Ako správne pripraviť otvory pre okná a dvere

Dobrý deň, rád by som poprosil o radu skúsenejších. Chystám sa objednávať okná, a tak som začal pripravovať otvory na novostavbe – konkrétne pre francúzske okná, dvere a jeden HST portál. Bohužiaľ som si až neskôr uvedomil, že som to asi nespravil úplne správne. Myslel som si, že ak zrežem tehlu na výšku budúcej podlahy a do otvorov nasypem perlit, bude to v poriadku. Po prečítaní viacerých diskusií však začínam mať obavy, že to budem musieť prerobiť. Chcel by som sa teda spýtať, ako by ste mi odporučili postupovať – mám tehly vyhodiť a nahradiť ich purenitom? Mám tam tri francúzske okná, cez ktoré sa nebude vychádzať von, budú slúžiť len na vetranie a presvetlenie. Mám aj tam tehly vybrať? Najväčší problém bude asi pri terasových dverách, keďže z vonkajšej strany je už terasa zaliata a oddelená len Styrodurom. A ešte by som sa chcel spýtať k samotným otvorom – keďže sú tam miestami nerovnosti(rozumej vybratie tehly), je lepšie ich najprv nahrubo vyrovnať maltou a potom zatiahnuť lepidlom alebo to nechať tak? odporučali by ste niekde v rámci vnútorného obvodu okien vložiť aj Styrodur? Za všetky rady vopred ďakujem!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?