Ako otvorit/odstranit zamok Tokoz na garazovej brane?

Prenajal som garaz, podnajomnik neplati (od prveho mesiaca s nim boli problemy s platenim) a nedviha dlhodobo telefon. Garaz ma 3 zamky: FAB, klasicky visaci zamok a Tokoz zamok na brany (vid foto). Do garaze nechodi, vymenil som na nom jeden vysaci zamok od ktoreho som mal kluc, a ten je dlhodobo neporuseny. FAB vlozku viem odvrtat. Problem mi robi Tokoz zamok. Mam niekolko tipov ako sa ho zbavit: 1. vyrobit kluc, na to potrebujem ziskat vnutorny odtlacok, ale neviem ako na to. Uz som do zamku strcil iny kluc a otocil ho, ale minimalne jedna zapadka ostala neotvorena (su tam 4 zapadky), cize ho neviem otvorit. 2. odstrihnut vrchnu cast pakovymi noznicami, ale asi sa tam nedostanem, kedze budem potrebovat pakove noznice aspon 600mm (vrchny klobucik viem odbit sekacom) 3a. rozmyslam nahriat hornu cast horakom a potom ju prudko schladit studenou vodou okolo 0° aby som narusil strukturu kovu a sekacom rozbil horne oko. 3b. alebo opacne: schladit zamok pomocou spreju (cca -30-40°C) a naliat na neho horucu vodu z termosky, zasa predpkladam ze struktura kovu sa narusi a rozbit oko sekacom. Otazka na materialovych inzinierov: co je lepsie, 3a alebo 3b? Kedy sa kov viac oslabi? Alebio skombinovat obe metody? 4. iny napad? Prosim neriesit pravne a ine veci. Planujem znicit iba samotny zamok, nie tie bocne plechy (pohariky) co ho drzia a fixuju. Elektrika nie je k dispozicii. Dakujem.
Odpovedať
@paul2 prilis komplikovane. Aku flexou odpilit jeden z plechov cele nasledne vymenit.
Odpovedať
@paul2 Pozicias si z pozicovne AKU flexu. Zabrusis v strede klobuka, aby odpadol a dalej bud opatrne rozbrusis aj zamok alebo cvaknes herkuleskami. Priemer vyzera aspon 10mm, to sa uz cvaka dost tazko az vobec, ak je material kaleny. Takze skor komplet flexa. Zvysok ostane neposkodeny.
Odpovedať
Aku flexa z pozicovne ma napadla, ale poskodim tie dva plechy. Nebrusil by som stred klobuka, ten je schovany, ale presne na rozmedzi medzi tymi poharikmi kde je skryty zamok. 1,2mm kotuc by to urobil, odrezal by som vrchnu cast, ani by neostala velka spara a bude stacit vymenit len zamok, plechy ostanu cele. Este ma napadlo ze by som dvihol jednu cast dveri o 1-2mm, aby tam bola vacsia medzera, potom by som ani neposkodil tie plechy. Toto riesenie beriem ako poslednu moznost. Priemer vrchej casti zamku je 8mm, mam ten zamok doma, ale je to tvrdena ocel. Zajtra kupim kartusovy horak, mal by dat teplotu az okolo 1300°C, ked to schladim ladovou vodou na par stupnov, material sa silno zakali, mal by byt krehky a snad ho prelomim sekacom. Uvidime.
Odpovedať
Profilova fotka
Sk su tie plechy na branu priskrutkovane tak odvrtat skrutky tie kupis nove su to vratove skrutky so stvorhanom. Ja by som s flexou s vacsim kotucom rozrezal zamok vodorovne medzi plechmi ..zamok vypadne .... cez klobucik to nepojde nozicky zamku su jeden ohnuty kus do Ucka.
Odpovedať
Profilova fotka
@paul2 alebo zavolat zamocnika, co ma profil na dynamic bumping. ma to za minutu otvorene aj bez nasilia 🙂. Tieto 2d profily sa otvaraju lahko.
Odpovedať
@mgx bumping sa da robit len na zamkoch, ktore maju koliky ako maju FAB vlozky. Keby sa tieto zamky otvarali lahko, tak nie su take rozsirene.
Odpovedať
Profilova fotka
@paul2 aj na tychto to funguje, treba mat pripravok. Viem, lebo som stratil kluc od autonosica a policajny zamocnik BA kraja mi to presne takto otvaral 🙂
Odpovedať
@paul2 Nechces to poskodit a spekulujes s nahrievanim. Myslis, ze selektivne nahrejes len ten klobuk bez poskodenia okolia? Potom akoze schladis, klepnes kladivom a odpadne? Tak urcite 😄 Si pozri aky maly zvar je v strede klobuka. Co je schovane? Zabrusis zhora v strede kotucom cez plech az do zvaru za pa sekund a je dole, bez dalsieho poskodenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?