Bude z toho návrhu dobrý dom?

Zdravím vás, mame takýto návrh domčeku, avšak ja som sa nejako zľakla toho. Vždy som chcela dokonale oddelenú dennú časť od nočnej ale napokon sme vybrali túto jednoduchosť a neviem ci je to dobre riešenie...ta obývačka a rovno z nej chodba...dakujem za postrehy
Odpovedať
Dáš tu aj návrh domčeka? :)
Odpovedať
@bubu1986 Nepripojila si fotku pôdorysu.
Odpovedať
Prepáčte som tu prvýkrát, len tak tu bludim nepoznám to, idem to skúsiť napraviť :-)
Odpovedať

Odpovedať
staci dat este jedny dvere do chodby nalavo od zadveria a uz to mas, nie ? :-)
Odpovedať
@bubu1986 Na tvojom mieste by som dal jedny posuvné dvere, ktoré by oddeľovali tú nočnú časť. Púzdro by sa dalo osadiť do steny medzi kúpeľňou a vstupnou halou. Tým pádom, keď zavrieš dvere, tak návšteva ani náhodou nezablúdi do spálňovej časti. JA mám tiež také posuvné dvere šírky 120 cm medzi nočnou a dennou časťou - pozri aj môj fotoblog - maketu domu. Inak si myslím, že pôdorysu nič nechýba, kludne to môže tak byť.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu1986 ako ti poradili chlapci, daj jedny dvere a mas to vybavene. Super navrh :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Môžem ti len zatieskať. Neviem, či sa vám toto podarilo na prvý krát ale je to všetko veľmi dobre rozmiestné a pooddeľované. Navyše je vidno, že ste dbali aj na rozmery izieb, čo je fajn
Odpovedať
ano, ako pisu vyssie, jedny posuvne dvere do priecky medzi kupelnou a vstupnou halou. a osobne este odporucam dat sprchovy kut prec z kupelne a vsunut ho do technickej miestnosti. popripade tam strcit aj wc a povodne wc z predsiene prerobit na satnik a odkladaci priestor.
Odpovedať
ahoj, pekne navrhnuty dom, az na 1 detail, spalna pre 2 dospelych ludi o rozmere 10,40m2 je podla mna poddimenzovana. (Pre deti mate navrhnuty priestor cca 12m2 na 1 dieta) Aj ked mate samostatny satnik a trebars nepotrebujete komodu, kreslo ci kozmeticky stol do spalne, bude vam tam chybat vzduch.
Odpovedať
@bubu1986 dost dobry navrh...vacsinou sem ludia pridavaju take, ze vela veci tam je zle ale ty mas tento pekne premysleny a fakt ak chces este viacej oddelit nocnu od dennej, tak tam supni dvere a mas vybavene..
Odpovedať
Ďakujem vám, tie posuvné dvere sú kráaasne , tie som dala do zadveria, a sme dali tam do spajzovej steny, takže radite radšej tam pri kupelku to uzavrieť. Nebol to úplne prvotný návrh, trosku sme upravovali. Keby je namne, aj spálňu mam veľkú, ale musím šetriť miesto, už vecsi dom nechceme, architektka ma presvedčila že do spálni sa pôjdem len vyspať, tak hádam to nebude moc zle. Radsej som dopriala deťom a raz za aj z tých izieb bude dat urobiť plnohodnotná spálňa. Mali sme na výber ešte jeden domček, hodím fotku, tak teraz váham ci sme nemali upraviť radšej ten. Samozrejme by som ho upravila ešte do úplných detailov, špajzu ku kuchyni, technickú vecsiu...no podobne ako ten prvý návrh. Teraz vidím ze v druhom návrhu by mi krajšie ukázali tie posuvné dvere a nočná časť, preto som zneistela ci sme sa rozhodli dobre. Ale potešili ste ma keď ste povedali ze pekný návrh...este v kuchyni bude múrik, stienka, aby to nebolo úplne celé otvorené. Kuchyni sa teším, je jednoduchá ale praktická, bude tam stolík pre 4osoby na bežné denne použitia, a ten v obývačke bude na výnimočné situácie a návštevy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
To je ten neupraveny návrh, tu by boli izby 3 pri sebe, dom by bol širší a kratší. Ach je také ťažké vybrať dom
Odpovedať
@bubu1986 este by sa dal prvy navrh domceka upravit takto: hostovske wc pri vstupe prelozit do technickej miestnosti a kupelnu posunut na volne miesto a tym posunut priecku medzi kupelnou a wc a tym zvacsit spalnu. Ziskali by ste cca 3,5m x0,8=2,8m2 navyse. Architektka ma pravdu, budete v spalni len spat, ale ked si vydychate vzduch v spalni, ver mi, ze ani spat sa vam dobre nebude. Tolko moj nazor, je to samozrejme na vas. Drzim palce.
