Cena majstra za prácu.

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať a počuť názor. Ideme prerábať kúpeľňu je to fakt mini kúpeľňa celkova plocha aj z podlahou je 20m2. Dostali sme odporúčania od známych na majstra. Čisto za prácu na našej kúpeľní si vypýtal 2100€ . Materiál si zabezpečujeme mi keďže tak sme to chceli. Prácu ma pá majster veľmi peknu a aj ľuďom ktorým robil sú veľmi spokojný. Mali sme aj iných majstrov na obhliadke ( Ukrajincov nic proti nim nemame samozrejme) Ale ta cena sa u nich rapídne líši oni si chceli účtovať za čisto prácu raz toľko pomaly. Podotýkam že je to Bratislava. Je podľa vás ta cena moc alebo ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Vyše 60 % ľudí v SR pracuje za mzdu pohybujúcu sa…
@petersd súhlasím. Tiež som živnostník viem co to je, títo trollovia co tu píšu sú mimo reality. Živnostník iba ťaží z toho ze platí minimálne odvody, žiadny živnostník si dobrovoľne neplatí vyššie odvody pre dobrý pocit a budúce zabezpečenie. To sú hlúposti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@frantisekca viac ako 90% živnostníkov si platí m…
@st89 Jaj, takže živnostník si musí platiť minimum, lebo tak to je. O dovolenke, PNke, 13 plate atď radšej ani nepíšeš... Živnostník chodí zvyčajne do práce s igelitkou v ruke, môže ísť MHD ... Každý boží deň, lebo tak sa zobudí a čaká ho teplá stolička. Nech aj na staré kolená má minimum, lebo tak je to chápané, tak to musí byť, však živnostník...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@st89 Jaj, takže živnostník si musí platiť minim…
@frantisekca ešte raz živnostník platí odvody také ako mu vypočítajú, v 90% prípadoch sú to minimálne odvody. To je fakt. Áno 13.plat nepoznám, som živnostník robím sám na seba, PN ku mam minimálnu, dovolenku nemám, fungujem tak a funguje tak veľa ďalších. Ale určite nikto z nich dobrovoľne neplatí štátu vyššie odvody. V živote mi nikto nepreplatil cestu. Áno slušný ľudia pohostia jedlom. To je všetko. Chodím do práce na osobnom aute ako väčšina ľudí ktorý robia aj na TPP.
Odpovedať
Tiež som bol živnostník. Ročne cez 50 000 km, každý štvrtý rok nové auto, vo vybavení niekoľko tisíc €, stále bolo potrebné niečo nové. Len tie náklady na cestu enormné. Odvody nemusíš platiť minimálne, môžeš aj viac, plus pripoistenie. Na dovolenku si môžeš taktiež odložiť, aby si ten mesiac voľna mal "zaplatený", plus vianočný bonus. Ale to sa nedá z toho, čo si označil ako nejaký "štandard" príjmu SZČO.
Odpovedať

@frantisekca viac ako 90% živnostníkov si platí m…
@st89 "Cestu do práce nerataj, ak je niekto v trvalom pracovnom pomere jemu tiež zaplatia cestu do práce?" Predstav si, firmy ponúkajú príspevok na dopravu, prípadne zvážajú ľudí autobusmi. A nie jedna. To je novinka, čo?
Odpovedať

@frantisekca ešte raz živnostník platí odvody tak…
@st89 inak, ak robíš na živnosť za 1600€ mesačne v čistom, tak tlieskam. 😃 A tiež že si do ceny nezarátaš cestu je tvoja chyba. Tým pádom si ponizuješ dobrovoľne tú tvoju chabú čistú mzdu. 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@st89 "Cestu do práce nerataj, ak je niekto v trv…
@megdesign nezaratavam si, väčšinou som v okrese. Jasne ze dlhšiu trasu si každý zohľadní mzdou, ale nie každú.
Odpovedať

@megdesign nezaratavam si, väčšinou som v okrese.…
@st89 a v okrese ti jazdí auto na vzduch, či chodíš ku zákazníkom na bicykli/kolobežke?
Odpovedať

@st89 a v okrese ti jazdí auto na vzduch, či chod…
@megdesign netvarme sa ze zamestnávateľ v iných zamestnaniach preplatí cestovné náklady v plnej výške. Je nejaký príspevok...
Odpovedať

