11 rad je betonovy veniec nebude to tahat vlhkost z domu?

Profilova fotka
Mame 10 radov porfix a 11 rad je je betonovy veniec, ktory je aj ako preklad nad oknami. Do venca sme dali styrodur z vonkajsej strany. Ma opodstatnenie davat styrodur aj z vnutornej strany? AK TO NEDAM NEBUDE MI TO TAM TAHAT VLHKOST? NAKOLKO TEN BETONOVY VENIEC BUDE AJ SUCASTOU OBYTNEJ MIESTNOSTI?
Odpovedať
Profilova fotka
bude v ňom nejaké čerpadlo čo to bude ťahať? To je pokus o vtip, skôr je riziko že to bude odvádzať viac tepla, ak je v debnení miesto na vnútornú izoláciu, neuškodí.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nato ide izolacia 15 cm polystiren akurat som dohovoril s projektantom a ten mi povedal ze tenstyrodur vo venci je zbytocny aj z vonkajsej strany. Ze to prepocital a nemalo by sa to rosit a tym teda nebudu vznikat plesne. A este otazocka pod veniec teda nad okna mi murari a aj stavebny dozor odporucili dat styrodur uz v tom mam misung treba netreba??
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 rám prekryje izolácia, nemá to zásadný vplyv na tepelné straty. Okná by mali byť osadené na hrane muriva alebo pred.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 velmi pekne dakujem takehoto odbornika by som potreboval mat na stavbe... cenim si vase skusenosti, poznatky a rady...
Odpovedať
@cowboy1986 ja si myslím, že keď si ho objednáte a slušne mu zaplatíte, tak možno neodmietne :-D :-D @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ale ja som uz jednemu stav. Dozorovi zaplatil;) a tu od jan45 dostavam lepsie info ako od toho svojho zaplateneho
Odpovedať
@cowboy1986 no povedz, aká spravodlivosť? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 rád poradím, najmä, ak sa rozhodnete pre koreňovú čov.
Odpovedať
@cowboy1986 ..tak to byva, bohuzial.. Tiez som "dopadol" podobne..
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 izolacia venca z vnutornej strany, ako aj ostenia z vnutornej strany okna nema ziadny vyznam...velmi vela ludi si mysli, ze ano.... maju dobry pocit, ze ked je izolacia takmer vsade, ze to nieco vylepsi... Vsetky takto polozene izolacie sa uz totiz nachadzaju v teplotnom pasme 16-20 °C a tam izolacia naozaj nic nepomôze... Taktiez ukladat ram okna do vybezku tehlovej tvarnice vystlanej styrodurom ma ovela, ovela mensi vyznam, ako lepsie prekrytie casti okenneho ramu zo strany exterieru-pre optimalny vysledok nízkeho stratoveho sucinitela zabudovania okna sa doporucuje prekrytie ramu 3-4 cm.... pokial to samozrejme nevadi manzelkam z estetickeho hladiska..xixi Skôr by mali ten vybezok v tehlovej tvarnici robit na jej inom mieste- nie v jej strede... takmer nikto si uz totiz v modernom dome neosadza okna v strede muriva, ale min. na jeho okraji...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravim, my sme betonovy veniec, zatepleny z vonku, z vnutra 3 styrodurom zateplili a po 3r byvania je veniec z vnutra mokry. Po merani vlhkomerom ma veniec (z vnutra) vlhkost 19. Zvysok steny pod 11. Dom je z ytongu 40, zateplenie 10cm polystyren. Piati stavbari nechapu a nemali pre nas riesenie. Jeden teraz povedal, ze v podkrovi vyplnit okolie venca striekanou izolaciou :( . Viete prosim poradit v okoli Ziliny firmu, kt. poznate a boli ste spokojni?
Odpovedať
Profilova fotka
@bubububacik na veniec zhora dat vatu a cely veniec obalit
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@cowboy1986 pravece na venci je 40ka vata.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?