Da sa rucit pozemkom?

Ahojte po dlhsej dobe sa ozyvam. Potrebujem poradit. Nasli sme dom ktory je 2 izbovy s moznostou nadstavby podkrovia. Je zateplwny, plastove okna plus strecha ale vnutri je len hlina. Pripojky su tam na vsetko. Pozemok ma 1050m2. Dom sa predava za cenu 45 tisic. Chceli by sme zobrat hypoteku pre mladych do 35 rokov ale starsia maklerka nas upozornila, ze banka neda hypoteku ked v dome nie je kupelka ani wc. Mozeme rucit pozemkom? Nemame nasetrene nic. Prip. co by ste odporucali? Dom pred tym stal 58 tisic. https://reality.bazos.sk/inzerat/1568...
Odpovedať
Ručiť pozemkom by ste mohli len do výšky jeho ceny. Čiže nie, pozemkom pod domom, ktorý kupujete, nemôžete ručiť, lebo by to bolo jednoducho málo. Stavebná časť mojej odpovede: treba rátať s ďalšími 20-30.000 € na to, aby ste urobili podlahy, kúpeľne atď. Možno som aj málo odhadla. Je dosť možné, že dom bude treba podrezať, riešiť mokré steny. To, že dom je akože zateplený a má tesné okná, bez toho, že by robili najprv niečo s podlahou, naznačuje možné problémy. Bez stavebného dozora to nekupujte. Niekto to musí obhliadnuť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

Ručiť pozemkom by ste mohli len do výšky jeho cen…
@blacksr aha lebo maklerka povedala ze to ponukali za 58 ale sli z cenou dole lebo ze to chcu uz predat. Tiez mi je ro podozrive. Zvonka to vyzera dobre ale vnutro neodfotilk
Odpovedať
A hlavne keď už máte dlhy, ktoré nevládzete splácať, hypo Vám nedajú. Minule ste písali o osobnom bankrote. Čiže treba pracovať, odkladať, splácať a potom sa posunúť. Odporúčam nájsť si človeka, ktorý Vám pomôže utriasť si financie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

A hlavne keď už máte dlhy, ktoré nevládzete splác…
@blacksr to xo mame do decembra vyplatime
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od modrykolibrik:

@blacksr to xo mame do decembra vyplatime
@modrykolibrik do decembra vyplatíš a budeš ešte pekných pár rokov v centrálnom registri dlžníkov, takže na hypo na tých pár rokov zabudni.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@modrykolibrik do decembra vyplatíš a budeš ešte …
@megdesign hypo nam daju mame presschvalene na 70 tisic
Odpovedať

@megdesign hypo nam daju mame presschvalene na 70…
@modrykolibrik predschvalena hypotéka ešte nič neznamená. Tam sa berie v úvahu len príjem. Pri schvaľovaní nazrú do registrov a ak tam bude osobný bankrot, neplatenie pôžičky a pod., máte po hypotéke...
Odpovedať

@blacksr aha lebo maklerka povedala ze to ponukal…
@modrykolibrik Inzerát je už vymazaný, neviem, či ste to kúpili, alebo to kúpil niekto iný. Ale videl som ho včera a ten dom sa mi nepozdával. Na niektorých záberoch bolo vidno, že to sú staré steny a na tom je len nahádzaná nová omietka. Podľa mňa to nebolo ani odizolované od terénu a časom to začne vlhnúť. Ak ste to nekúpili, dobre ste urobili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?