@megdesign netvarme sa ze zamestnávateľ v iných z…
@st89 okej. Ty máš v akej výške ten príspevok z tvojho čistého platu? Najskôr to u teba bolo, že "zamestnávateľ neprepláca dopravu", teraz je to už "príspevok na dopravu". Nejak sa ti to rúca... 😃
Odpovedať

@megdesign nezaratavam si, väčšinou som v okrese.…
@st89 ty si v okrese ale je kvantum ludi co za den spravia na aute aj 100 km jak nic. Len ja ako zamestnanec na aute spravim kazdy den viac ako 70 km.
Odpovedať
@st89 z tvojho popisu aky si ty zivnostnik typujem ze si podnikatel, ktory vystavi 12 faktur za rok a vsetky tvoje vyrobne prostriedky sa daju napchat do igelitovej tasky. @petersd urazil si sa? to je dobre, ty prvy si urazil poriadnych majstrov, ak vies, co slovo majster znamena. Ked som bol fagan, tak som robil /dobrovolne a zadarmo/ "podrztasku". Nasaval som know how a zmajstroval sam seba. Preco by som mal robit za minimalnu mzdu? To necham pre tych, ktory lovili zazitky, aby mali spomienky, zatial co ja som na sebe pracoval. Ty si tiez podnikanie nevidel ani z rychliku. Kym tebe cinkne na ucet 10eur z platu, tak ja musim vyrobit u zakaznika aspon za 25-30eur /to neratam nejake vacsie investicie/ a k tomu prirazit este DPH.
Odpovedať

@st89 okej. Ty máš v akej výške ten príspevok z t…
@megdesign príspevok na dochádzanie za prácou nie je 100% preplatenie cestovných nákladov. Preto aj pri szco mi príde nezmysel keď si niekto v ranči okresu za pýta za cestu. Cestovať niekam dlhšiu trasu je už iná vec, tam sa to musí nejako kompenzovať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@st89 z tvojho popisu aky si ty zivnostnik typuje…
@rapidek netrafil si sa, ale nevadí. Ako živnostník mam príjem v čistom 24tis ročne... Po odratani odvodov a dane. Stále som na tom lepšie ako 70% pracujúcich ľudí na SR. Cestu za dopravu som si nikdy neuctoval a dávam si tak 30 nepracovnych dní do roka. Víkendy tiež samozrejme nepracujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@st89 z tvojho popisu aky si ty zivnostnik typuje…
@rapidek to ze nepotrebujem ku svojej práci náradie a bager za tisíce je moja šikovnosť ze zároveň to co vytváram mi dáva v konečnom zúčtovaní takú hodnotu ze som spokojný.
Odpovedať

@megdesign príspevok na dochádzanie za prácou nie…
@st89 "príspevok na dochádzanie za prácou nie je 100% preplatenie cestovných nákladov." Ty si asi úplne fakt mimo chlapče.... Ja sa ťa pýtam, že keď teda zamestnávateľ neprepláca komplet cestu, ale dáva príspevok, povedzme 50€/mes, že koľko € je to u teba mesačne. Či si účtujes aspoň ten "príspevok", keď nie 100%... Lebo si tu tvrdil, že "nikto neplatí zamestnancom dopravu". Keď som ti to vyvrátil, že dosť zamestnávateľov prispieva na dopravu, tak si začal o tom že veď to je len príspevok... Proste si serieš do huby a nevieš ako z toho von.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@st89 "príspevok na dochádzanie za prácou nie je …
@megdesign už som 2x písal ze neúčtujeme si za dopravu. Treba čítať s porozumením.
Odpovedať

