Máte skúsenosť s touto firmou na montované domy?

Jeden znamy mi odporucil jednu firmu - je najlacnejsia u nas na Slovensku ohladom monotvanych domov, prevazne stavaju v cechach a odtial sa to aj dovaza ( mozno aj to jeden z dovodu preco je dost lacna ) nemate s nou niekto skusenosti ? posielam link - priamo na stranku - pozri si tie neuveritelne ceny !!! http://najlacnejsiedomy.meu.zoznam.sk...
Odpovedať
1
2
Pri montovanych domoch treba byt velmi opatrny , len velmi nizke mnozstvo firiem ponuka dobru kvalitu a tie su vacsinou este drahsie ako murovane domy. Ak chces dobru drevostavbu tak ju nikdy nemozes mat za nizke ceny. Drevostavba nie je to nizkych nakladoch na vystavbu ale o inej filozofii zivota
Odpovedať
Ahojte, aj ja s manzelom planujeme domcek, zatial sme rozhodnuti pre montovany... aj ked clovek premysla o lacnejsich verziach, firmach, nemalo by to byt na ukor kvality... a neviem, ta stranka firmy uz sama o sebe prezradza,ze ruky prec... teda ja som z nej mala taky pocit... :-| ak niekto viete odporucit kvalitnu firmu na montovane domceky, sem s nimi.. sme z Nitry, ale to je vlastne jedno ;-)
Odpovedať
Ja montovany dom staviam a az teraz presne viem ako som mal zacat a co som robit nemal, ale uz je trocha neskoro. Dobra firma ma cennik v ktorom je do detailov rozpisane aky material a kde sa pouzije. Je dobre si najst ceny na internetovych obchodoch a porovnat s tym za aku cenu vam to ponukne firma.Ja mam skusenost ze firma nakupi vo velkom zo zlavou a vam to potom preda o 25% drahsie ako si to dokazete kupit sami. A urcite nebude montovany lacnejsi ako dom murovany. Ja by som si vybral jednu firmu je to ....ale to radsej do mailu
Odpovedať
@jano2007 Súhlas.
Odpovedať
@jano2007 a nechcel by si opisat chyby, ktorych si sa dopustil, pripadne vyzdvihnut to, co si spravil dobre? tiez mame pred sebou volbu fimy na montovany dom a tapem v tom :-( vzdy ked nieco najdem a poviem, ze hm, to vyzera dobre, tak hops najdem zle referencie alebo nieco podobne a som znova na zaciatku
Odpovedať
hned pri zakladoch chyba, tvarnice som mal zateplit XPSkom hned este pred zaliatim betonovej dosky a nie potom som tyzden obkopaval zaklad a pracne lepil penou ako idio.... Dobre som spravil to ze som porovnaval cenu materialov ktoru mi ponukala firma s timy na internet obchodoch, dalej cenu prace som porovnaval s cenami napr. v Cechach, a ze som nepodpisal zmluvu na kluc a pockal som ako sa vyfarbia pri hrubo stavbe je toho vela vsetko sa neda napisat naraz
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Mate niekto skusenosti so stavbou montovaneho domu s vnutronymi prieckami z Ytongu? My mame totizto dilemu.. ja by som chcela montovany kvoli energiam, dopadu na zivotne prostredie, rychlejsej vystavbe. Manzel vsak je proti kvoli tomu, ze bude vsetko v izbach pocut, tak ci by sa to nedalo takto riesit :-)
Odpovedať
@huma Dobrý večer. Práveže ytongové slabo zvukovo izolujú v porovnaní s montovanými SDK priečkami !!! Porovnajte veľkosť Rw: http://www.xella.sk/html/slk/sk/porob... http://www.knauf.sk/files/File/pdf/te... Medzi obytnými miestnosťami potrebujete Rw aspoň 43 dB. To číslo znamená, koľko hluku dokáže stena pohltiť. Na dosiahnutie tohto stavu treba ytongovú priečku aspoň 20 cm hrubú. Montovaná môže mať len 10-12 cm. Čiže úspora miesta. Skôr sa treba zamerať na zvukové mosty a urobiť SDK priečku tak, ako sa má. Inak zanikne jej prednosť. :-( Častý jav u montovaných domov. Ja by som Vám ale radšej odporúčala zvoliť priečky tehlové čiže ťažké. Majú dobré Rw - nakuknite do TL výrobcov. Čím menej dutiniek, tým lepšie tlmia. Odporúčam ich aj kvôli tomu, že dobre akumulujú teplo. Buď priečkovky hr. 115 alebo 140 mm alebo tehly CDm (metrické alebo voštinové - tehly našich rodičov ;-) ). To je nevýhoda drevostavieb - sú náchylnejšie v lete k vyšším teplotám, síce len krátkodobo, ale o to vyšším než u ťažkých konštrukcií. Ešte poznámka: Na to, aby ste dosiahli nízkoenergetický dom, nemusíte stavať drevostavbu. To sa dá dosiahnuť aj s murovaným, u ktorého je výhodou, že ľahšie zoženiete majstra vo svojom okolí. Ten však musí dodržať presne detaily, ku ktorým ho dúfam inštruujete. x-) Stavbe zdar.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@jano2007 ahoj,tiež by sme chceli stavať montovany dom,ale si stale nevieme vybrať firmu. Môžeš mi napisať aku firmu by si nám odporučil.My sme sa rozhodovali pre firmu Data topolčany,lebo sme si boli pozrieť ich prácu u ľudi čo im už postavili abyvajú tam už viac rokov a sú veľmi spokojn.mesač. náklady maju okolo 60 -70 eur.Som zvedava na tvoj názor.
