Co hovorite na kvalitu takto postavenych priecok

Murari mi takto postavili priecky -vid foto. Tvrdia, ze priecky su kvalitne postavene, ze chyba je porfix- nerovnomerne tvarnice. ;-)
Odpovedať
uplna nadhera :), je pravda ze poter to schova ale robota o ničom :(
Odpovedať
@marekpol murari maju pravdu. Porfix je dost rozdiel tvarnica od tvarnice. Rovnat treba len z jednej strany. Z druhej su odskoky aj 3mm. Staval som s Porfixu svojpomocne cely dom a viem o com hovorim...Je sice pravda, ze sa s tym dalo vyhrat krajsie, ale s tymi nepresnostami Porfixu maju pravdu.
Odpovedať
@roberttom odkedy sa dava poter na steny? =-)
Odpovedať
@megdesign :D,myslel som stierku
Odpovedať
@marekpol vela ludi vidi peknu,rovnu a cistu robotu na predvadzacom videu firmy, ktora danny produkt predava ale skutocnost je ina ..velakrat su tvarnice nepresne a rozbyte ....a prvy dojem ti hovori ze je to zle lebo si videl na predvadzajucom videu taku peknu robotu len preto aby si to zakaznik kupil......ja na tej robote nevidim ziadnu vaznu chybu ....len trosku lepsie mohli rezat tie tvarnice
Odpovedať
zaomietas a budes veselo uzivat ;-)
Odpovedať
Problem je v tom, ze neviem z ktorej strany je to rovnane. :-D Omietkari brusia obe aby mohli tahat sietky. Kvadre su rezane asi odhadom. Jeden je malo dalsi moc....
Odpovedať
@marekpol Funkcne to bude, nespadne to no mohli sa s tym trosku viac pohrat. Podla môjho by si to murari mali zrovnat. Byt omietkar a musim to obrusovat pytal by som viac za pracu.
Odpovedať
@marekpol napr.ta prva fotka to sa deda hodit na tehlu tam to malo byt rovne, ostatne su fakt nic moc ale funkcne to je
Odpovedať
Ak ich ty sám nazývaš murári, tak čo tu už mudrujeme. Fakt murár nemusí byť génius, no nedokázať poukladať porfix v radoch cez polovičku je už druh úchylky, ktorému neviem v SR prísť na meno. Tie podolepované kúsky tiež žiadna sláva. Premeraj si uhly a rovinnosť, tá by ma už po vystavaní trápila oveľa viac. Omietka to síce zakryje, ty si ale tie ich nerovnosti priplatíš. Reklama pod psa.
Odpovedať
@megdesign len tak pre zaujimavost som pozrel certifikaty, porfix tvarnice +-2mm, ytong +-1mm, tak asi na tom nieco bude, ale to co vidiet na fotkach vyzera tak +-1cm.
Odpovedať
@marekpol Sám vidíš, že je to odfláknuté, len sa Ti ako slušnému človeku nechce ísť do konfliktu s robošmi (murármi ich nenazývam, lebo tri spoje nad sebou v preklade sú silná káva aj na mňa). Ako TI tu už písali, predražia sa Ti omietky. Skús si na stavbu zavolať niekoho kto Ti bude vedieť povedať o koľko sa predražia a o tú sumu daj menej týmto odborníkom... Ale najlepšie by Ti k tomuto vedel povedať Tvoj stavebný dozor. Máš stavebného dozora, však? ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ved tie tvarnice nie su spravne ani len previazane. Tragedia...
Odpovedať
mne sa normalne zda, ako keby sa snazili pouzit vsetky kusky porfixu na stavbe, aby nemali ziaden odpad a mohli si jednu usetrenu paletu zobrat so sebou domov ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?