Elektricke kurenie Caleo

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte ma niekto v montovanom drevodome kurenie Caleo? Planujeme to dat do domu, uzitkova plocha 104m2.. ake mate náklady ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@rapidek Áno, cez zimu, respektíve keď sa vyskur…
@frantisekca áno dá sa prepínať na špirálu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matelko78:

@frantisekca áno dá sa prepínať na špirálu
@matelko78 Neviem aký máš typ, ale tu je vlákno o Aristone, nejaký problém už na 2 strane, potom to začína byť zaujímavé od cca 6-7 strany.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@matelko78 Neviem aký máš typ, ale tu je vlákno …
@frantisekca musím pozrieť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@duzu nerozumiem co ma krb a chladenie v lete spo…
@rapidek koľko dní je u teba -11 túto zimu? u mňa len jeden a to bývam v oblasti kde je väčšinou chladnejšie ako na väčšine územia SK, ak by bol bojler s TC nevýhodný nebude sa ani vyrábať, vždy je výhodnejší niekde viac a inde menej, najlepší je žiaden bojler na el., akurát u nás by si nemal teplú vodu denne na juhu EU nemusia ani kúriť a teplá voda zo slnka
Odpovedať

@jurkoboss ty si taky chytrak co povie A a nepovi…
@rapidek vsak klud, neviem co sa tu hned zavdzusnujes🙂, odpoviem na vsetko. ´´Najprv zadries ze folie su ideal do takeho domu, ale nespomenies, ze mas aj krb. /to ma od idealu daleko/ kedze to z teba vyslo az neskor, tak si zadrel, ze ho nepouzivas tu uz aplikujem tvoj pristup /nespomenul som krb, ktory som priznal az po tom, ze nesedi celkova strata domu. ked som ho priznal, tak zapieram ze v nom kurim. Co si este nespomenul? ze mas rekuperaciu? Ze mas FV a strata 2,5kW ti vychadza az po zapocitani vsetkeho? 😁´´ Ano, krb mam. Ten by som mal, aj keby som kuril tepelnym cerpadlom. Uz som to tu pisal, samotny zhotovitel stavby ma od neho odhovaral, ale aj tak som ho chcel, lebo som nazoru, ze krb v dome treba mat. Kurim v nom minimalne, ako som spomenul, len na pohodu a ako zaloha pre pripad nejakej nepriazne. Takze tolko ku krbu. Mam ho, mal by som ho, aj keby som mal elektriku od elektrarni zadarmo. Vela ludi maju aj tepelne cerpadlo a aj krb v dome, takze tolko k tomu. Rekuperaciu v dome mam. Opat. Bez toho by som dom nechcel. jednoznacne podmienka na moderny sucasny dom. Nebudem tu nikoho presviedcat, preco ano, ja viem preco. Fotovoltaiku zatial nemam. Daval som si robit kalkulacie. Samotny predajca mi sam povedal, ze na moju spotrebu a priebeh dennej spotreby sa mi v sucasnosti FTV neoplati. Oplati sa mi jedine, kebyze kupim elektro auto a FTV vyuzivam primarne na nabijanie auta. Zatial nieriesim, Minimalne 5 rokov nemam v plane kupovat nove auto. Vystacim si s klasickymi dvoma, co mam doma. ´´toto su presne tie krcmove reci majitelov oktavie, ze jazdia za 3,5l/100´´ ver, ci never, ale tie 1,9 TDI vedeli jazdit za 3,5 l🙂, ale tiez len pri specifickej jazde. Pozri sa, mne je uplne jedno, ci mi veris, alebo neveris. Ja verim tomu, aka mi chodi faktúra za elektriku. Momentalne mam mesacnu platbu, upravenu od ZSE na 93,50. Toto bol moj argument, ktorym som reagoval na otazku, kolko vyjde mesacna platba pri dome, v ktorom sa kuri foliami. To je vsetko. Ako som spomenul, je dolezite, ako je dom postaveny, kde je postaveny, ako je natoceny na svetove strany, ake ma izolacie, ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@jurkoboss a aký máš bojler s tým integrovaným te…
@dexter89 bojler s TP mam v technickej miestnosti. Znacka EcoHeatPro 200L K samotnemu ohrevu. Ako ste tu opisovali, ako to vychladi to, co predtym folie vyhriali. Ten bojler v priebehu dna vyhrieva tak asi 1 hodinu🙂. za taku dobu to nevyhladi nic. mam to aj prepojene s rekuperaciou, aby v letnom rezime pustal akoze ten vyhladeny vzduch do systemu rekuperacie. Vysledok? Ziadny. To ochladzovanie je jednoducho tak kratke, ze to v konecnom dosledku nema ziaden vplyv na teplotu v celom dome. To COP je naozaj vysoke. Najlepsie COP dosahuje uz pri 19 stupnov celzia. Tak to mam urcite celorocne v technickej miestnosti. a sorry, podla navodu ma COP 3,91
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jurkoboss:

