Akú sieťku použiť na HST dvere?

Mame HST dvere na terasu a musime doriesit sietku na ne. Dvere su siroke 3m, posuvna cast je polovica. Tym padom tam klasicke pantove nepojdu dat, pripadne by stredom musel ist plechovy pas, aby sa neskrivili, co by znacne "zdevastovalo" výhľad cez dvere. Kvoli vonkajsim roletam tam nepojdu ani posuvne, takze pripadaju do uvahy len rolovacie, alebo harmonikove. Ani z jednych nie som nadsena. Ako to mate vy? Plusy, minusy.. Dakujem
Odpovedať
@katuska78 Mal som rovnaký problém. Rozhodol som sa pre plisé sieťku. Ešte to nemám namontované, ale myslím, že to bude dobré. Pre HS portál je to najlepšie riešenie, pokiaľ sa nedá dať posuvná sieťk v ráme.
Odpovedať
Stale premyslam, ako tam dat klasicku pantovu, aby sa neskrivila a nemusela byt predelena..ale za taky material by som asi skrachovala... Aj posuvnu by som brala radsej ako plise 😖. No, asi mi nic ine nezostane..
Odpovedať
@katuska78 Keby si nemala tie vonkajšie rolety (my budeme mať vonkajšie žalúzie delené na polovicu), tak môžeš dať tú posuvnú. Stredný úchyt rolety ti ale bude zavadzať.
Odpovedať
@chrobak7 a zaluzie ako drzia? Oni nepotrebuju nic? Listu asi nie, ale ani po "stiahnuti" (ked zatemnuju) nikam nezapadaju?
Odpovedať
@katuska78 Žalúzie majú rovnaké vodiace lišty ako rolety a tým, že ich budeme mať delené, tak v strede musia byť uchytené o HS portál.. Takže ani my to nemôžeme dať. Ešte ich nemáme, ale pozeral som u dodávateľa, ako to bude vyzerať.
Odpovedať
@katuska78 Dobrý deň, písali sme si aj e-mailom. Ja som Vám navrhla, že vieme spraviť exteriérové rolety aj z jedného kusu. Vaša požiadavka je rolety z dvoch kusov. Napísala som Vám aj možné riešenie. Možno ak by ste sa zastavila u nás v Petržalke na Štúdiu tieniacej techniky a pozrela by ste si všetky možné dostupné riešenia, bolo by Vaše rozhodovanie jednoduchšie. Lepšie raz vidieť ako si vypisovať. V každom prípade Vás ubezpečujem, že plisované siete majú na HS portáloch namontované aj výrobcovia okien, napríklad Slovaktual s ktorým aktívne spolupracujeme veľa rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska78 u nás je to plisé sieťka, 2m široká, žalúzie sa posúvajú na stredovom stĺpiku, foto napovie http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
Ja som bola dnes v obchode kde maju tieniacu techniku. Mali aj plisé sietku ale aj taku co sa neskladala ale rolovala do strany do takeho podobneho puzdra ako plisé sietka. Ale bola po natiahnuti rovna, nie skladana ako plisé. To sa mi pacilo viac.. Blbo sa to vysvetluje ked nemam obrazok.. ;(
Odpovedať
@bovary To sa volá rolovacia sieťka.
Odpovedať
@chrobak7 hmmm.. tak zas viem nieco nove.. ;) Myslela som ze to bude mat nejaky super nazov ako ta pliseeee. Ked teraz vsetko tak zlozito volaju... ;)
Odpovedať
@chrobak7 a v com je lepsia plise sietka ako rolovacia? Je tam rozdiel?
