Materiál na hrubú stavbu

Dobrý deň, z akého materiálu by ste, prosím, uprednostnili hrubú stavbu a prečo, prípadne či aj potom zatepliť alebo netreba. Ďakujem za všetky vaše rady aj názory.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkin0108 najskôr projekt, použiť najlacnejší materiál, zatepliť treba ak nepoužijete 40 cm drevené kláty vždy
Odpovedať
@lenkin0108 hlavne nenechaj sa ukecat na murivo s integrovanym zateplenim a zatepli tak ako sa zateplovat ma.
Odpovedať
Profilova fotka
Možno táto diskusia pomôže https://www.modrastrecha.sk/forum/obv...
Odpovedať
@lenkin0108 100 ľudí = 100 názorov. Každý bude presadzovať svoj pohľad na vec.
Odpovedať
@lenkin0108 napr.. https://www.modrastrecha.sk/forum/obv... alebo zadajte do vyhľadávača Z ČOHO STAVAŤ a dostanete veľa názorov
Odpovedať
Ďakujem za rady, ešte dodám, že pozemok sa nachádza pod horou a za koncom pozemku tečie potok. V lete je po celý deň slnečný.
Odpovedať
Vykurovať plánujeme podlahovým elektrickým a krbom s prieduchmi
Odpovedať
@lenkin0108 veľmi obšírne zadanie. Aký je veľký pozemok? Aký veľký chcete dom (poschodie?)? Aké siete sú k dispozícii? Kde sa doň nachádza, bude treba klímu? Prečo elektrina? Aký je rozpočet? Ten projekt máte?
Odpovedať
@igor256 Pozemok je 1600 M2, bungalov niečo cez 100 M2, k dispozícii je len elektrina, dom bude dole pred potokom, samozrejme nie tesne, je v miernom svahu, klíma nebude, je tam len elektrina a na tom dreve budeme vedieť ušetriť ale úplne sa naň spoliehať nechcem, rozpočet najlepšie čo najnižší ale na hrubej stavbe, oknách a dverách sa šetriť nechystám, to už skôr od holodomu do kľúča sa bude šetriť, projekt ešte len idem dať vypracovať ale robím si predstavu ešte predtým ako s tým začneme
Odpovedať
@lenkin0108 dajte tepelne cerpadlo a vodnu podlahovku. Alebo ked nemate dostatok financii na TČ tak zatial elektricky kotol a vodnu podlahovku. Drviva vacsina ludi elektricku podlahovku skor ci neskor lutuje. A co sa tyka klimy, ja by som dom bez klimy ani nestaval v dnesnej dobe.
Odpovedať
@lenkin0108 myslím že na hrubej stavbe sa práveže dá šetriť - medzi klasickými tehlami nie je veľký rozdiel, čiže netreba najdrahšiu brať. Betón je tiež rovnaký z každej betonárky. Akurát pri streche si ľudia priplácajú za dizajn občas a vyberajú čo sa im páči. A teda na oknách netreba šetriť, ale treba vyberať podľa parametrov. Pre nedávnom kontrolované štyri ponuky a najdrahšie okná boli najhoršie, ale to asi majiteľ spravil naschvál, lebo nechceli ísť do tej zákazky. Hrubá stavba býva to najlacnejšie a je akoby najväčší výsledok, lebo základy múry strecha a už stojí dom, lenže potom to začne. Prídu drobnosti alebo práce, ktoré nie sú nakoniec vidieť, ale ide to v tisícoch. A súhlasím že do podlahy dať vodnú podlahovku, lebo vtedy sa dá meniť zdroj tepla (elektrokotol/tepelné čerpadlo/kotol na pelety/na drevo..). Ak sú tam káble, tak tam nie je možná v budúcnosti žiadna zmena. A k zatepleniu. Dá sa dať aj bez zateplenia, ale treba myslieť na viac vecí ktoré potom nadväzujú - ak majú byť vonkajšie žalúzie, tak treba ich už v murive zakomponovať, hydroizoláciu spraviť tak, aby nebola potom vidieť (nech tam nie je skok na omietke), nemalo by sa do toho zasekávať aby sa nevytvorila malá hrúbka muriva ktorá už nespĺňa parametre, ale ušetrí sa na práci za zateplenie.. Klasické zateplenie odpustí nerovnosti múrov lebo sa to nalepí do roviny, chráni murivo pred poveternostnými vplyvmi, drážky a tepelné mosty sú prekryté stále rovnakou hrúbkou izolácie,..
Odpovedať
@marsdm Aj murovanú stavbu, bez plánovaného zateplenia je potrebné omietnuť. To taktiež není zadarmo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lenkin0108
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?