@dexter89 bojler s TP mam v technickej miestnosti…
@jurkoboss to sú celkom dobré parametre ... tak ja mám klasický starý bojler tatramat má to ročne spotrebu okolo 1500 kwh a zvažujem vymenu a toto vyzera dobre... v každom prípade už aj tuším v inom vlákne niekto písal podobné, tiež dosť pozitívne skúsenosti ...
Odpovedať

@dexter89 bojler s TP mam v technickej miestnosti…
@jurkoboss ked kuris elektrikou a mas vo vnutri zazracny boljer s TC, tak COP urcite nebude 3.91, lebo ak ten zazrak vyrobi za 4h TUV a spotrebuje 1kWh energie, tak ti do priestoru vyziari par kWh chladu, co elektricke kurenie musi premenit na teplo... Proste 3 rocne obdobia bez potreby chladenia domu blbost ako voda v kosi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@jurkoboss ked kuris elektrikou a mas vo vnutri z…
@rkorba zase sa tu bavim s mudrlantami, co si ani neprecitaju moj prispevok, ale mudri su ako radio. Pisal som, ze je to prepojene s rekuperaciou. V letnom rezime to klapka pusta do systemu na xhladenie interieru. V zimnom rezime, ked sa kuri, tak ten vychladeny vzduch fuka rovno von z domu. Takze nic netreba vykurovat nanovo.
Odpovedať

@rkorba zase sa tu bavim s mudrlantami, co si ani…
@jurkoboss fuka ho rovno von z domu... ten chladny vzduch prebehne cez vymennik. Daj sem fotky ako to mas pobastlene a prihod aj vypocet tepelnych strat, lebo to zacina byt pekna rozpravka.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám Ariston hybrid a som spokojný 👌 zas aby sme boli v obraze miestnosť nevychladzuje nejak brutálne možno dva stupne ale nič hrozné a navyše keď v tejto miestnosti sa nepochybujem celý deň je mi to jedno.Uspora oproti elektrickému bojleru je značná a zatiaľ užívam bez problémov
Odpovedať

@jurkoboss fuka ho rovno von z domu... ten chladn…
@rapidek .... prebastlene, ... pekna rozpravka. Ano, mas pravdu, pre teba rozpravka, pre profesionalov, co sa tomu venuju, tak je to normalna vec. Tak aby si bol v obraze ""zbastlil" mi to Asex, ludom na modrej streche nemusim popisovat, co je to za firma. Takto to bezne robia, je to odskusane, funguje to. A za to, ze rapidek povie, ze je to rozpravka, s tym ja nic neurobim
Odpovedať

