Odpoveď na príspevok od filipkuhajda2468:
Ahojte, čo si myslíte o tomto detaile = murovanie… @filipkuhajda2468 Podkrovie je nezateplené? Resp. len podlaha? Plánujete tam behať? Ja by som kľudne ubral jeden rad a hlavne by som najvyšší rad stužil - urobil drážkovačom po celej dĺžke drážku, vložil do nej roxor d6 a zalial riedkym cementom.Odpoveď na príspevok od stowasser:
@filipkuhajda2468 Podkrovie je nezateplené? Resp.… @stowasser Podkrovie je zateplene, je tam planovane 40cm izolacie -v priestore medzi kliestinami (20cm) , a aj pod kliestinami (20cm). Priestor pod strechou (trojuholnik-teda nad kliestinami) planujem len ako odkladaci priestor-pochodzna podlaha bude s dosiekOdpoveď na príspevok od filipkuhajda2468:
@stowasser Podkrovie je zateplene, je tam planova… @filipkuhajda2468 tak to máme podobne, ja mám na klieštinách kotvy na ktorých sú zavesené osb dosky, celé je to zaizolované spolu asi 50cm fúkanej izolácie, pod nimi je parozábrana, vzduchová medzera, v ktorej je rozvod rekuperácie + nejaké káble, pár cm vaty a pod tým je sadrokartón. Priečky pretŕčajú len pár cm, aby sa v nich dali upevniť UD profily.Odpoveď na príspevok od stowasser:
@filipkuhajda2468 tak to máme podobne, ja mám na … @stowasser či som ťa správne pochopil tak pozri foto čo prikladám. Ak nie, skús tam doplniť ako to máš ty.Odpoveď na príspevok od filipkuhajda2468:
@stowasser či som ťa správne pochopil tak pozri f… @filipkuhajda2468 Áno, je to takmer identické, ešte treba doplniť izoláciu pod parozábranou, -> v takom prípade platí pomer 1:5. Teda ak máte nad parozábranou 40 cm, tak pod parozábranou by malo byť ešte 8 cm izolácie. Je tu k tomu aj na MS niekoľko diskusii.