Odpoveď na príspevok od rkorba:
@zariadujemedom cely dom som nalepil s SUPER FLEX… @rkorba mozem sa informovat ? pisete ze na podlahu s kurenim isiel S1 (nikto odporuca S2) je to stale OK? Druha dolezitesia otazka premna.. Pouzili ste expoxidovu sparovaku aj na podlahe v celom dome aj na podlahove kurenie? Ja som zamyslal dat tiez ale pre mozne rozpinanie materialov pri kureni neviem ci nebude lepsia nejaka flexi sparovavka, preto sa pytam.. DikyOdpoveď na príspevok od mgx:
@jolaus100 na interier ti staci S1. Dlhe roky pou… @mgx tiez si myslim ze na int. s1 by malo stacit ale to len moj dohad.. sparovacku som chcel ceresit premium flex fuga (len preto "flex") ale ako pisem najpr som chcel epoxid lebo ta spara sa menej zanasa a lepsie cisti no neviem ci je flexi, a prechody medzi miestnostami, budem asi riesit dilatackou v prahoch (tiez som rozmyslal ci to nepotaham v celku po celom dome a dilataciu medzi miestnostami v anhydride neprekrujem systemom mapeitex ktory riesi dilatacie, ale aj tak sa toho bojimOdpoveď na príspevok od marek746:
S1 by malo byť ešte v pohode, pokiaľ je lepidlo k… @marek746 ako sa reže taký veľký formát?hlavne v členitej podlahe,rôzne odskoky,ideál ak by vošiel celýOdpoveď na príspevok od jolaus100:
@rkorba mozem sa informovat ? pisete ze na podlah… @jolaus100 dával som 60x120 na anhydryd a nechcel som riskovať. Do dnešného dňa nič neprasklo takže som sa dobre rozhodol.Odpoveď na príspevok od jolaus100:
Ktoré z tych dvoch? Ceresit CM22 s1 vs Mapei ker… @jolaus100 Lacnejšie :-) obe fajnOdpoveď na príspevok od jolaus100:
Ktoré z tych dvoch? Ceresit CM22 s1 vs Mapei ker… @jolaus100 záleží na aký druh dlažby/ obkladu. Typ lepenia, hrúbky vrstvy. Pri náročnejších aplikáciách by som šiel do iných lepidiel.Odpoveď na príspevok od dan8181:
@jolaus100 záleží na aký druh dlažby/ obkladu. Ty… @dan8181 na stenu 60x60 na podlahu s kurenim budem davat s2Odpoveď na príspevok od dan8181:
@jolaus100 60x60 je malý formát. A na podlahu S2?… @dan8181 áno S2 na podlahu lebo tak to bolo odporúčané každým.. da sa pouzit S1 nemala by byť problém no s2 je istejšie.. Ceresit ma nestabilné sparovacky? Ja som ich do teraz (bez skúseností) považoval za top. Co iné potom ? Malei?Odpoveď na príspevok od jolaus100:
@dan8181 áno S2 na podlahu lebo tak to bolo odpor… @jolaus100 ja nemam najlepsie skusenosti s ceresit sparovackami.Odpoveď na príspevok od jolaus100:
@dan8181 áno S2 na podlahu lebo tak to bolo odpor… @jolaus100 toto je ťažká téma. Odporúčané každým? Napríklad si porovnával CM22, lepidlo ktoré je určené výrobcom od formátu 0,8 alebo 1m2. Takže lepiť dlažbu o veľkosti 0,36m2 "by sa nemalo". Keraflex máš easy, maxi, extra neviem ako u nás vario. Máš S1 a pritom rozdielne vlastnosti. PCI, Sopro má rozdelené na cementove podklady, anhydrit... Je tam rozdelenie do akej hrúbky môžeš ísť v prípade nerovností alebo spadovych klinov. Hlavne nivelačný systém ti vie urobiť určite mm + prehyb dlažby. Ak chceš lepiť bezdutinkovo - tekuté lôžko na to sú iné lepidlá. Pri určitých veľkostiach prehybe obkladu nemôžeš ísť na zaškrab/hrebeň ale na h/h zámok. Rýchlosť schnutia je dôležitá na zrovnanie dorazenie plochy. Skončíš na druhý deň začneš a zasponuješ spoj tak môžeš vytrhnúť zalepenu dlažbu. Ide o zmrštenie a doba schnutia. Tak isto určenie do veľkosti alebo od veľkosti dlažby. Pri exteriéri ochrana pred slnkom. A to ešte sú možnosti lepenia na seperačne rohože, tlmiace podložky. Podlahové kúrenie. Elektrické vyhrievané podlahy steny... Takže neviem ako pochopiť citát: bolo odporúčané každým.. da sa pouzit S1 nemala by byť problém no s2 je istejšie.. Pri S1 máš cenové rozpätie 12€ až po 60-70€ vrece. Asi ten rozdiel nie je len v potlači obalu. Ceresit ma nestabilné sparovacky? Ja som asi 3 x riešil odklod odtieňu od vzorkovníka o niekoľko radov a po reklamácia mi prišla testovacia vzorka s vyjadrením všetko je v poriadku pritom farba úplne mimo. Pri 3d obkladoch vymývanie. A problémy s plnou šparov pri použití vyskoznych hub. Na nejaké strojové umývanie alebo Pedalo zabudni. Tak ide o to o aký druh škarovacej hmoty uvažuješ. Cementove, polymery, hybridne, epoxidy aj akrylatove. A aj tie sa dajú rozdeliť podľa vlastností. Mapei, PCI, Sopro, Kerakol, Schomburg a a a...