@jurkoboss fuka ho rovno von z domu... ten chladn…
@rapidek .... prebastlene, ... pekna rozpravka. Ano, mas pravdu, pre teba rozpravka, pre profesionalov, co sa tomu venuju, tak je to normalna vec. Tak aby si bol v obraze ""zbastlil" mi to Asex, ludom na modrej streche nemusim popisovat, co je to za firma. Takto to bezne robia, je to odskusane, funguje to. A za to, ze rapidek povie, ze je to rozpravka, s tym ja nic neurobim
Odpovedať

@rapidek .... prebastlene, ... pekna rozpravka. …
@jurkoboss asex poznam, bral som od neho veci. Teraz je to ok. akurat je prekvapujuce ze clovek tvojho rangu odporuci pani folie /"lacnu" verziu kurenia/ a nespomenies ze mas aj reku, mas krb, mas aj tc na teplu vodu. Pani si uviedol do riadneho omylu. A ked zapocitas aj svoju dodatocnu technologiu, tak zrazu vyjde lacnejsie vodna podlahovka a monoblok, a to je to odrbavanie ktore si tu predviedol. TS na urovni 2,5kW si nedosiahol len zateplenim a kvalitnou fimou, ako si spominal, viem to preto, lebo ja to mam podobne ako ty, mam TC, reku, krb s dvojsklom a akumulaciou, mam FV a k tomu dve E auta. Mam minuly rok som mal rocnu spotrebu EE pod 550e. V tom je zapocitanych necelych 60000km ktore spravili dve auta. co sa tyka ozransky reci, ze oktavia jazdi dlhodobo za 3,5l/100, tak k tomu tvojmu "specialnemu stylu jazdenia", sa vyjadrim takto: ziadna tak nejazdi, su to krcmove reci :D Vzal som to pred casom seriozne od podlahy, venoval som vela casu aby som si take auto kupil a zakonzervoval. Nikto mi to nechcel predviezt /chcel som zaplatit strateny cas a phm, ak sa preukaze, ze je to pravda. Realna dlhodoba spotreba 3,4-3,6L sa da dosiahnut na VW Lupo 3L, avsak pre komplikovanu techniku, ktoru pouziva som od toho upustil. lacnejsie vyjde auto s lpg, alebo elektrika.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurkoboss Znacka EcoHeatPro 200L - 2000e folie - 2000e krb+komin=1500-2000e dokopy 5500-6000e podlahovka pre 2.5kw TS - 1000e TC+zasobnik 300l = 2000e+1000e ak zaratam montaz 2000e, co samozrejme asi nie, tak si na nule.
Odpovedať

@jurkoboss asex poznam, bral som od neho veci. Te…
@rapidek Oktávia je pomerne veľké a ťažké auto taká nízka spotreba tam môže byť ak pôjje s vyššieho miesta na nižšie jazda takmer bez brzdenia a na najnižšie otáčky aby ešt neklepali ventily, ja prejdem na trochu menšom benzínovom 4-valci 96 kW max váha 1739 kg s nadm výšky 900m do 500 m na 50 km so spotrebou asi 3,3 l-100 km a to v lete priem, teplota okolo 20st, priemerná rýchlosť okolo 60 km jazda i cez obce a musí byť slabá premávka ale opačne 2x toľko lacnejšie na elektrickom? to sotva lebo nové stojí v priemere o 10 000 viac,lacnjejšie bude spotreba , ak len na plyne od výrobcu lacnejšie istotne ,a neviem prečo ich jazdí veľmi málo
Odpovedať
Článok sa načítava...

