Vytlacilo salung venca

Zdravim. v murive podkrovia mam projektovane 3 betonove stlpy, ktore su previazane s vencom. Pri betonovani mi na spodnom okraji (od platne zhruba do vysky 50cm, potom uz je aspon 1cm styroduru).vytlacilo salung (18mm OSB doska + 4cm styrodur). Beton nevytiekol, akurat sa to stoplo tak, ze styrodur je cely vytlaceny a beton ostal zarovno s murom (cize ako keby bolo osalovane bez styroduru). Otazka je, vysekat teraz beton aspon do hlbky 1-2cm a dat tensi styrodur alebo nechat tak, ved aj tak budem zateplovat cely dom? Bude velmi chybat tych 4cm styroduru co sa tyka tepelnych mostov?
Odpovedať
@epto Vieš, aká robota by to bola vysekať celú plochu betónu o 1-2 cm? Ak budeš dom aj tak zateplovať, tak len orež vytŕčajúci styrodur. Ten EPS, ktorým budeš zateplovať bude stačiť.
Odpovedať
Beton by nemal byť priamo na izolaciu takze urcite to urobiť tak aby tam bol aj styrodur. Známej to tak urobili ze tam nema styrodur a zráža sa jej tam vlhkosť.
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako píše @chrobak7
Odpovedať
@roberttom Kde sa jej zráža vlhkosť? Medzi betónom a izoláciou? Ako to vidí pod zateplením?
Odpovedať
@roberttom blbost na ntu :-D ten styrodur sa tam dava aby sa vyrovnal tepelny odpor muriva a venca a odstranil tepelny most. Ale dnes, ked sa zatepluje masivnejsie je ten styrodur tam uplne zbytocny.
Odpovedať
@roberttom znamej asi nakecali nejaku mudrost typu, ze 3cm polystyrenu na fasade bohate stacia, ze?
Odpovedať
Vysekavat som skusil, podarilo sa asi 0.4mx0.2m (kde to najviac vytislo) a je to riadna robota. Asi to necham, aj tak a zateplim cely barak .
Odpovedať
@epto pozri http://www.modrastrecha.sk/blog/jblaz...
Odpovedať
Profilova fotka
@epto to by si mohol vpohode opravit, len treba chciet :) ja som si narezal take kocky s diamantovym kotucom a tie kocky som s dlatkom poodbijal a kus zahladil, islo to ako po masle,, jedine co mi vadilo ze nemam respirator :D
Odpovedať
Ja som to nevidel, spomínala že sa jej zráža vlhkosť v interieri tam kde ma betónový preklad a nie veniec.. Sorry,moja chyba ;-) ,
Odpovedať
@gashtaan ona má 10 cm cierneho polystyrenu
Odpovedať
@roberttom Tak potom to nie je tým, že nemá na venci styrodur, ale tým, že má nedostatočnú izoláciu a betónový veniec vedie lepšie chlad z exteriéru. Tým, že stena pri venci je chladnejšia, pri zvýšenej vlhkosti sa tam ako na prvom mieste začne vyzrážať voda. Mne to robilo, kým som nemal zateplený dom. A to bolo na venci 5 cm styroduru. Po zateplení sa tento problém odstránil. Ak to chce odstrániť, treba zhodiť súčasnú izoláciu a dať tam aspoň 15 alebo viac cm. EPS.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som nedal styrodur na veniec vobec.Ide nan 22cm polistyrenu,sedeho. A neverim ze nieco bude plesnive a nad prekladom( nad oknami a dverami)) bude len cca 8 cm styrodur koli vonk. zaluziam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?