Ako zarovnať otvor zárubne? 90/80 st. - návod

Profilova fotka
Prosím vás aký je najjednoduchši a najrýchlejšie sposob zarovnanie otvoru zarubne? Chcel by som 90tky popripade 80tky. A otvor mam cez 100cm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matejb96:

Prosím vás aký je najjednoduchši a najrýchlejšie …
@matejb96 ja som zmenšoval trošku viac, ako ty. Normálne som použil ytong, ktorý som lepil na stenu. V miestach spojov ytongu som navrtal kotvy do tehly-dlhé turboskrutky a tie som zatrel do drážky ytongu. Pre istotu. Nakoniec som to uzavrel obvložkovou zárubňou.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@matejb96 ja som zmenšoval trošku viac, ako ty. N…
@zicher ďakujem za radu
Odpovedať

@matejb96 Dáš si laty po obvode (z oboch strán) aby si mal požadovaný vnútorný rozmer a nahodíš omietku (jadrovú).
Odpovedať
A najskôr by som to očistil kefou a asi aj spenetroval.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@matejb96 Dáš si laty po obvode (z oboch strán) …
@frantisekca 20cm omietky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@frantisekca 20cm omietky?
@cukrik25 Po 5cm. Píše že aj 90cm môže byť. A to jadrovou omietkou dá v pohode.
Odpovedať
Záleží, kde chce stred otvoru.
Odpovedať

@matejb96 Dáš si laty po obvode (z oboch strán) …
@frantisekca 20 cm dorovnať omietkou? Si načisto mimo?🙈
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@frantisekca 20 cm dorovnať omietkou? Si načisto …
@chinatech 100-90=10 10/2=5 A nehovor, že 5 centi je problém nahodiť... To je rýchle a lacné... Potom napríklad z SDK, ale to je predsa len komplikovanejšie.
Odpovedať
Ako to pocitate? Otvor ma 100cm, dvere chce 90-tky. Aky ma byt otvor na 90-tku zarubnu? Otazka za 20centimetrov...
Odpovedať

@matejb96 .. normálne vystavajte, prilepte aj o stenu plus 2-3 kotvy s ytongom na želaný rozmer. Zvážte na ktorej strane budú párty a kam sa budú otvárať dvere. Ak to bude na prvej foto smerom k fotografujucemu a budú sa otvárať k stene, prilepte to od tej steny, aby ste pohodlne otvárali dvere do 90+ stupňov. Žiadnu vedu z toho netreba robiť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od brapene:

@matejb96 .. normálne vystavajte, prilepte aj o s…
@brapene presne tak sa to bude otvárať. Dobre, nalepim to tam jesnoducho , iba klebrom stačí predpokladám
Odpovedať
Profilova fotka
Tá AI sa uz trepe aj sem na modrú strechu? Lebo nadpis témy som napisal uplne inak 🤔
Odpovedať

@chinatech 100-90=10 10/2=5 A nehovor, že 5 cent…
@frantisekca Bla, bla, bla...čítaj všetko a nielen to, čo sa hodí Tebe. Píše "Chcel by som 90tky popripade 80tky. A otvor mam cez 100cm." OK? Tak počítaj 100cm a viac - 20, deleno dvomi a potom mudruj.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@frantisekca Bla, bla, bla...čítaj všetko a niele…
@chinatech Dobre, takže pre dvere 80cm je potrebné mať otvor (pre zárubeň) 90cm. Výška otvoru +5cm nad uvažovanou výškou dverí. Takže? O čo ti ide? Dokázať, že 5cm jadrovej omietky je problém?
Odpovedať
Profilova fotka
Nám majster nalepil ytong, natiahol sieťku a potom už iba sadrovu stierku.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@chinatech Dobre, takže pre dvere 80cm je potreb…
@frantisekca Tebe škoda niečo vysvetľovať.🙈 Až si budeš robiť svoje dvere, tak si tam bnalep ttrebárs aj obaly z vajíčok ale neraď druhým hlúposti.
Odpovedať
Profilova fotka
Matematicky : 900mm dvere sa rovna 900mm svetlost zarubne Falc dveri 2x 15mm je 30mm Sirka oblozky 2x 70mm je 140mm Spolu 1070mm co prekryje zarubna Svetla vyska plus falc a oblozka je 1970+15+70 dokopy 2055mm Ak ti rozmer 2055x1070 prekryje otvor po peknu omietku tak len osad dvere. Standartne sa pouziva otvor o 80mm sirsi ako dvere. Oblozku by som oprel o stenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?