Zdravim Vas,
pozeral som na bazosi a inzeratoch stare 380 V miesacky su okolo 200 az 400 € a vacsinou uz maju co to odkrutene. Zvazoval som ze za tie peniaze uz radsej kupit 180 l miesacku novu na 230 V. Ale pocul som take reci ze to nevladze a vraj to ledva utiahne jednu stavbu - samozrejme je tam zaruka 2 roky.
Aky mate nazor a hlavne skusenosti v tomto smere. Viem ze stare 380 V su profesionalnejsie a silnejsie ale nie je horsieho ked by postala miesacka v strede betonovania (poskodenie prevodovky ci nieco ine).
PS: Kupit novu na 380 V cca 450 € vyssie neplanujem.
Dakujem za prispevky.
Tiez som na tych sm150 len urobil este jeden zasek aby sa dala pri vacsom naklone zaaretovat + zosilnil kolecko a poctiva masina a slnieckari a german ukajaci su mi ukradnuty :-D
@niless 230 V su zvacsa pre male miesacky - mensie motory. 400 V je pri vacsich miesackach kedy je potrebna vacsia sila. Pokial je miesacka spravne navrhuta (prevody, kvalita, ...) aj jedna aj druha bude v poriadku. Ak nepotrebujes betonovat vela postaci mensia miesacka na 230 V. Nehladaj v tom velku vedu.
Otec staval pred 30 rokmi dom. Zohnal miešačku na 400 V urobenů z 200 litrového suda. Dostaval, miešačku predal. Pred pár rokmi sme na ňu natrafili na stavbe v susednej dedine. Poznal ju hneď, lebo bola robená tak, že remenica klinového remeňa bola okolo “suda” :-) Myslím si, že pár domov ešte postaví...
@dedo758 ano presne tak a takychto veci je kopu v obehu a postavili kvantum domov...mame tu kopu sikovnych remeselnikov, mali sme tu viac...ale tak mame tu zapad, ako sme vzdy chceli:)
@radoslavc@dodik13 nuz musim vas sklamat :) mam v polsku vyrobenu 700W MK130 za 199€ uz 7 rokov a stale funguje :). Ale to podstatne je ze ju neporovnavam s miesackou za 1000€ :-p
@niless záleží koľko veľa toho chceš betonovat(alebo koľko ľudí máš na prácu)... Máme z baumaxu oranžovú na 230 úplne plná dá dva a pol furika(je to otrava furt hádzať do miešačky odvezies dva furiky a zas) ale coto už má odbetonovane a zatiaľ ide cez 3 roky ju máme a už pobehala aj kamarátov takže za tu cenu max spokojnosť a pokiaľ ideš robiť len nejaké malé betonovacky smelo do toho
@majkoj Zase si googlil s tou cenou co :-D Na bazosi sa v zime sm150 bezne da zohnat za 250 az 300 e a v dobrom stave a tu polsku srandu prezije este u dalsie majitela ked sa preda dalej :-D
@dodik13 neviem ci nechapes, alebo nechces pochopit. Mam miesacku za 199€ je mala, spratna viac ako 2x lahsia , nepotrebujem ju predavat, vzdy ked ju potrebujem je po ruke. Ak by som mal s nou betonovat zakladovku, tak si kupim inu. Preto sa viditelne neuspesne snazim poukazat na to, ze si kupit miesacku za par supov a ocakavat od nej to iste ako od miesacky za 1000€ je hlupost.
PS: moja miesacka je ALTRAD, akurat je vyrobena v Polsku :)
Mám 380V, ťažké hebedo, odhadom môže mať okolo 60 rokov a verím, že ma prežije. Nevýhodou je ťažšia manipulácia, ste obmedzení dĺžkou prívodného kábla. Výhodou je to, že môže miešať celý deň, nezničiteľná - pár razy sa mi na svahu za behu urobila kotrmelec, nik vám ju neukradne a ani sa nebude snažiť vyšróbovať zapečené šróby, aby sa dostal k motoru. Kúpil som ju za 1500 korún.
