musia priečne udržať, aby brána neklesla.. Môžeš to dať na vzpery Z, alebo na oceľovú konštrukciu. Podľa toho sa rozhodneš, z ktorej strany to budeš prichytávať. Na perodrážku môžeš chytať do dreva, ale ked pôjdeš do oceľového rámu, tak je lepšie prichytávať zo strany rámu do dreva tak, aby skrutky nepresahovali. Perodrážka skrutky skryje, potom môžeš ísť do drevených vzpier. Do ocele by si nemohla ísť so skrytými vrutmi v perodrážke. ALe tiež by si to mohla chytať zo strany oceľového rámu na obyčajné skrutky, ale nie v perodrážkeOdpoveď na príspevok od nitakimuri:
Prisla som na to, ze je tato MS vcelku nápomocná … @nitakimuri osobne by som nešiel ani do perodrážky, ani do rovných dosák, ale do falcového prekladu. 1cm by stačil.Odpoveď na príspevok od zicher:
@nitakimuri niečo na uľahčenie a pre inšpiráciu … @zicher diky diky, no ja som technicky hotentot, potrebujem postup vidiet, lebo z toho napisaneho postupu som jelen. Takto by to mohlo byt, prosim? https://youtu.be/DYg5mRlRm3c?si=_NYuf...Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
@zicher diky diky, no ja som technicky hotentot, … @nitakimuri sorry, nemám čas na pozeranie dlhého videa. Odporúčam, tie krycie dosky čo najľahšie, tj, aby nebola veľká silová páka. Drevo smrek. Vzpery a pántové nosníky doporučujem tvrdé drevo- buk, agát, dub.. Môže byť aj makké, ale v tom prípade silnejší profil a dlhšie skrutky samozrejme. Ideálne, ak by si si vrchnou frézou, alebo hobľovačkou na kraji krycích dosák vyrobila asi centimetrový falc do polovičky hrúby dosky na prekrytie. Ono sa to nezdá, ale na tie nosné hranoly bude pôsobiť slušná váha, nesmieš podceniť ani pánty. Brána, ktorá má spoľahlivo fungovať a niečo vydržať, nie je žiadna sranda. Ono si to žiada nejaké skúsenosti, aby si nemusela o dva roky vyrábať nové.Odpoveď na príspevok od zicher:
@nitakimuri sorry, nemám čas na pozeranie dlhého … @zicher dakujem za vzacne rady. Ja ze si na zwmi zbucham kridla brany, dam panty, zavesim a je to. A teraz citam ze az take jednoduche to nie je.. hm, si na to radsej dakoho zavolam, sama to nedamOdpoveď na príspevok od nitakimuri:
@zicher dakujem za vzacne rady. Ja ze si na zwmi … @nitakimuri Ja som si to video kukol a super postup. Velka deviza je ten stelovaci pant ale to vyriesis podla toho kam kridlo uchytavas. Jedine co by som robil inak akobten chlapik je to ze by som latu zvislu na spoji kridel dal vysunutu cez druhe kridlo a nebola bu vobec medzera cez ktoru by bolo vidno. Kedze pises ze si spravila zabradlie tak branu uz das v pohode.Odpoveď na príspevok od nitakimuri:
Prisla som na to, ze je tato MS vcelku nápomocná … @nitakimuri akurát je to nekryté od dažda či slnka a potrebuje striešku a pravidelne udržiavať napr. olejom, mám drevenú bránu na garáž spoje sú upevnené plechom skrutky,no z vonkajšej strany má hliník, to nepotrebuje žiadnu údržbu