Montované domy z minerálnej vlny- oprava

Dobrý deň. Viete mi odporučiť firmy/majstra čo by nám prišiel pozrieť na rohy v stene a pri okne.Ide o montovaný dom z minerál.vlny. Robí sa nám tam pleseň. Potrebujeme niekoho kto by nám otvoril stenu pozrel dovnútra a nanovo to urobil.Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrbacka prva vec, termokamera a kontaktny teplomer, zistenie a kontrola vlhkosti. Pomohla by aj fotka aktualneho stavu. Kde to mate? Predpoklad, ze niekto bude rozoberat stenu a nieco v nej kuchat je scestna, prve treba zistit pricinu...
Odpovedať
@vrbacka uff to máte všade pri vonkajších rohoch a oknách ?
Odpovedať
@mgx prva vec bola termokamera ale nic sme nenasli. Kontaknty teplomer? Na osteni pri styku s parapetom sa vyzraza vlhkost. Na dotyk je to miesto chladnejsie nez vyssie ostenie smerom k nadpraziu. Priestor sa kvoli tomu v zimnych mesiacoch odvlhcuje. V rohu miestnoti sa vytvorila plesen. Konstrukcia je lindab profil, vlna a sadrokarton a zvonka parozabrana a styrodur. Cez leto doizolovany sokel. Nepomohlo to. Takze ano myslienka ze otvorim sadrokarton a pozriem sa nato ci tak niekde nie je padnuta izolacia mi nepride scestna. Ale dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrbacka na termokamere by si asi spadnutú vlnu respektíve anomáliu pod oknom mala vidieť. Robilo to aj v minulosti keď píšeš, že dodatočne zateplený sokel? Prajem veľa šťastia.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrbacka este raz, chce to fotky aktualneho stavu + fotka rovnakeho miesta zvonku. Ak mas fotky z termokamery, tak aj tie. Kde mate ten dom (myslim geograficky)? Ak nic nevidno na kamere, kludne vyrez alebo si nechaj vyrezat otvor do SDK 15x15cm a pozries stav vo vnutri. S multitoolom je to praca na 5 minut.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?