Vnutorne priecky 10 cm v bungalove

Ahojte , prosim kto ma taketo vnutorne priecky v bungalove?
Odpovedať
1
2
Priecky z coho? Moji rodicia davali 100mm priecky porobeton. Nemam z toho dobry pocit, ale kedze sa jedna o hostovske izby, tak im to vadit nemusi (ale aj dvere prepustaju vela zvuku!). Ja mam v projekte 200 mm medzi susediacimi izbami, 150 s chodbou. Neviem sice nakolko to bude ine, plus prenos cez povalu... ale robi sa to len raz a tych par cm v izbe dieru do sveta nespravi.
Odpovedať
z porobetonu, ytong
Odpovedať
@defulik mam 12,5 porfix a teda ta zvukova izolacia nic moc. V inom nevidim problem.
Odpovedať
@nicearty ved to, nahnevana som poriadne, vsetko pocut
Odpovedať
@nicearty ako to mozu takto projektovat
Odpovedať
@defulik máme 11,5, tehlu, ale nie všetky kedže sme rekonštruovali. žiadny problém, ani z pohľadu zvukovej izolácie ani nič. ani s tým že dvere prepúšťajú veľa zvuku nesúhlasím. keď zavrieme dvere v práčovni ktorá v podstate susedí so spálnou, delí ich len šatník prepojený so spálňou, absolútne nič pri zapnutej práčke a sušičke nepočujeme
Odpovedať
@defulik a comu konkretne nerozumies? 😀 Hrubsie priecky znamenaju drahsi material, znizenie obytnej plochy domu a to zakaznik casto nechce akceptovat. Vsetko navyse je nadstandard za si treba priplatit.
Odpovedať
Asi mam citlivy sluch, mne uz ako dietatu vadil televizor vo vedlajsej obyvacke. A to neslo cez papierove dvere, ale cez beton. Pustate tu pracku v noci?
Odpovedať
@nicearty jasne , ale mohla povedat, ze bud drahsie a menej priestoru, alebo hluk. Mohla upozornit a boli by sme si toho vedomi. Tebe to nevadi? Mozno som precitlivela
Odpovedať
Aj my mame taketo priecky z ytongu a ano, pocut vela. Mozno sme mohli dat VPC, ale predtym sme nad tym nepremyslali, mali sme to tak v projekte. U nas ale pocut vsetko aj preto, lebo dvere na izbach takmer vobec nezatvarame a okrem toho mame na vsetkych dverach dolu fugu cca 8 mm kvoli rekuperacii, takze aj tade sa siri zvuk. Uz sme si zvykli 🙂.
Odpovedať
@defulik bol som si toho vedomy takze som nebol az tak prekvapeny. Tehla je v tomto lepsia, no napriek tomu som si vybral porobeton.
Odpovedať
115mm VPC a na deliacej priečke z oboch strán vstavaná skriňa. Betónový strop. Nepočuť nič.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@treborztv my mame este aj vaznikovy krov a sadrokartonove stropy s OSB dosky
Odpovedať
Ja mám v projekte priečkovky 115mm, uvažujem ich z dôvodu nepriezvučnosti nahradiť 150mm Silka
Odpovedať
@marian_8 ak sa da, urcite
Odpovedať
Tou tehlou by som si nebol uplne isty. Verim, ze ma lepsie vlastnosti pri nizsej hrubke, ale dopatrat sa ku konkretnym udajom je celkom problem a aj to co som nasiel mi ako cislom tak poznamkou pod ciarou (nieco v zmysle, ze ide o vysledok vypoctu) prislo prinajmensom pochybne, ak nie uplna loz (mari sa mi, ze to bolo zhruba take cislo ako 375mm lahsieho porobetonu). V kazdom pripade tehla 125 bude lepsia nez 100 porobeton uz len podla tej hrubky, navyse na to idu hrube omietky. Rovnako sa siria rozne myty o tom ako je SDK s izolacnym materialom najlepsie, ale nikde sa prilis nerozobera ake frekvencie prepusta a ake nie. Jedno cislo na akusticky utlm vela nenapovie. Pokial viem, tak lahke materialy maju vacsi problem zabranit prenosu nizkym frekvenciam. Ani tie panelakove steny nedaju uplne ticho. Ten kto bude natahovat usi a fixovat sa to, tomu neulahodi ziadny material. Zlepsit sa to da asi aj zariadenim interieru aby co najviac pohlcoval a co najmasivnejsie dvere. Idealne je aby obyvatelia, hlavne v jednej domacnosti, boli dostatocne ohladuplni. Hlavne ak tie priecky uz podcenili.
