Aká je kvalita brány a plotu z Merkury Marketu?

Profilova fotka
ahojte, mate niekto branu a plot z merkury makretu? zaujima ma ci sa po case zimou, alebo teplom nevykrutila, alebo inak neposkodila.. premyslame, ci kupit branu za 120 z merkury, alebo za 800 niekde na mieru.. viem, ze kvalita vyrobkov v MM nieje vzdy vyborna, ale ja mam zatial v celku dobre skusenosti a to som nakupila kadeco, ked sme prerabali dom.. ale pokial by bola ta brana ozaj na nic, radsej priplatime, i ked su budeme musiet par rokov navyse pockat.... prosim len realne skusenosti s branami a plotmi, viem ze zlych skusenosti s MM je tu viac nez dost, ale tie ma nezaujimaju.. dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a hlavne porovnavat porovnatelne... mas na mysli branu pre auto? ci branicka? Mozno este o plote by som rozmyslal..ale branu by som neriskoval... Ak ma byt pevna, aby sa nekrutila, odolna. Obavam sa ze MM ma tenkostenne profily bez bohvieakej povrchovej ochrany..
Odpovedať
@j_ank_a daj foto co chces, co som pozeral tie brany, ploty a pod. su z tenkych metarialov a bohvie kolko vydrzi lak, Inak tam nema by moc co zle. V najhorsom to bude hnit... ale moznoe j to pozinkovane trba sa spytat..
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 mam na mysli cely sortiment, aj branku, aj na velku na auto... viem, ze to nebude neviem aka kvalita, preto by som rada realnu skusenost, ako vizera po case... myslim, ze na plote sa nepokazi nic, asi ani na malej branke, kedze nema velky rozmer, max hrdza, ale to je kozmeticka vada.. a ked vydrzi velka brana len 10 rokov, to staci, urcite nebudem zit este 70 rokov, aby sa mi vratila investicia drahej brany na mieru.. ci??? :-D @sysell napriklad toto, je to asi stary letak, ale tam maju stale to iste... tusim dva druhy bran a plotov
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a bohuzial osobnu skusenost nemam.. nejde o to ze staci aby vydrzala 10 rokov... ide o to ci pocas tych 10 rokov ti niekde nepraskne zvar, nezacne sa krutit, bude ti drhnut, nezavries ju..atd
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 ano ano, toto ma zaujima.. snad sa niekto najde, kto ju ma uz dlsie, ved sa im predsa musia predavat, ked ich stale maju. :-D a ked chodim s malou na prechadzky, vidam take brany, ako v mm... mozno sa len ludia inspirovali, alebo su ozaj s mm, kazdopadne zazvonit a spytat sa mi pride troska cez.. :-D :-D
Odpovedať
@j_ank_a ako ak praskne zvar zavaris a ze by praskol to je velmi mala sanca, mozno ked do toho niekto nabura alebo sa bude vesat, sam od seba nepraskne.Zvarenec ked je uz raz zvareny tak sa krutit nebude, tvar to drzat bude. Pojdem koncom tyzdna do mm tak mozem pozret ale myslim ze material je tensi ako by sa patrilo. Keby som to riesil takto ja, mozno by stacilo branu kipit a vystuzit - vyde to lacnesjie ako datr spravit celu branu..
Odpovedať
Tak tato tema zaujima aj mna...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ked mi na nu pozries, budem strasne vdacna.. :-) a ako myslis vystuzit???
Odpovedať
Nekupil by som to. Je to az moc lacne=osidene. Bude to papierovy plech s minimalnou protikoroznou upravou. Ked to chytite do ruk, tak zistite, ze drevena by bola tazsia ako tato "kovova". Najdi si zlatu strednu cestu a budes dlhsie spojna.
Odpovedať
@j_ank_a Ja som zvolil kompromis, lebo komplet branu s osadenim som si nemohol dovolit, ale zas nemam stol na zvaranie a babrat sa s tym ... . Dal som si zamocnikovi urobit kostru, navarit panty na kovove stlpiky a osadit klucku. Branu som si sam namalovat, osadil a teraz idem dat drevenu vypln. Da sa tak usetrit a mat slusnu kvalitu, ale nie kazdy si to trufne urobit. Co sa tyka MM raz som tam bol pozriet plotove vyplne, lebo mi sused poradil, ale uz tam to malo znamky hrdze tak som to nechal tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba tak mi prosim daj stranky, alebo radu, aka je zlata stredna cesta, lebo ja zial neviem..nic ine, okrem toho, co som spominala ma nenapadlo...dakujem @jurajm17 a kolko ta vysla taka brana??? zial, my by sme si na to teda netrufli... preto musime kupovat hotovu, alebo dat niekomu spravit.. :-)
Odpovedať
@j_ank_a ty si pisala, ze by vas stala na zakazku 800e co je premrstena cena za nieco podobne brane z mm. Cize pozriet daku branu v cenovej relacii 400-500€ a budete spokojny, alebo ako pisal Juraj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba Sorry, ale keby mala ponuku za 400-500€ asi ju zoberie a nerieši to tu. Môže zobrať za 120€ z MM alebo za 800€ od niekoho.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba keby mam ponuku za 400 tak neriesim... zial, nikto mi taku nedal.. ratam z investiciou okolo 400e za elektriku na branu a to je k 800e za branu na mieru dost... dat spravit branu za 400e niekomu, kto to odflakne uz asi bude lepsie kupit s mm..