Odpovedať
kkl82 ti dobre radí, tiež dobrý nápad sú aj posuvné dvere do púzdra - máme ich a veľká spokojnosť. Rozmery spálne máme rovnaké, keď sú tam iba postele tak aj postačujúce.
Odpovedať
Ďakujem za postrehy, no technickú si predstavujem ako takú bordel izbu na veci v domácnosti co chcem skryté... na pracku, špinavé prádlo, metly, čistiace prostriedky a vedrá, vysávač....proste taka miestnosť na také veci všelijaké.
Odpovedať
@bubu1986 Hajzlik pri vstupe - ludia preco? Navyse sirka sa mi nezda dostacujuca a tie dvere otvarane von je tiez fail. Ten jedalensky stol co je v kuchyni, to je jediny co tam bude? Ak ano tak preco je nevyuzity priestor v obyvacke. Ak nie, tak by som ho z kuchyne vyhodil a zvacsil linku. Pec? preco? Hlavne sa mi nezda ci ta stolicka pri komine je vhodna. V dnesnej dobe by som do kupelni uzsie dvere ako 80 nedaval. Spajza dalejo od kuchyne, bez okna a susediaca s kotolnou/pracovnou. Toho by som sa vyvaroval, za mna by som zvacsil kuchynu a zrusil spajzu, ale samozrejme potom by bolo treba menit vela veci. Nie je vhodne aby kotolna susedila s obyvackou (teda neviem co tam mas, ale ja mam nastenny kotol ktory je dost hlucny ked sa rozbehnu cerpadla a ventilator).
Odpovedať
@bubu1986 mame velmi podobny podorys, ako si dala ten prvy..Tiez sme rozmyslali, ci nebudu potrebne dvere a urobili sme si pripravu na ne..My napr. nemame dvere ani medzi zadverim a tou chodbou, hoc vsetko bolo na ne pripravene.Zacali sme byvat a zistili sme, ze tam ziadne dvere nepotrebujeme.. Mame to mozno trochu vizualne oddelene tym, ze nasa obyvacko-kuchyna je o 3 schody vyssie, ako ta nocna cast. Ale dvere mi tam nikdy nechybali.. @xaxaxaxa tiez mame kotol na stene a tiez nas prekvapil jeho hluk, ale podlozili sme ho asi 1cm hrubou gumou a uz nepocut skoro nic..
Odpovedať
@xaxaxaxa ahoj, pozrel si si neupraveny projekt, na ktorom je mnoho zlého, také wecko by som nechcela a ani takú špajzu, to bol len návrh, ktory by som si upravila k dokonalosti. Naš domček je vyššie v komentároch. Ale veľmi by sa mi páčil aj tento kde je krásne rozdelená denná časť od nočnej...samozrejme po úpravách. WC pri vchode je taka divná záležitosť no nemám ho kam dat keď ho chcem s oknom, mne sa nepáčia WC bez okna. Bola som u kamošky, majú WC pri vchode ale neprišlo mi to nijak strašne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?