DAkujem ale uz par mesiacov v dome byvam :-)
Miesacku som kupil Schepach, pobetonovala si svoje ale nikdy som nezabudol ze je to hobby naradie nie profi. Preto aj ked ma 180 litrov a 800 W vzdy som nalozil len tak dopoly. Stale je funkcna. Kazdopadne s takou miesackou by som urcite nebetonoval zaklady. Toto su miesacky tak na obrubniky alebo nejake male betonaze. Ale najvacsia vyhoda je v tom ze sa da rozmontovat a preniest v kombicku v kufri, bez vozika. Samozrejme aj 220 V napajanie ma svoj vyhodu, nie vzdy a vsade je k dispozicii 380 V.
@majkoj Aky si zrazu zastanca shitov :-D Ale ked som do sosovkoveho svetla daval philips ,,shit,, diodovu ziarovku a nikoho som neoslnoval s tym tak si taky zastanca shitov nebol ale mal si proti tomu reci ako koza bobkov hoci neopravnene a zrazu je cinsky shit z polska super :-D Ked chcem miesat kus lepidla tak staci miesadlo a vedro alebo vana a ked mam miesat 1az 3furiky -co je malo oproti velkej miesacke tak lepsia profi pouzivana masina co nie je ani velka ako shit co clovek nikdy nevie kedy sa pokazi :-D No ale vidim,ze s Tebou niekedy je tazke diskutovat :-D Aj doma mas vzdy pravdu ci aj zena? ;-) :-D :-D :-D
@majkoj Moja potvora uz funguje asi 20rokov a za skoro take iste prachy ako tvoja cinska potvora len s rozdielom,ze moja potvora bude fungovat este dalsich 20rokov co o tvojej shit potvore to povedat nemozem :-D
@dodik13 tak na tom sa konecne zhodneme, presne si to napisal, o mojej to povedat nemozes, rovnako ako nemozes povedat, ze o 20 rokov nebude fungovat :-D.
@dodik13 vidim, ze idem na teba prilis zlozito :). Skusim jednoduchsie , videl si niekedy v zivote moju miesacku, alebo poznas niekoho komu sa uz pokazila ? :). Alebo len tlachas do vetra ? :-p
@dodik13 Zastanem sa @majkoj -a.
Ja nie som na taketo prace, ale stavbyveduci mal taku staru 380V ked robil drobne prace okolo mojho domu.
Na vsetky velke prace aj tak volal "reketu", rucna praca je to najdrahsie na stavbe..
Jedneho dna mu tam nieco ruplo. Odviezol ju do nejakeho servisu. Na druhy den dosiel s novucickou takouto nejakou malou lacnou, aby robota nestala. Nakoniec si ju nechal, ze tu staru bolo prilis neekonomicke opravovat.
Odvtedy ubehli 2 roky a nedavno som ho s tou lacnou docasnou videl stale miesat.
Na drobne prace proste staci a vydrzi zjavne dost na to, aby nemalo zmysel bojovat so starou velkou..
@majkoj Majko mas cinsku srandu ktora ma motor v ktorom je poddimenzovane vinutie a s najvacsou pravdepodobnostou navinute v hliniku a zvysny matros na takych miesackach je ako z blata. :-D V servise som par takych odfajcenych videl a tvoja za taku cenu nebude lepsia. Ze v skratke je lepsie kupi zachovalu pouzivana napriklad tu sm150 za 250 az 300eur a mat istotu ako cinsky shit z polska za 200eur ktory je poddymenzovany na vsetkom . . :-D Ale nevadi sa vytesuj,ze ta tvoja je super a sa ti nepokazi :-D :-D :-D
Na stavbe urcite uzivis vacsiu 4-6 furikovu miesacku zdatnej konstrukcie. Ak uz byvas na pripadne drobotiny postaci aj mala hobby miesacka na 230 V. Ja mam moju 300 kilovu svinu a nejde to znicit. Naaboj ma z tatry a bubon zo solidneho plechu. Urcite ma aspon 3 mm. Motor ked do toho nahadzeme 5 furikov ani nevie ze je tam daka zaataz... :-D
@majkoj Nevidel ani nemusim vidiet ,pretoze polsky shit za 200eur urcite nebude o nic lepsi ako bezna cina napriklad shepach alebo hecht :-D Jedine ,zeby poliaci do ciny dali pre majkoja vyrobit specialnu ediciu v profi kvalite a s stratou ti ju pre tvoje modre oci predali za 200e :-D :-D :-D :-D :-D :-p