Odpovedať
@vykricnik ano uplna pravda, moc sa na to uz sustredim..... uz sme ohladuplni 🙂 🙂 🙂 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
10cm priečky v drevodome a nepočuť v podstate nič 🙂 izoluje to zvuk úplne nádherne 🙂
Odpovedať
Sirenie zvuku je naozaj zlozita veda, tam neexistuju jednoznacne doporucenia. Ale zjednodusene, 10cm porobetonu je cista katastrofa, mal som moznost byt v takom byte. Z vedlajsej miestnosti je zrozumitelne pocut telefonicky hovor alebo napr. vsetky zvuky sprevadzajuce ludske travenie. Osobne mam v dome precky z plneho VPC 150mm. Len pre zaujimavost, hodnoty nepriezvucnosti materialov rovnakeho vyrobcu Ytong P2-400 25cm = 45 dB, Silka 10cm = 45dB. Ale vseobecne, na priecky by som odporucil sa rozhodovat medzi VPC, akustickou tehlou (ma viac materialu) alebo sadrokartonovou konstrukciou (spravne navrhnutou a realizovanou) Porobeton by som uplne vypustil, je to najhorsi material na zvukovu izolaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik ja mam priecky 100 mm, ale na nich z oboch stran miesto omietky nalepeny SDK, tam kde trebalo medzi izbami som pridal este zvukovu izolaciu, zatial nemam dvere takze neviem ci to funguje, teda ta zvukova izolacia : ), ale verim ze ano : ) 20 cm kvoli hluku by som iste nedaval, zabera vela priestoru a navyze vytvara vecsi tepelny most od podlahy 🙂
Odpovedať
@jblaze ktoru zvukovu izolaciu prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik takuto https://www.sezam.eu/drevovlaknite-iz...
Odpovedať
tokto mame rieseny dom, myslite ze ked dorobime priecku medzi spalnovu a obyvaciu cast a osadime dvere, pomoze to trochu odhlucnit alebo je to zbytocne?
Odpovedať
@jblaze dakujem
Odpovedať
@defulik mám všetky priečky z 10cm porfixu. Pohodka. Keď zatvorím dvere na kúpeľni, nepočuť ani práčku ani sušičku. Telefonický rozhovor z vedľajšej izby už vôbec nie. To, že je človek na druhej strane telefónu vzdialený 150km ešte neznamená, že sa musí do telefónu kričať... A to ešte máme aj pod dverami fugy cca 10mm kôli rekuperácii.
Odpovedať
@megdesign zaujimave 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Odpovedať
@defulik tak keď projektant nevedel oddeliť dennú a nočnú časť, to sa nieje čomu čudovať. Gauč a posteľ spálne opretá o priečku... Ešte treba na tú stenu vedľa gauča zavesiť zadné repro od domáceho kina....
Odpovedať
@megdesign ale telka je na opacnej strane
Odpovedať
@defulik Tak spalni to nepomoze skoro nijako, ostatnym izbam ano.
Odpovedať
@defulik to je jedno, kde je telka.... Spoločná stena obývačka a spálňa nieje dobre. Posteľ treba dať oproti a na tu spoločnú stenu vstavané skrine... Ak to teda máte zariadené tak, ako v projekte....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?