Wittner haus, BF-stavby, Mirano- pripadne ina dobra firma

Ahojte, velmi rozmyslame nad drevodomom a co citam tu na fore, vychadzaju mi tieto tri firmy. Ma s nimi niekto aktualne skusenosti? Pripadne vie niekto odporucit inu firmu na dobrej urovni s rozumnym pomerom cena/kvalita? Dakujem moc za kazdy prispevok.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@saaleem Kedysi som po prvých dvoch pokukával. Nakoniec som sa rozhodol inak a veľmi dobre. Žiaľ firma tu nemá moc referencií a nepoznám nikoho kto by od nich nebol spokojný. Kuk môj album.
Odpovedať
@wyrky A pre koho ste sa nakoniec rozhodli a preco? Preco nie tie prve dve? Ste spokojny s odstupom casu s byvanim? Tecnicky nenastali ziadne problemy zatial?Mate difuzne uzavretu skladbu stien?
Odpovedať
@saaleem Nám momentálne stavia Mirano a prvé tri etapy zatiaľ bez problémov. Komunikácia a dohovor s vedením takisto.
Odpovedať
@calwen306 stavaju vam katalogvy dom alebo ste riesili individualny projekt? Ja som len pri Mirano a BF premyslal, ked sledujem foto z ich vystavby pocas dazda a maju tam rozlozene alebo rozostavane priecky z hranolov a ostatneho materialu, ze takto zmoknuty ho v nasledujucich dnoch oplastia a idu dalej… To mi trosku hlava neberie ci je to v poriadku. Staviate na kluc? Cenovo ste moc odskocili od ceny na ich stranke?
Odpovedať
@saaleem katalógový ktorý sme si trošku zväčšili a jednu priečku upravili. A áno staviame na kľúč, prvú cenovú ponuku sme mali ešte v júli 2021 a odvtedy samozrejme ceny išli brutálne hore ale netuším koľko vôbec uvádzajú teraz na ich stránke. Každopádne od podpisu zmluvy je už cena pevná a nič sa nenavysuje, len to čo sme ich počas výstavby požiadali dorobiť naviac oproti zmluve. A ja som sa tiež "bála" čo ak nám namokne hrubá stavba. Ukludnovali ma, že drevo je vysušené a ošetrené tak aby už v sebe nedržalo vlhkosť takže keď namokne tak aj vyschne a nejaký ten dážď pred zastrešením mu nevadí. Laicky povedané, nie som odborník. Priamo z Mirana vám to určite lepšie vysvetlia ak ich oslovite, nám vždy trpezlivo odpovedali na akékoľvek dotazy.
Odpovedať
Profilova fotka
Mirano . Viď môj album
Odpovedať
@lordkofola projekt ale nie je od mirana? pozeram som stranku a nenasiel som ho tam, jedine co mi dal google je archon: https://www.archon.sk/projekt-domu/m5... Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@pantheonsk áno, je to projekt od archonu, ale upravený troška, takže individuálny projekt (ktorý mi vypracovalo mirano)
Odpovedať
@lordkofola vdaka. doteraz som rozmyslal na bauholdingom ( bol som u nich na obhliadke na boroch - class a stilo - a u nas v obci maju cca 4-5 domov, ale nepaci sa mi velmi ich design, a julia vyzera fajn aj ked ta plocha je pre mna zbytocna, kazdopadne upravit & preratat by to nemal byt problem). mirano a mipav maju u nas po jednom dome, tak sa este len chystam na obhliadky.
Odpovedať
@pantheonsk tiez sme to riesili - vyhralo Mirano.
Odpovedať
@bigjamajko Preco vyhralo Mirano?
Odpovedať
Profilova fotka
V albume je to popisane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pantheonsk u nás Mirano vyhralo hlavne vďaka veľmi dobrým pozitívnym feedbackom, nenašiel sa človek ktorý by mal s Miranom problém (teda minimálne som sa k takému nedopátral, a to som študoval všetky recenzie nanich na modrej streche) Obhliadka neviem, či moc pomôže, tieto firmy sú špičkové, myslím že chyby tam asi neuvidíš, a teda keď je všetko hotové nerozoznáš z čoho je dom postavený, jedine teda ísť na stavbu...