@rkorba zase sa tu bavim s mudrlantami, co si ani…
@jurkoboss Píses,ze vychladený vzduch vyfukuje von.A namiesto toho vyfuknuteho ti cez zimu ide zvonka do domu teply?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@jurkoboss Píses,ze vychladený vzduch vyfukuje vo…
@dusan72 pozeral som ako to ma zapojene. na odtah z domu /az za vymennik/ je napojeny aj odtah z monobloku bojlera. Do bojlera ide pravdepodobne nasavanie tepleho vzduchu z miestnosti /ak ma @jurkoboss neopravi/. ale ked ma permanentne cop 3.9 tak je to ako pisem, ale v tom pripade je miestnost ohrievana foliami s COP 1 a ohrievanie vody v zime tymto bojlerom ma taku ucinnost, ako spirala.
Odpovedať

@dusan72 pozeral som ako to ma zapojene. na odta…
@rapidek trochu lepsiu, ale nie o moc:-) Snazi sa odrbat fyziku i nas, ale mi mu to nezozerieme ;-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@rapidek trochu lepsiu, ale nie o moc:-) Snazi sa…
@rkorba ja by som chcel vidiet este vypocet tepelnych strat, vsetko sa mi zda tak na oko, aj ten bojler vyzera, ze je to pri aplikacii s foliami pol biedy, ak nie cela.. /ak niekto rozfajruje s splynovacom kotli na drevo, tak to zas vychadza inak. asi preto ma ten krb v ktorom "nekuri" :-D
Odpovedať

@dusan72 pozeral som ako to ma zapojene. na odta…
@rapidek Sak mne to je jasne.V zime ide to t.č. zbytocne.Mohol hriat spiralou a setrit kompresor.Ak teda dom kúri elektrinou.
Odpovedať
Dobre chlapci, pohladkali ste si ega navzajom, v poriadku🙂. Vratme sa k teme: ella24d sa pytala, ake maju ludia naklady v dome, kde sa vykuruje foliami, velkost domu cca 100m2 Zacali ste s katastrofickymi scenarmi, tepelne straty 4-5kw, faktury za elektriku do vesmiru ,... 🙂 Ja som dal prispevok, ze ja mam dom s uzitkovou plochou 120 m2 a moje naklady za energie komplet su pod 100 eur mesacne. To je vsetko. A nemam potrebu s akademikmi vasho rangu sa tu teraz porovnavat, co je lepsie a co je horsie. Dom som staval v 2017, daval som si nacenovat aj podlahovku, aj TC, To co tu vy trieskate sumy, tak o takych sa mne ani nesnivalo🙂 ´´podlahovka pre 2.5kw TS - 1000e TC+zasobnik 300l = 2000e+1000e ak zaratam montaz 2000e,´´ chlapci, idem s vami robit biznis, ja to financne potiahnem, vy to budete robit zakaznikom, zisk si rozdelime 50/50🙂. Lebo toto su rozpravky co tu splietate. Kolega minuly rok dokoncoval dom, mensi od mojho, podlahovka + tepelne cerpadlo + srandy okolo toho 14 000, a to si este rocne plati 240 eur za nejaky pohotovostny servis, ci co, ani neviem co. Zaratat treba rocne revizie, somariny, potom si to zratam, tak zistim, ze na prevadzke usetri oproti mne tak 30%. Ja toto davam priklady zo zivota, nie vase dohady, spekulacie, prispevky na nakup z allegro a pod. Nie vazne, chalani, banujem ze som vas nepoznal, ked som staval ja dom. Tak lacno by som ho postavil a fungoval by za nulove naklady, podla toho ako rozpravate. Takze podme do toho, mgx nam bude nakupovat lacne cinske tepelne cerpadla, rapidek to namontuje. Zakaznikovi nafakturujeme 15 000, a zisk si rozdelime. Takze zhrnutie. Na maly 100 m2 dom, pokial je kvalitne postaveny uplne staci vykurovanie foliami. Je to vykurovanie jednoduche, blbuvzdorne, bez starosti. Ale ked niekoho bavi volny cas travit nastavovanim ekvitermickej krivky podlahovky, prepoctami, filozofovanim, tak nech sa paci. Ja sa za ten cas idem previezt na aute so spotrebou 22 litrov pre radost.🙂 A viem, ze na tom aute za 3 mesiace prejazdim palivo v hodnote celorocnej energetickej bilancie mojho domu. ... to bolo len na margo tej oktavky so spotrebou 3,5 l 🙂
Odpovedať

