Odpoveď na príspevok od mgx:
@turbot to ze nevies ratat nie je moj problem, … @mgx tak sa priprav zjest kefu :) Namiesto teorie zober teplomer a zmeraj teplotu mestskej vody. Ja som naschval teraz nechal odtiect studenu vodu a voda postupne klesla na 16.8st Pokial si pamatam bojler zjedol do 1kw na udrzanie teploty ked sme boli prec. Bojler drazice okce 120l Snazis sa mna teoriou a normami o niecom presvedcit co mam realne zmerane. Ked norma bude hovorit 200l vody tak minies 200l ? Aj zadavatelovi prispevku si sa tiez teoriami vyjadroval, ze spotreba aku ma je nerealna. A ja som len reagoval, ze je to realna spotreba ak clovek zije sam, nevypeka, nevari, nema terasy, ohrievace, virivky a nerobi party. A nemasti si klobasu v sprche pol hodinu :)Odpoveď na príspevok od mgx:
@turbot este povedz, ze v januari ma voda skoro 1… 1. 40L - 60st vody znamena po zmiesani 80L - 38st vody 2. Ked bude zima zmeriam ti teplotu vody z vodovodu. Samozrejme bola studensia na pocit ale zjem kefu ked bude pod 10st. 3. Nie nemam perpetum mobile, mam Drazice okce 120l v kupelni a mam smart zasuvku s meranim spotreby:) Predtym som mal aj taky tlacidlovy merac ak by si nahodou teoretizoval, ze merac zle meria :)Odpoveď na príspevok od mgx:
@turbot vychadzam len z udajov ktore si zadal: 8… @mgx 120l 60st vody v bojleri v kupelni ochladne za 24h ako psi cumak? Keby som ta viac poznal tak si rypnem ci fetujes :) Ale mozno si mal obehove cerpadlo Neveris mojmu meraniu tak prikladam chatgpt, ktory cucal snudajmi od vyrobcu. Zhoduje sa s realitou. Ak ma psi cumak teplotu 54st tak potom to je riadne nazhaveny pesOdpoveď na príspevok od mgx:
@turbot tepelne straty netvori len samotny bojler… @mgx cize mas cisla od vyrobcu. Mam realne merak, ktory ukazoval do 1kw strat ak sa nepustala tepla voda. A aj tak tvrdis, ze bojler vychladne ako psi cumak :) nuz co na to povedatOdpoveď na príspevok od mgx:
@turbot ak si myslis, ze tepelne straty sa meraju… @mgx skus si najprv v sebe vyriesit trivialnu jasne danu otazku bez polemizovania kto ako dlho pri akej teplote sa sprchuje :) Otazka - Strata bojlera umiestneneho v miestnosti pri 23st. 120l, 60st teplota v bojleri. V pohotovostnom rezime - tzv nepustas teplu vodu. Miestnost vykurujes tak ci tak nechapem co do toho ratas TS domu. V lete je napr vacsia teplota v kupelni a strata podobna. Kolko to je podla teba? 5 ci 10kw ? :) Ako inak ako merakom odmeras realnu stratu. Tzv som na dovolenke a po tyzdni pozriem, priemer max 1kw/den ci je leto ci je zimaOdpoveď na príspevok od mgx:
@turbot urobim pokus, pripojim 125l drazice (dnuk… @mgx nerob si starosti. Ked si tyzden nedam sprchu tak ti poslem data :)Odpoveď na príspevok od lenkajozef:
Ahojte, platili ste rezervačny poplatok ? Davali … @lenkajozef Rezervacny poplatok ale nie je zakladna prva splatka za dom, mas to uvedene aj v rezervacnej zmluve. Z tejto sumy sa vybavuju stavebne povolenia, vsetky projekty. Garancia ceny je od 12 -36 mesiacov (kazdy rok +2000€). 80% zakaznikov si objedna 24m garanciu ceny, kedze stavebne povolenia trvaju takmer rok...Odpoveď na príspevok od szibiliak:
@lenkajozef Rezervacny poplatok ale nie je zaklad… @szibiliak mne bolo povedané že tá suma 3 tisíc čo sme platili je prvá splátka za dom , lebo som sa pýtal a on mi odpovedal že to máme odpočítať z ceny čo nám dali , ale možno som zle pochopil ...Odpoveď na príspevok od lenkajozef:
Tiež riešime aké bude kúrenie. Výhrevné telesa sm… @lenkajozef ale rozmýšľali ste nad elektrickým podlahovým kúrením alebo vodnýmOdpoveď na príspevok od lkeram:
@lenkajozef ale rozmýšľali ste nad elektrickým po… @lkeram elektrickym.