Odpovedať
@j_ank_a 400...hmm neviem aku chces, rataj ale ze zelezo bude na jednoduchu mensiu branu od 100 hore, potom mozno zinkovanie nosenie hore dole, farba.. tak 400e je asi rozumne minimum za jadnoduchu btanu bez montaze. Skus nalisat aku ches aku vypln ci dvojkridlovu ci mas dake stlpiky ma namontovanie brany..
Odpovedať
@j_ank_a Ja rozmyslam tiez nad branou + vypln na plot z MM. To co nam nacenili bolo nehorazne drahe (v tisickach), alebo potom o par desiatok drahsie ako z MM, takze ocakavam kvalitu ako z MM. Samozrejme by som chcel aby to vydrzalo dlho, ale za tu cenu z MM sa to neda ocakavat, ale aspon vies do coho ides. Za par rokov mozes nasetrit na kvalitu, alebo zase nieco "docasne" na 3-5 rokov poriesit. A zase mam strach, ze ked kupim nieco drahe, sice to bude kvalitne, teoreticky to vydrzi aj 50 rokov, ale niekto mi to nabura, alebo sa stane nejaka nehoda a skoda penazi... Bol som to pozerat aj osobne a vyzeralo to solidne. Za tie peniaze urcite.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell kludne aj taku, ako v mm, nemame vysoke naroky na nejake ozdobne, alebo premodernizovane brany..mame starsi dvojposchodovy prerobeny domcek, klasicka valbova strecha, fasada este nieje, ale ta momentalne nieje podstatna.. chceli by sme to asi tak ako na foto, vlastne to tak aj bude riesene, uplne v lavo bude brana na auto, bud posuvna (ta ale v mm nieje), alebo klasicka dvojkridlova..mechanizmus dame na oboje bez problemov.. dalej do prava bude mala branka a potom asi 3ks tych plotov medzi tvarnicami.. foto je stiahnuta... inak, ploty a vzory na tejto stranke su uplne rovnake, ako ponuka mm, necitala som celu stranku, ale netvrdia ze su pl.. http://www.ceskestavby.cz/clanky/kovo...
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1172 tak podobne premyslam aj ja... velmi sa mi v dnesnej dobe nechce investovat strasne prachy do veci, ktore moze hoc kto znicit.. je to ozaj velmi velky rozdiel v cene, a keby aj najdem nejaky zlaty stred, stale budem premyslat, ci to nebude kvalita ako s mm a ci len niekto nedat vysiiu cenu aby to bolo vierohodne.. :-D my sme ich pozerali len z dialky zatial v mm, este mame trochu cas, snazim sa hladat a robit prieskum, zatial mi vsak vychadzaju len tieto dve moznosti...
Odpovedať
@j_ank_a my sme to uz v mm okukavali aj obchytavali😂vyplne su v pohode..akurat problem je ten ze je tam zakladny nater vo znamena ze to asi bude treba natret lebo to zscne hrdzaviet. Viac sa bojim brany..na tu dlzku co potrebujeme je to zjavne dost labilne. Neviem si predstavit co spravi s tym pocasie. Ale my sme pozerali na tie lamely nam sa nepacia tie hrozne ostne na tych ostatnych a gulicky a kadeake ine ozdoby.
Odpovedať
@j_ank_a dobry den mam skusenosti s mm branou a brankou svokra to ma 5 rok a sama hrdza neda sa povedat ze to je zvarane ale len bodovane zhora a zvrchu takze zbokov vyteka hrdza.takze radsej som si sam spravil samonostnu branu a branku.zelezo ma vyslo 60e ,voziky s prislusenstvom stali 150e,panty na branku 10e,farba 15e a dva dni zvarania.pozrite moj album oplotenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 dakujem za skusenost, ale my taky zrucny niesme takze zvarat sa nebude.. :-D ale som rada, ze sa niekto nasiel, kto ju ma.. hrdza sa objavila po akej dlhej dobe? Nepomohol by po zakúpení nater proti hrdzi?? Alebo ine osetrenie??