Dobre chlapci, pohladkali ste si ega navzajom, v…
@jurkoboss nic v zlom ale ty si myslis ze tie firmy si za TČ fakturuju inak? 🤣 maju z toho cistu ryzu lebo na slovensku sa to tvari ako nova prevratna raketova technologia. 🤣 v case ked som riesil TC (ktore som nerealizoval pre financie) mi firma z BA nacenila riesenie za cca 12 tisic eur druha na cca 11 tisic. Jeden clovek tu na MS dostal tieto ponuky a u nich vo firme to iste nacenili na 6000 eur. To bolo niekde okolo roku 2021. Tolko k cenotvorbe firiem pri tepelnych cerpadlach.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@jurkoboss nic v zlom ale ty si myslis ze tie fir…
@sousedekovci89 vsak ja tomu rozumiem. Iba poukazujem tu na trolkov najmudrejsich. Bavme sa o cenach pre konecnych spotrebitelov. Ella si asi nebude kupovat a sama montovat tepelko, sama doma na kolene, ale cez firmu by sa dostala na tie sumy o akych sa bavime.
Odpovedať

@sousedekovci89 vsak ja tomu rozumiem. Iba poukaz…
@jurkoboss nebude ale ked pohlada firmu intenzivnejsie urcite najde pricetne ceny. Folie su ekonomivky zmysel iba v domoch ktore maju extremne tepelnoizolacne vlastnosti na dnesne pomery, co je minimum.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@jurkoboss nebude ale ked pohlada firmu intenzivn…
@sousedekovci89 suhlasim. Zadanie bolo 100m2, drevodom
Odpovedať

@sousedekovci89 suhlasim. Zadanie bolo 100m2, dr…
@jurkoboss prave to je prve varovanie ze s foliami viac ako opatrne. Nie preto ze drevodom, ale akym sposobom bola otazka zadana.
Odpovedať

@sousedekovci89 vsak ja tomu rozumiem. Iba poukaz…
Vidim že ste sa tu poriadne rozvašnili. A ako piše @jurkoboss ja si to TČ sama montovat nebudem. Neviem ako mi ho firma naceni, pisem dam si nacenit ponuku na podlahovku a TČ. Dalej folie a bojler a tym to hasne. Ja nemam 15000tis mimo na predražene tepelne čerpadlo a alegrove 2tisicove si sama nenamontujem a ani moj muž. A ak mam firmu na dom na kľuč tak asi im nepoviem že viete čo ja si kupim tepelne cerpadlo z činy ale vy ho namontujte. Zaruka by padla v momente montaže. Uvidim aku palku mi daju oni cez firmu. Neviem mozem vam dat vediet čo mi ako nacenili. Dik chlapi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ella24d:

Vidim že ste sa tu poriadne rozvašnili. A ako piš…
@ella24d len tu neprid o rok ze mas pokazene elektrohodiny natocili vela kwh a odmietas to platit co dalej. Ak myslis se nemas na TC voda vzduch pouvazuj ze by si dom vykurovala klimami.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ella24d:

Vidim že ste sa tu poriadne rozvašnili. A ako piš…
@ella24d ja napr. kurim dom 100m2 troma klimami už piatym rokom ... mam aj elektricke podlahove kurenie, ktoré kvôli nižšiemu komfortu (slabého pocitu tepla) a aj vyššej spotrebe nepoužívam... ročné náklady na kúrenie takýmto spôsobom nonstop na 22-23 stupňov (vrátane chladenia) sú 2200kwh/rok t.j. okolo 260€ /rok pri kúrení elektrickou podlahovkou som mal spotrebu za jeden mesiac (január 2019) 1800 kwh teda za jeden mesiac pomaly toľko, čo klímy spotrebujú za rok... len aby si mala predstavu zhruba aké spotreby má také Caleo a aké kúrenie tepelným čerpadlom, alebo klímami
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?