Odpovedať
Firnu Data nepoznam, vsetko je o detailoch, moj druhy a dufam posledny dom nebude montovany.
Odpovedať
@stastnevydatam ja mám dobré referencie na rajbývania - levice, osobnú skúsenosť nemám ale či už máte hotovo? ak ano, ako sa vám býva?
Odpovedať
@stastnevydatam skus wittner-haus v nitre, ja sa rozhodujem ci montovany alebo murovany....bol som sa vo wittner-hause informovat akym systemom stavaju. majitel firmy p.Wittner vsetko vysvetlil, mame sa ist tento vikend pozriet na ich vyrobu a nejake rozostavane s postavene domy. u mna zatial celkom pozitivne pocity. jediny problem mam s polovickou, ktora drevodomom zatial moc neveri :/
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sabernr @zuzana030 uz maju asi aj postavene...za 3 roky :-) o nitrianskej firme ecodom nieco viete? Len zo zvedavosti..
Odpovedať
@zuzana030 @sabernr ahojte, tak u nas sa stavba troska posunula, momentalne vybavujeme stavebne povolenie a na jar sa zacina.. pocas toho obdobia sme si premysleli co vlastne chceme.. z montovaneho domu sme uplne opustili, lebo ked nam to pri Baumaxe- dom snov vycislili, tak sme si uvedomili, ze dame o nieco viac a bude kvalitnejsi.. aj ked nic proti montovanym domov, ale ta cena sa da prirovnat k murovanemu.. premyslali sme nad zrubom, ale tiez tie cenove ponuky su des, takze ideme na klasicku tehlovu stavbu, a kedze chceme vela dreva, tak stropy budu celodrevenne..aspon taky kompromis :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnevydatam mame postaveny drevodom , treba si vybrat firmu, ktora naozaj vie co robi a robi to aj kvalitne a to nikdy nebude lacne a mimochodom ten dom co je pred baumaxom v NR by som nechcela ani zadarmo ;-)
Odpovedať
@cappucinko no sak to, ze sme boli pozret len u nich pred Baumaxom a nic moc :) ale co maju kamarati od inej firmy, to bolo uplne ine a su v tom spokojni.. ale aj tak sme sa rozhodli pre klasiku, ked to neni ani financny rozdiel.. jedine casovy, co nam nesuri..
Odpovedať
@ladislavr tuto firmu nepoznam, ale idem si o nej nieco zistit. Vy s nou mate skusenosti?
Odpovedať
@sabernr nemam s nimi skusenosti, teda s domami, trochu poznam majitela, to je vsetko. Raz som u nich bol, ked sme zvazovali aj montovany dom, pozeral som katalog, porozpravali sme sa a tak. Ak to ma byt fakt pekne a kvalitne, cena sa rovna klasickemu murovanemu domu rovnakej velkosti. Postavili sme murovany a neviem, ci je lepsi alebo horsi ako montovany, jednoducho sme sa zhodli na takom, ja som totiz konzervativny az beda :-) Montovany dom mi skratka nepripada ako nieco, co ma dedicsku cenu. Byvat sa v nom da a niekomu to staci.
Odpovedať
@janarichter určite to nie je najlacnejšia firma na Slovensku. Je tu kopec firiem, ktoré majú ešte lepšie ceny. Len treba zvážiť či za tú cenu vedia urobiť aj kvalitnú robotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sabernr @ladislavr O firme EKODOM viem svoje :) Za málo penazí málo muziky !! Ak chcete kvalitu volte Wittner haus !
Odpovedať
Stavala niekomu montovaný dom firma Xdomy na kľúč- Kocurek z Brezovice?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
O Wittner-haus sa tu dost pise, poznam par ludi ktori maju od nich dom a zatial su spokojni, podla mna to nebude zla volba. Ja som este pozerala firmu Energy wooden house, ktora ma celkom zaujimavu ponuku, ale nie je tu na nich vela referencii.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 Možem poprosiť firmu do emailu ?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@cappucinko Prečo by si nechcela ten dom čo je pred Baumaxom?My prave o nom uvažujeme ale ešte hladame ine firmy,myslim si že cena toho domu je adekvatna rozlohe,neviem ale mne sa pači,možno preto že mame maly byt .
Odpovedať
Profilova fotka
@andrea669 za malo penazi malo muziky
Odpovedať
Ja mám výbornú skúsenosť s montovany-dom.com osobnú i sprostredkovanú.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 dobrý den,viete odporučiť niaku tu firmu?alebo niekoho ,kto to robí?Dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?