Ako preväzovať-spájať nosné múry s obvodovými?..v rámci správnej statiky

Ahojte..hľadala som tu takú tému, ale nič som nenašla..chystáme sa od pondelka ťahať múry a ja mám síce predstavu ako by malo vyzerať murovanie obvodových múrov zároveň s preväzovaním s nosnými vnútornými priečkami..ale chcem sa vás opýtať ako ste to riešili ..či ste vkladali každú druhú tehlu nosného múru (my máme25tku tehlu) medzi dve tehly v obvode alebo ste to robili dodatočne..nejakými kotvami..príp. iný spôsob..ak máte fotky budem rada..ďakujem
Odpovedať
@zuzinka0101 Pokiaľ sú nosné, tak preväzovať, teda striedavo prekladať medzi sebou.
Odpovedať
@calimero áno sú nosné..teda technicky to bude vyzerať tak že medzi dve tehly obvodového muriva sa vloží tehla vnútornej nosnej priečky? a vkladá sa celá alebo len polovica a z vonku vznikne kvázy diera..lebo 25tka asi nie je dosť dlhá aby sa vkladala celá a aj "pretrčala" do vnútra v dostačujúcej dlžke..
Odpovedať
;-)
Odpovedať
@zuzinka0101 Keď už ste si vybrali taký materiál a neviete to robiť tak si aspoň stiahni technologický predpis výrobcu materiálu (každý ho má), alebo to dajte spraviť murárovi, čo by to mal ovládať (ale aj to nemusí byť pravda). Čo budeš robiť pri prekladoch , nikách, priečkach keď už pri krížení stien si idete vyrábať robotu navyše vytváraním dier? Radšej hodinu čítania návodu ako skočiť na radu niekoho kto len mudruje, keď už nechceš dať prácu murárovi. preväzovať, 12,5cm je dosť na vytvorenie väzby, teda neviem aké tehly ste kúpli, ale to je minimum.
Odpovedať
@slavoslav milý slavoslav práveže to idú robiť murári len ja sa rada pýtam..a ten kto sa pýta sa aj dozvie..ty si ma tu akurát skritizoval..a kritiku som nežiadala :-) ..tu na ms som sa toho už veľa dozvedela a po nete hľadám stále niečo..rada som v obraze a je dobre keď mám prehľad..tehlu máme 30tku porotherm a nosnú 25tku..dakujem za pochopenie :-)
Odpovedať
@janulikk dakujem toto som opomenula ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 vyrobcovia maju obycajne technicku dokumentaciu na stranke kde je vysvetlene ako sa to ma spravne robit. http://www.wienerberger.sk/murivo/na-...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.ytong.sk/sk/docs/81101.zip
Odpovedať
@majkoj @philos vdaka :-)
Odpovedať
@zuzinka0101 preto je dobré si pozrieť dokumentáciu k materiálu aby si presne vedela čo a ako sa má robiť. Tu nájdeš aj názory, ľudí ktoré vyzerajú fundovane, ale od skutočnosti sú na hony ďaleko a ako laik to nedokážeš rozlíšiť. Ak sa ťa odpoveď pobúrila, je to menej dôležité ako keď ťa to nasmeruje správnym smerom.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 Na väzbe takmer nezáleží.Pokiaľ budete mať dobrý základ na pevnom podloží tak tie tehly môžete naukladať aj bez malty na seba ,nespadne to .Pokiaľ bude zlý základ môžete viazať aj ideálne celé to popraská a spadne.Za vrchol stupidity považujem kladenie tehiel na montážnu penu. alebo akú pevnosť v ťahu má dierovaná tehla?....asi tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?