@rapidek to ze nepotrebujem ku svojej práci nárad…
@st89 a ako ma podla teba obkladac, kurenar, vodar, elektrikar, murar pracovat bez naradia? Ja si robim dom svojpomocne v maximalnej moznej miere lebo jednak viem ze majstri cosi stoja a jednak ma to bavi... a toho naradia co clovek potrebuje. A to je viac menej same zakladne naradie minimum "zlahcovakov zivota" ako ja hovorim pre rovne vecicky ako pouzivaju ti co robia svoju pracu na kvanta. To ze podnikas niecim na styl vlastnej dusevnej cinnosti je super, ale myslenie ti dom nepostavi/neopravi. Cena je do velkej miery otazkou ponuky a dopytu, je logicke ze kvalitnejsi majstri si pytaju viac. V takom momente mas na vyber 1. Akceptujes cenu 2. Objednas si toho lacneho a budes sa modlit aby to nezvrzal uplne 3. Spravis si to sam ak to dokazes.
Odpovedať
Ze vas to bavi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 a ako ma podla teba obkladac, kurenar, voda…
@sousedekovci89 ved ja sa s tebou nehadam, súhlasím s tebou absolútne
Odpovedať

@sousedekovci89 ved ja sa s tebou nehadam, súhlas…
@st89 ale ty sa tu zavzdusnujes kvoli cene za pracu majstra.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 ale ty sa tu zavzdusnujes kvoli cene za pra…
@sousedekovci89 áno, ja viem ze majstrovi po odratani ostane v čistom menej ako niekomu co robí duševnú prácu. Preto je môj postoj k tomu taky ze áno odrata si náklady a reálne v čistom zarobí menej. Lenže tu píšete komentáre ze brutálne tu prácu nadhodnocujete a to sa mi nepáči. Murár nemusí robiť murara s vybavením za 20tis, nikto mu to nekaze, môže študovať a robiť duševnú prácu. Každý má voľbu.
Odpovedať

@sousedekovci89 áno, ja viem ze majstrovi po odra…
@st89 že ty predávaš Avon? Alebo poistky... Alebo si Jehovista... Tí majú takú "duševnú" prácu... A čo to teba zaujíma, koľko si berú majstri? Veď ty ber toľko, koľko potrebuješ a nás ostatných nechaj brať koľko potrebujeme my... Vždy je to o tom, čo je ochotný zákazník zaplatiť.
Odpovedať

@st89 že ty predávaš Avon? Alebo poistky... Alebo…
@megdesign och... Pobavilo
Odpovedať
@st89 Minule som videl ucet za vymenu loziska (pod kolesom na aute) v autorizaku za 500€... Vymeni to chalan s ucnovkou a trva mu to hodinu - dve, podla babracky s tehlicou ktora nechce pustit... (4 srauby strmen s drziakom, 4 naboj) Pouzije diel za 90€ (komplet naboj s loziskom) a teda nemusi ani vediet, kde maju v dielni lis... Tzn. ziadna odbornejsia robota... No a teraz ako sa ma citit chudak majster obkladac co roky cibri pevnu ruku a ostre oko na jolly hranach, ktory vezme za hodinu 40€, ked ucnovkar ho oberie za dve hodiny o 400€? To aky smutny musi byt ten doktor, ci koho vsetkeho si spominal ani nehovorim...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@st89 Minule som videl ucet za vymenu loziska (po…
@minoo A potom pride chlapec z J&T, spravi bussiness za 1 000 000Evri co mu trvalo 1/2 roka a tam sa tazko rada hodinovka a vsetci su spokojni :-)
Odpovedať
:D funny čítanie. Tiež mi príde uletené tieto reči živnostníkov pritom som od žiadneho faktúru za prácu nedostal :D každý chce s ucnovkou a szco zarábať 4 až 5 tisíc ako it architekt alebo chirurg :D dúfam ze to ECB zariadi a padne to tu na nos už konečne :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@st89 Minule som videl ucet za vymenu loziska (po…
@minoo ... A čija chyba to je? Prečo chodíš do predraženého autorizaku? Aspoň si sa poučil... Za 200 € by Ti to bol urobil Feri vo svojom malom servise na susednej ulici.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@minoo ... A čija chyba to je? Prečo chodíš do pr…
@petersd Ty by si sa mohol poucit, ze dedukcia ti proste nejde... Nechodim do servisu, zvladam to doma... Od kolies, cez vymeny rozvodov, po opravu RJ... Ale nezijem vo vzduchoprazdne a dostanu sa ku mne aj cudzie faktury...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mi_t_is:

:D funny čítanie. Tiež mi príde uletené tieto reč…
@mi_t_is to, ze ti zivnostnik nedal fakturu je asi preto, ze si sa s nim na tom dohodol. Ak "zabudol", mohol si si ju vypytat, alebo ho nahlasit na DU.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?