Aké reproduktory do 600€ by ste mi poradili?

Ahojte. Ktoré stojanové prípadne regálové alebo štúdiové repro do obývačky + zosilovač do 500 - 600 Eur? Môj prípad je taký, že máme podkrovnú (3 zo 4 stien sú skosené) obývačku 25m2, televízor je úplne pri stene na poličke, kde budú umiestnené aj reproduktory ( tie môžu byť od steny cca. 20 cm do priestoru), pričom od televízora a teda aj od reprákov sedím 4 metre. Ktoré (značka a typ) repro by som mal kúpiť aby daná miestnosť bola dostatočne a hlavne kvalitne ozvučená? Ktoré repráky by ste mi poradili cca. do 500-600 Eur z bazáru? Radšej kúpim používané kvalitnejšie za tú cenu, ako čistonové menej kvalitné (čo sa týka zvuku). Hlavne na filmy a občas k nim pripojím mp3 player alebo mobil, hudba prevažne dance, house, ale aj rock alebo latino. + poraďte mi prosím aj ku konkrétnym reprákom vhodný zosilovač. Ďakujem.
Odpovedať
@strejdo001 na takú malú miestnosť ti stačí AVreceiver okolo 100-120W na kanál. Ale postupuj tak, že najprv nájdi niečo potom sa pýtaj. Darmo ti poradím Harman, keď v bazáre bude samé Onkyo. A s repro to bude ešte horšie, lebo asi potrebuješ niečo menšie, ja som mal kedysi vyhliadnute MAGNAT Quantum 673 a ONKYO TX-NR656 napr.
Odpovedať
100-120W..... :-) Akustický výkon 1W je taký hluk, že stojac s kamarátom a reproduktorom v trojuholníku so stranami 1m, nebudete si slova rozumieť... :-)
Odpovedať
Ved na max to pustat urcite nebudem, ale radsej mat rezervu. slavoslav mas pravdu, najprv tu musim napisat konkretne repraky, az potom sa pytat. No a k nemu samozrejme potom musim doladit ani nie malo ani ovela vykonnejsi AV reciever. Je nejaky dobry bazar s takouto technikou, ci iba bazos prehladat?
Odpovedať
Profilova fotka
@strejdo001 skus hifi forum, najdes tam plno audiofilov aj bazar :-)
Odpovedať
Urcite odporucam navstivit stranku vyrobcu Teufel: https://www.teufelaudio.com/?csrf_tok... Mam od nich regalovky Ultima 20 a za cenu 180 Eur ( vratne postovneho a kablov ) hraju skvelo. Objednava sa priamo u vyrobcu, cize ziadne cenove navysenia od maloobchodov, 2-mesacna lehota na vratenie bez udania dovodu. Myslim, ze kvalitativne ( co sa tyka nie len audia, ale aj vizualnej stranky a spracovania ) sa daju porovnat s vyrazne drahsimi produktmi "mainstreamovych" vyrobcov... Dokonca tam maju pekne vyskladane sety v roznych cenovych kategoriach...
Odpovedať
@strejdo001 hlavne nepočúvaj rady, že ti stačí av receiver namiesto zosíku... osobne by som skúsil pozrieť na http://www.hifionline.cz/hifibazar/ námatkovo je tam pekný zosík audiolab 2x 60 W za 260,- EUR
Odpovedať
No kayman, dal si mi chrobáka do hlavy. Nakoniec asi objednám nové Teufel ULTIMA 40 Mk2 https://www.teufelaudio.com/stereo/ul... . Čítal som na fóre avmania.cz na ne celkom dobré ohlasy. Čo na ne poviete, mohli by byť?
Odpovedať
Mám možnosť kúpiť zachovalé DALI IKON 6 MK 2, cena 550 eur . S tými Teufelmi sa asi porovnávať nedajú, že?
Odpovedať
Tak Dali je Dali, ale nove je nove :D Tazko povedat...Ja keby mam ist do stlpov alebo hocico ine, ci uz zosik, sub, home cinema atd. isiel by som opat do Teufel
Odpovedať
Prípadne Infinity Kappa 7.2i za cca. 550 Eur tiež používané. Je pravda, že nové je nové, ale ja zas radšej kupujem používané o radu, dve vyššie, ako čistonové, ale priemer.
Odpovedať
Sonos
Odpovedať
@strejdo001 ak budu blizko u steny (20cm), tak hladaj s bassreflexom dopredu. Pripadne pozri hifi-voice.com, tam odporucaju intenzivne cesky xavian. Inak ja pozeram aj na aq.cz , tiez maju dobre ohlasy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Odporúčam Klipsch R-28f, stľpové repro sa perfektne hodia na house, rock, aj domáce kino, majú velmi vysokú citlivost a basreflex z prednej strany čo je vhodné ak budú umiestnené blízko steny. AV receiver kludne Onkyo, Yamaha...
Odpovedať
Profilova fotka
zdravim, zalezi to aj od posluchovej skusenosti, ale podla toho co pisete, ze kvalita, ale aj budete pocuvat mp3, je moj nazor ako cloveka kt s tym pracuje ist do lacnejsej verzie, na bazare skor pozor pretoze repro mozu byt poskodene, tak skorej nove, ale niesom si isty tou cenou potom..lebo treba k tomu zosik jako pisu ostatni adekvatny. niekto voli aj soudbar, samozrejme je to posluchovo inde, ale mnohokrat to staci..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?