Odpovedať
@saaleem podobne, ako pise lordkofola nizsie. A dalej zavazili pouzite materialy, technologie a postupy - v dobe vystavby boli za tu cenu top.
Odpovedať
@lordkofola ano na mirano mam tiez dobre referencie, bauholding idem pozriet novostavby (prave dosatvana a zauima ma ako im to zfinishovali majstri) + nejake starsie uz su postavene davenjsie + mirano ( kde okolo mirana som chodil ked sa stavalo kedze ho mam par sto metrov od domu). mna osobne odradzalo OSB, preto som zvazoval bauholding (pouzivaju fermacell) ale asi nic ine uz nenarobim, kedze oni zase maju iba zopar typovych domov a nie vsetko cloveku vyhovuje.
Odpovedať
@saaleem @pantheonsk Okrem toho čo spomínali vyššie (skvelé recenzie a overené technológie a postupy ktoré si vedia obhájiť) u nás vyhralo Mirano aj preto, lebo na každej stavbe robia v priebehu etapy holodom Blower Door Test takže sa dá v reále overiť či je naozaj postavený dom tak vzduchotesny ako má byť. A v prípade únikov sa to dá ešte včas opraviť. Presvedčilo nás aj to že robia pochodznu časť do podkrovia, pri menšom bungalove bez pivnice skladový priestor naozaj poteší 🙂
Odpovedať
@pantheonsk ak dif. otvoreny, tak by som zvazil aj Fipu. Pocul som len dobre veci
Odpovedať
@calwen306 vdaka za info o Blower Door Test-e a to podkrovie potesi...
Odpovedať
@bigjamajko na fipu som narazil, uvidime co financie 🙂 zatial som bol na obhliadke u m-house (+ spominny bau-h) a spoko
Odpovedať
@pantheonsk no ved to ze tie difuzne otvorene su trochu inde s cenou… Prestava to by sranda s tymi cenami, ak clovek nie je zmiereny s vysokou hypotekou… Celkom milo ma ale cenou prekvapil Wittner. Som myslel ze su o dost drahsi oproti Mirano a BF. Tazke rozhodovanie k akej firme sa priklonit.
Odpovedať
@saaleem Wittner som pozeral ale zdalo sa mi ze nemaju aktualne rozrobene stavby na stranke, tak som si nebol isty ci maju nejake zakazky a funguju resp ci budu spolahlivo fungovat v buducnosti.
Odpovedať
@pantheonsk co vidim na FB tak stavaju. Menej ako napr Mirano ale stavaju. Stranku nejak neriesia co som si tiez vsimol, naposledy nejak okolo roku 2018 19 asi. Ale ked ma nieco zaujima komunikuju hned. Aj som pisal par ludom co s nimi stavali alebo aj momentalne stavaju a su spokojni z toho ci pisali.
Odpovedať
@saaleem vdaka za info.
Odpovedať
@pantheonsk my sme boli tiež v Mhouse, nakoniec sme si vybrali Fipu - teraz nám dokončujú. Môžem odporúčať, chlapi fakt makajú.
Odpovedať
@opatriciao co vas presvedcilo voci mhouse?
Odpovedať
@opatriciao Tak Fipa a Mhouse sú úplne iná kategória v porovnaní s Miráno/BF alebo Wittner. To je ako porovnávať Rolls Royce s Daciou ...
Odpovedať
@opatriciao a cenovo ako? oproti mirano napr?
Odpovedať
@peter977 ved toho sa obavam😀 ze tam bude cens trochu iny level ked je to difuzne otvorena.
Odpovedať
@saaleem no nejde o to, že je to difúzne otvorená ale o to aké materiály používajú. Slamené panely to je proste taká rarita ako CLT panelová stavby na Slovensku...
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 😄 takže rolls royce a dacia, dobre, takže difúzne otvorený postavím za 350k a difúzne uzavretý postavim za 12k (rolls royce a dacia) ... V tejto diskusii aj tak 99% ľudí ani len netuší ako funguje difúzne uzatvorená a difúzne otvorená stavba...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?