Nedostatky pokladky obkladu - ktore su reklamovatelne?

Dobry den prajem, rekonstruujeme byt, v ramci neho aj kupelnu a tento tyzden sme mali prvykrat moznost blizsie skumat kvalitu vyslednej prace. Na prilozenych fotografiach najdete miesta, ktore sa mi ako laikovi zdali na prvy pohlad podozrive. Kvalitu prace mal kontrolovat architekt, ale zjavne mu tie miesta neprekazaju. Mame sa stretnut spolocne s obkladacom a prejst si to. Do tejto diskusie ale ja nie som vyrovnany partner, neviem ake su normy, ake su tolerovane odchylky a co je akceptovalne a co nie. Z mojho pohladu tie obite rohy nemaju co na stane robit (pritom nevyuziteho materialu ostali asi 3 balenia, cize dostatok), a mimoriadne ma stve ta nelicujuca linia v buducom sprchovom kute (sivy vs. strakaty obklad), kde sa obkladac netrafil ani len priblizne. Preto prosim o radu/rady - co z tohto mozem reklamovat? Co si mozem narokovat ako opravy? Ake byvaju standardne postupy pri takychto pripadoch? K podlaham a WC sme sa zatial nedostali, su stale pod igelitom. Ak sa dostaneme, pridam fotky aj z nich. Dakujem za odborne reakcie a prispevky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bon_wivan:

Dobry den prajem, rekonstruujeme byt, v ramci ne…
@bon_wivan toto nie je dobra robota, to malo licovat a obe rohy tam nemaju co robit, ja by som to reklamoval, nie je to pekne
Odpovedať
Podľa tých fotiek by sa to to dalo krajšie ale ten sivý obklad vyzerá že jeho kvalita je biedna ale obkladač mal na to upozorniť a zavolať. To licovanie treba pozrieť naspodu či to sedí lebo môže byť rozdielna šírka obkladu a línia stretu sa postupne zväčšuje. To by vedel vykompenzovať že by na sivom dal menšiu špáru ako na druhom. Ja som chodil kontrolovať a čo sa mi nepáčilo som dal strhnúť. Nezaplatiť dokiaľ obité obklady nebudú preč.
Odpovedať
Dakujem za reakcie. Áno, kvalita obkladu je hrozna, ale nedodavali sme ho my, ale architekt, takze ho tiez budem konfrontovat s tym, ze co to za material. Neozval sa samozrejme nikto so ziadnym problemom. Ten strakaty sme dodavali sami, a teda tolko problemov s nim nie je. Licovanie na lavej stene sedi presne. Napravo je odchylka v tejto vyske hadam 2-3 mm, uplne mimo. A to je pritom nova rovna stena z Porfixu, takze nerovnosti podkladu nepripadaju v uvahu. @Jumt "Nezaplatiť dokiaľ obité obklady nebudú preč" - touto vetou ste mali na mysli tie s obitymi rohmi? Iba tie vyrazne, ci aj tie drobne oderky? A co s tou liniou? Mam ich to nechat prerobit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bon_wivan:

Dakujem za reakcie. Áno, kvalita obkladu je hroz…
@bon_wivan obkladac mal na tie obite rohy aspon upozorniť a pokládka tiež nieje dobre spravena keď sú také odskoky
Odpovedať
Vsade ina sirka skary,zle vyskarovane,jedna obkladacka utopena,druha prevysuje.Ja by som toto neprebral.Vsetko je kurva drahe,na to aby som nad tym mavol rukou
Odpovedať
Profilova fotka
Netusim ako boli krive obkladacky no na to staci odbalit tie co zostali a poprikladat k sebe popripade vselijako pootacat ( niekedy su ozaj brutal krive). No sam som sebe teraz lepil dlazbu 2x v zivote a toto som nedokazal ani nahodou. Ja by som nereklamoval jednotlive veci ale cele ako dielo co sa vobec dielom nazvat neda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?