Zašalovanie venca - podvihnutý rad tehál

Ahojte Mam otazocku; pri salovani venca sa im podarilo vid foto. Miestami teda iba na fotkach co prikladam pridvihlo 11 a 12 rad tehal. Dat to opravit ci? Vdaka
Odpovedať
1
2
@evatothova aj toto sa dá? ;-) ako?
Odpovedať
@evatothova to si mala tie tehly len poukladane? Preco kotvili tych konikov do tehal? Mali natlct do tehal len oporne laty, na ktorych by sedel zaradlovany valov na salung venca a ak by sa ti beton schnutim dvihal, dvihal by len salung, nie tehly pod nim..... ;-)
Odpovedať
@sgi320 sak tymi tycami krizom co idu cez stenu. Otazka znie ci dat rozobrat salung v danom mieste a vyrovnat tehly a nazad zasalovat.
Odpovedať
@evatothova aha. Takze to natlkali a vytlacili tehly? Daj to prerobit tak, ako som pisal...
Odpovedať
@megdesign tie tehly boli na tenku vrstvu lepidla. Preco to takto robili to neviem. Kazdy pouziva vlastne metody. Toto je uz vysoka skola pre nas. Otazkka znie ci prerobit. Inak absolutne netusim o akych konikoch pises :) Dvihanie betonu tomu tiez nerozumiem :) klesat beton znie logicky ale dvihat? :)
Odpovedať
@megdesign ono to je po celom obvode urobene takto. Len v tomto mieste to je pridvihnute. Myslim ze to skor navrtavali ako natlkali. Je to hrube cca 2cm
Odpovedať
@evatothova salungovy "valov" je len polozeny na tych podperach... Keby to vrtali, tak to nevytlacia...
Odpovedať
@evatothova konik je ta krovova lata, cez ktoru je ta zavitova tyc... Pri schnuti/zreti beton pracuje... Ja by som im to dal prerobit. A aj prilepit tie odtrhnute tehly...
Odpovedať
Foto zvnutra ako to vyzeralo pred 2 dnami len ina stena. Tam to bolo navrtavane. Tam kde to pridvihlo zrejme natlcene. No hocijako si to opravia. Alebo nezaplatime :)
Odpovedať
@megdesign cele prerabat asi nie. My robime veniec spolu s keramickym stropom. Tie odlepene tehly prerobit ano. A potom dat nazad salung. Skoda ze nemam viac foto. Ostatne strany su dobre urobene. Tam tehly nepohlo.
Odpovedať
@evatothova Tothovci, že Vám to stavia nejaký majster N? :-D
Odpovedať
@evatothova kontrolná otázka, to XPS v šalungu je koľko cm?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sgi320 nie majster N ale Pat a Mat. Ono je to tak. Ked tam maju sefa robia tak ako maju ale akonahle sef odide prec tak si robotu ulahcuju. Nuz budu to prerabat. Uz posuvali priecku lebo majsterko si myslel ze je najmudrejsi a otvor na strechu pri keramickom strope hocikedy prehodim inde. Sef mu to patricne vysvetlil a majsterko sa pustil do prace bez frflania :) Takto to bude aj zajtra :)
Odpovedať
@sgi320 fuuu dobra otazka. 5cm tusim
Odpovedať
@evatothova u nás to prebieha rovnako, pokiaľ tam nie je vedúci, tak ich musím buď ja do(autocenzúra) alebo to potom opravujú :-)
Odpovedať
@sgi320 inak v tychto horucavach asi betonovat nemame dovolit ci?
Odpovedať
@evatothova no, možno len klame tretí obrázok, ale mne sa to 5 cm nezdá ;)
Odpovedať
@sgi320 veru... aj mne sa tam javia slabe dva....
Odpovedať
@evatothova betonovat mozes. Ale zabezpecit, aby beton prudko neschol. Folia, netkana textilia a hooodne vody
Odpovedať
@megdesign 2cm urcite nie je to viac. Rohova tehla ma sirku 175mm. Tak potom odhadom by to mohlo byt 4cm ale urcite nie 2 :)
Odpovedať
@evatothova dá sa betónovať aj teraz, len treba silno polievať a použiť nejaké vhodné riešenie na udržanie vlhkosti v betóne, napr. tymto nastriekať hneď po zabetónovaní, prikryť fóliou a pod. a znovu polievať ;-)
Odpovedať
@megdesign no a ako zakryt taku velku plochu? Pocas betonaze?
Odpovedať
@sgi320 foliou? Ta hmota na zadrzanie vlhkosti co stoji balenie?
Odpovedať
@evatothova po zabetonovani... prikryjes veniec pasmi folie/textilie... Videl som to prikryvat aj pasmi lepenkovej hydroizolacie a zatazene tehlami...
Odpovedať
@megdesign my betonujeme veniec spolu aj so stropom takze to bude aj problem :) luetat nevieme este :)
Odpovedať
@evatothova ano, fóliou, igelitom, min. mikroténom netuším, koľko to stojí, u nás to vraj dodávajú k betónu http://www.bauchemia.sk/index.php?loa...
Odpovedať
@evatothova šak ten betón bude na druhý deň pochôdzny, aké lietanie? :-D
Odpovedať
@sgi320 hodim rec s veducim nech do betonu daju prisadu co bude zadrziavat vodu :)
Odpovedať
@sgi320 nooo takze az na druhy den prikryt :).to je uz lepsie :)
Odpovedať
@evatothova ja by som na vašom mieste betonaz o týždeň posunul, má sa ochladiť a prídu aj zrážky. Ak sa nedá, pokropte poriadne už pred betonážou, aby sa ochladila vystuz a napila tehla. A ako radia chlapi, prikryte textíliou a už po hodine, max dvoch začnite polievať
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?