Odpovedať
@bovary To neviem, ja so sieťkami nerobím. Len to viem, lebo som si robil priesku, aká by sa najlepšie hodila na môj HS portál. Uvažoval som aj o tej rolovacej. Tie bývajú rolovacie zvislo, alebo horizontálne. NEvýhodou pre mňa bolo, že rámik na rolovacej - keby som ju dal na HS portál rolovanú sprava do ľava - by bol na spodku cca 2-3 cm. U pisé sieťky je to len pár mm. Inak je to len vec pohľadu, kto si ktorú vyberie. Ale možno k tomu viac napíše @kvalitnetienenie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dam si poradit. ;) @chrobak7
Odpovedať
@bovary Ide o sieť NobaRoll? Alebo o klasickú navíjaciu sieť? Tam pozor, klasická navíjacia sieť pracuje na princípe pružiny, pred kúpou odporúčam si manuálne vyskúšať ako sa ovláda. My sme ich vyradili z ponuky. Ak sme napli pružinu, veľmi ťažko sa taká sieť zaťahovala ale do boxu išla pekne a naopak ak sme povolili, tak sme ju museli do boxu doslova tlačiť. Navyše k jej posuvu potrebujete vodiaci profil do ktorého sa ukladala špina, sneh, voda a zakopávalo sa o neho. Po deformácii prestala sieť fungovať. V ponuke máme sieť NobaRoll. Je to japonský paent. Prikladám foto. Tá funguje lahučko. Musím však upozorniť, na nevýhody. Neočakávajte od tohoto typu sietí, že budú 100 % krásne napnuté, nie je to techniky možné a s čím sme sa najčastejšie stretli, zákazník zabudol na to, že je tam sieť, lebo naozaj nebráni vo výhľade a preletel ňou, takže musel investovať do opravy. Čo je obrovská výhoda pri sieti NobaRoll, vycvaknete, vezmete k nám na opravu a za pár dní doma máte novú. Nemusíte volať žiadneho servisného technika.
Odpovedať
Foto NobaRoll
Odpovedať
@bovary V ponuke máme až 3 druhy plisovaných sietí a jeden typ rolovacej dverovej siete. PDS 18 - najmä pre montáž pod rolety a žalúzie - výhoda úzky životný priestor, šetrí priestor v ostení pri kombinácii so žalúziou alebo roletou. Prikladám foto. Ako jedinú nevýhodu vidím masívnejší madlový priestor. Vzhľadom na jej podstatnú výhodu, je to však maličký handicap. Chodí po miniatúrnej vodiacej lište - teda žiadne zakopávanie. Plisované siete pekne držia svoj tvar. Farbu profilov vieme akúkoľvek RAL.
Odpovedať
Foto PDS 18
Odpovedať
Sieť Nobarrier - japonský patent - ľahký posuv, jednoduchá demontáž a montáž bez náradia, sieťovina drží svoj tvar, možnosť spájania viacerých segmentov, max 4x140 cm, to už je čo povedat. Max výška 2,8 metra, ale viac nájdete aj na našej stránke. Tieto máme aj doma. Spokojnosť maximálna. Možno podľa niekoho hlučnejšia, radšej hlučnejšia ako so zakopávacím profilom. :-) A keď pozriete ako funguje posuv - tak zistíte, že je to také skladacie lego a ano toto môže troška rapotať, ale nám to ako uživateľom vôbec nevadí. Plusy tento malý minul mnohonásobne predčia.
Odpovedať
No a nakoniec PDS 22, pre tých čo sa im vidí veľa investovať do siete Nobarrier. Sieťovina pekne drží tvar, vnímam ho skôr ako lacnejšiu alternatívu. Zasa viac info na stránke či už K-system alebo kvalitné tienenie. Jediná nevýhoda PDS 18 a PDS 22 - ak sa vám sieťovina poškodí, budete potrebovať výjazd technika.
Odpovedať
@kvalitnetienenie ano presne toto je ono nobaroll. Pacilo sa mi to viac ako plise. U nas je tiez ta potreba mat bezbarierovy prechod kvoli dcere. Bohuzial sme tak ako sme... Takze bezbarierova je len ta plisovana siet?
Odpovedať
@kvalitnetienenie aha. Pribudli dalsie obrazky. No aj ta nobarier vyzera dobre.. ;)
Odpovedať
@bovary bezbariérové sú NobaRoll a Nobarrier - myslím že z foto je vidno že spodný posuv je rovnaký.
Odpovedať
@kvalitnetienenie ano. Je to vidno. Je super ze je aj taketo riesenie vhodne aj na orechod vozickara. Sme este daleko od riesenia sietok ale aspon mam prehlad ;) Dakujem..
Odpovedať
@bovary som rada, že som pomohla.
Odpovedať
@kvalitnetienenie aj ja dakujem. Mrknem sa na to. Dakujem aj za spravy, nejako som riesila ine veci a siete som na chvilu "vyradila" 😊
Odpovedať
@katuska78 Rozumiem, keď je vonku sneh, človek ľahko zabudne. Sezóna začína keď nás pošteklí slniečko a poštípe prvý komár. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?