Odpovedať
@j_ank_a hrdza bola hned ako sa doniesla ale po case to bolo este viac viditelne.tam by bolo mozno zas najrozumnejsie asi len zbrusit farbu ako neni zvar a prevarit to.alebo si navrhnete branu a vyrobim vam ju:)
Odpovedať
@j_ank_a bol som to pozret, za tu cenu sa to neda spravit doma, je to tensi jokel asi striekany praskovou, ale asi bez zinku... Nemusi to hned zhrdzavies par rokov to vydrzi v najhorsom pretries Ta cena je taka ze za tolky by mi to asi ani nenastriekali farbou.. Konstrukcia brany je vsetobecne slava, ked das pohon patrilo by sa trochu zosilnit. Ak sa spytas miestneho zamocnika ze ci by bol pripadne ochodny branu spevit alebo ak sa pokazi opravit tak by som to skusil. V najhosrom sa da spravit vzdy nejaky ram a pouzit vypln z mm .. proste kto vie vie to spravit aby bolo dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ďakujem krásne za ochotu.. mame este chvilku cas, ale asi to s nou riskneme..kym by sme našetrili na tu drahu, plot by nikdy nebol.. :-D a ako vravis, ked tak sa da spravit ram a vypln tam vsadime s mm..dobry napad..to uz nam snad niekto spravi a nebude to tak drahe.. ;-)
Odpovedať
@peter1172 no s takýmto rozmýšľaním nestavaj dom z tehál ale zo slamy - čo ak ťa za dva mesiace zrazí auto, načo taký drahý dom, škoda peňazí, tie dva mesiace vydržíš aj v tom slamovom... :-D :-D :-D
Odpovedať
@peter1172 a dúfam že auto máš len a len v garáži - náhodou ti ho niekto nabúra, zasa škoda peňazí. Radšej ani nejedz, opotrebuješ zuby, to ti je v dnešnej dobe náramná pálka dať si urobiť nové... Prepáč ale ak niekto povie, že brána z MM vyzerá "solídne" tak by mal navšítiť očné... Už v obchode hrdzavejú, odporúčam ti urobiť exkurziu po vidieku a obzrieť, ako to vyzerá po 1 roku. Mám v priamom prenose u dvoch susedov - po roku sú všetky spoje hrdzavé, farba /čierna/ je zmytá a momentálne je šedá. Obaja majú zatečené od hrdze omietky na murovanej časti plotu a opierať by som sa o plot neriskovala. Moja malá bránka a veľká /3 m / brána robená u remeselníka z poctivého materiálu stála s montážou, pozinkom a nástrekom 620 eur spolu, samozrejme vrátane zámku, kľučky. Len si netreba vymýšľať komplikované chu....ny ako špirálky a hroty ako zakončenie a pod.
Odpovedať
@fidorka7 daj foto.
Odpovedať
@j_ank_a Pekná kovaná brána nie len že dlho vydrží a je omnoho krajšia ...ale aj zvýši hodnotu domu a pozemku. Ja som kúpil už zvonka dokončenú novostavbu ... vyzeralo to nič moc dom ... Kamoš robí kvalitné pozinkované brány ...a hovoril mi že dobrý pekný kvalitný plot zvyši atraktivitu ....no hej a mal pravdu. Teraz susedia a známy pochvalujú a dávajú palec hore :) že paráda.... dokonca si to aj fotia. Akurát včera mi namontovali ešte aj vzadu dvojkrídlovú bránu kde mám cestu . A zasa som z nej nadšený :-D Pred domom mám samonosnú na diaľkové. ;-) Ešte aj na vodovodnej šachte pred domom mám pekný veliký kovaný dekel :) od nich no na parádu... ešte ma to drží tak sa vytešujem ...lebo je to deň staré
Odpovedať
Aká kvalita ? dávajú tie ploty z merkury aj majstri v arabskej štvrti nových domov je ich tam ale sto ... Śef malej firmy hovorí ...že aspoň budú mať potom robotu ... o dva - tri roky a bude sa natierať :-D Podobne aj záhradkári sadia tak aby bolo potom veľa údržby ... čo majetný zákazník stále strihať a robiť okolo toho nebude :-D
Odpovedať
@fidorka7 Ďakujem za názor :) Viem ako si to myslela, nebolo potrebné zachádzať až do takých extrémov. Ja som len narážal na to, že nám nacenili bránu rádovo v tisíckach € a z MM to bolo za 100€. Ak si to dáš niekomu spraviť tak ako ty, tá cena nevyzerá až tak zle. Napr ja potrebujem 5.5 metra samonosnú posuvnú, 3.5 metra krídlovú, bránku a výplne. Čiže ono sa to nazbiera a potom si premyslíš, či dáš za to niekomu tisíce, alebo MM pár stoviek. Solídne to vyzeralo, ale nie som odborník. Na tú prechodnú dobu sa mi to zdalo OK. Kľudne mi daj kontakt na toho pána čo ti to robil, ja sa mu ozvem a rád mu zaplatím rozumnú sumu za kvalitnú bránu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?