Dajú sa postaviť betónové schody svojpomocne?

Pokial mam realizcny projekt, myslite si ze sa to da zvladnut svojpomocne? Naradie aj predstavu mam, ale skusenosti nie, len som to videl ale nezapajal sa. Alebo radsej najst niekoho ? Pokial by tu bol niekto kto vie zhotovit monoliticke schody, kludne mi napiste do IP :) Dakujem.
Odpovedať
ja by som schody radsej dal robit niekomu, kto ma skusenosti, alebo minimalne aby ten clovek na stavbe bol a dozeral na to, ako to budes robit svojpomocne ...
Odpovedať
@weggie tak to je odvaha , robit to svojpomocne. Som zvedavý ako si vyrobíš strmienka napr. a ako to našaluješ. No proste odvaha.
Odpovedať
@weggie zalezi od tvaru schodiska, dolezite je spravne vyhotovit debnenie, ostatne je uz ta jednoduchsia cast. Ci sa do toho pustis, zalezi od tvojich schopnosti, sam sa musis rozhodnut.
Odpovedať
Ak si to nikdy nerobil a nie si zrovna nezamestnaný, rob čo vieš a toto nechaj na toho, kto vie zas pre zmenu toto. Na stavbe najviac ušetríš ak si budeš vyberať kvalitných remeselníkov. Všetko budú robiť iba raz. :-) Urobil si dobre, že si si nechal zhotoviť realizák. Tých dobrých remeselníkov spoznáš podla toho, že po jeho zhliadnutí budú vedieť, čo a ako robiť. Tí "majsri" budú mudrovať a presviedčať ťa, akoby to urobili oni lepšie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie My sme robili svojpomocne, ale otec uz asi trojo schodisk robil a aj tak sa s tym natrapili...Stacilo ze sa zmenila vyska poschodia tym, ze sme dali iny strop ako v projekte a uz to nesedelo, museli to preratavat a predlzovat rameno. Takze je mozne ze sa aj u vas vyskytne nieco necakane s cim sa budete musiet popasovat...
Odpovedať
@atak77 @pripad001 Nemam nikoho, nikto nie je volny. A stoj co stoj niekoho hladat cez inzerat mi tiez pride rizikove povolanie. Jednak preco niekto dobry je hned volny, ale tak stat sa moze a jednak neviem. Jasne ze by som mal dozor, ktory by som zavolal po salungu, nasledne zaroven po vyviazani zeleza. Cize pripadne chyby by sa opravili. Ono je to skor tak, ze nemam na vyber.. drevo mam, zelezo som uz viazal, i ked pravdou je ze nie do schodiska. Ohybanie bude musiet byt velmi presne. Dvojramenne s odpocivadlom by boli jednoduche ako facka v porovnani s dvojramennymi tocitymi, tam uz taku odvahu nemam, no vyslo by viac schodov... no ten uhol.. ale tak, debnenie ako debnenie. Inak nezamestnany vskutku som, cize casu mam dost :) Inak jeden slubil, co zobral 6 tisic za robotu, ale schody su piplacka, odmietol. Zobral inu robotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@weggie na schody sa tazko hlada majster, je to nezaplatena robota, kto moze vezme radsej nieco ine...
Odpovedať
@weggie ked maš dost času a si šikovny spraviš to....neverim že sa ti bude ale niekto hlasit to spravit ked uvažuješ že by si si to sam urobil. podla toho už to je jasne že to budeš chciet lacno. možno sa mylim.
Odpovedať
@martinmatko Kolko by to stalo na kluc? Cital som tu rozne ceny, ako 200.. ale to neverim ze by to niekto urobil :) skor by som cakal 500 a vyssie.. kedze pri betonazi minimalne musi byt extra clovek... ale aj pri ohybani a prace s drevom
Odpovedať
@weggie za zasalovanie a zabetonovanie dvoch točitych schodov 200? ale čoho dvesto? čakaš 500? 500ečiek? za dvoje schody točite za zašalovanie a zabetonovanie v slušnej kvalite? bez uražky ak takeho človeka najdeš čo takto robi ja mu dam hned pracu najmenej na 10rokov.
Odpovedať
@martinmatko Ved hovorim ze som tu cital obludne sumy, 200 za slovanie.. ja som takeho nenasiel... Skor som nasiel majstra za 700 komplet, bez materialu.. len nema cas, zobral ine zakazky... ci aj 700 je malo ?
Odpovedať
Profilova fotka
dá sa to, len hlavne treba poriadne spraviť šalovanie - to je asi najkomplikovanejšie, lebo pri betonáži sa ti to môže rozsypať ako domček z karát. Ja som robil jednoduché symetrické s odpočívadlom. Stačilo vypočítať a spraviť šablóny, trocha naohýbať železo, poriadne odebniť a potom už len liať betón stupeň po stupni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@weggie robosi mi robili normalne tocene, zobrali za to myslim 500, za den to bolo zasalovane, spravili to velmi slusne ani som nemyslel, nespravil by som to alebo ak hej sral by som sa s tym aspom tyzden, ako na sprabnie mozno nie tazke len musis vdiet ako na to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobrý den nemáte niekto kontakt na dobrého majstra?
Odpovedať
@weggie podarilo sa :-) Zakladne pravidlo: 2 krát výška schodu + dĺžka schodu = 63 A radsej viac zeleza, nez menej. Zo stropu 2.NP mi slo 2x 11 prutov, z prizemia 6, viazali sme 10x10cm, ohybanie bolo rucne a dost narocne kvoli rychlemu spadu pri vnutornom ohybe. Ale zvladli sme. Mal som ako pomoc rodinu, dochodcu, ktory bol kedysi majstrom na stavbe. Najvacsi problem robilo zatocenie, ale zmakli sme :-) Trvalo to 3 dni - prvy den polovica salovania a vymyslanie zakrivenia, druhy den dokoncenie salovania a 3. den betonaz. Dokopy sme boli 3, naradie: miesacka, furik, 2 kladiva, vodovaha, kopa dreva (to som nastastie mal zadara), kopa klincov, ale velka kopa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
chcem si doma spravit tieto schody z betonu s dubovým obloženim z čela a vrchu, neviem však či dat cement 425(či stači) alebo radšej 525. (na obrazku su segmentove z kvadrov postahovane tyčami) prevyšenie mam 4m. mate niekto skusenost?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?