Odpoveď na príspevok od dexter89:
@kuracinarez dobre napísané !! len doplním, že ži… @dexter89 Ja som si pozrel vsetky videjka z chaty v Cifaroch.A tam povedal vlastne vsetko.Keby bol Fico vtedy pri moci,tak verim tomu,ze tych opatreni a zakazoch by bolo 5x viac.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@dexter89 explicitne tvrdíš, že covid-vakcíny sú … @gadefox ale veď ktoré liečivo je úplne neškodné? Na to slúži príbalový leták ! Myslím, že je tam uvedené toho dosť... a ako píšeš pre malé % ľudí sú problematické, veď na tom sa vieme zhodnúť... otázka znie, či bol ich benefit v časoch ťažkých covidov väčší ako riziko... a na to tiež existovali štatistiky... že áno vakcína chránila najmä pred ťažkým covidom a hospitalizáciou ... to bolo vidieť najmä vo vysoko preočkovaných krajinách ... A samozrejme nikto nikdy netvrdil (ani Zuza , ani TV markíza, ani sabaka) že naočkovaním sa každý stáva nedotknuteľný a imúnny ! to je zas len fabulácia klamstvo a konšpirácia tuto @andynrOdpoveď na príspevok od kuracinarez:
@dexter89 Ja som si pozrel vsetky videjka z chaty… @kuracinarez keby bol pri moci on pán F , verím tomu že by sa prví postavili všetci do radu a nechali sa naočkovať ešte skorej jak krčméry ... a chaos by bol taký, že to by nemalo obdoby... Veď máme v živej pamäti ako riadili slintačku ...Odpoveď na príspevok od dexter89:
@gadefox ale veď ktoré liečivo je úplne neškodné?… @dexter89 " nikto nikdy netvrdil..." " fabulácia,klamstvo,konšpirácia..." Nuž neviem,máš problém si dohľadat vyjadrenia autorít,médii z r.2020- 2022? Zjavne ano... Napr.: "...Už prvá dávka vakcíny chráni pred šírením infekcie, tvrdí britská štúdia - Správy STVR https://share.google/nqxuA2bVESvTp0DDU A to,že to bráni prenosu sa časom ukázalo ako úplné a vedomé klamstvo,neskôr tento fakt priznal aj Pfizer,že totiž tzv.vakcína nebola nadizajnovaná ,aby bránila prenosu,ale ťažkému priebehu. Takže fabulácia,klamstvo,lož- áno,ale zo strany ortodoxných vaxerov,kam zjavne patríš.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@gadefox ale veď ktoré liečivo je úplne neškodné?… @dexter89 myslím, že už stačilo.. Na začiatku si sformuloval tvrdenie, že vakcíny sú neškodné. Je to tak??? Tak tu teraz nezahmlievaj a nečaruj s nejakými príbalovými letákmi! To vy na čele so Sabakom ste opakovane klamali ľudí, že vakcíny sú neškodné a že o nič nejde. A terazky obraciate kabáty a šírite ďalšie polopravdy, že "veď ktoré liečivo je úplne neškodné". Áno, žiadne liečivo nie je bez nežiadúcich účinkov - to vie aj debil. Lenže základná otázka je, v akom rozsahu sú tie nežiadúce účinky - mnohé lieky museli byť v minulosti stiahnuté z obehu, že.. A na túto otázku nevieš odpovedať. Pretože na ňu nevie odpovedať nikto (krátky čas, málo informácií etc). Dojmológia, pocitológia a ideológia ma nezaujíma..Odpoveď na príspevok od dexter89:
@gadefox zas blábol čo som nikdy nenapísal: "Vakc… @dexter89 Ked sa ta nieco "dotkne", tak sa to dotkne tvojho ega a "reagujes z neho". Vacsina ludi takto funguje. Pre mna je to okamzite viditelne, tak som to len napisal, nic viac v tom nehladaj.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@dexter89 myslím, že už stačilo.. Na začiatku si … @gadefox ježkove oči a čo ako keď začali očkovať tak príbalové letáky neboli k dispozícií? veď riziká boli známe... a hej nemyslím si že sú na 100% neškodné veď to neni nič... vtedy bola iná doba ... ja neviem ako to videl Sabaka, keď sa mu kopili na oddelení dusiaci sa ľudia mam dosť znamych čo robili v zdravotníctve v tej dobe a ver mi , že to nebolo med lízať ! doslova niekedy denne umreli toľkí, že nemali mrazničky a nemali kde dávať ľudí po chodbách a pod... v takej situácii Sabaka a spol. spravili čo považovali za najlepšie a určite nechceli nikomu uškodiť... a tieto drísty že lekári neliečili, nechávali ľudí umierať a ostatné blbosti to nebudem ani komentovať ... to napíše len človek neznalý pomerov odchovaný na socialnych drístov ... (tym nemyslim teraz teba aby si to zas nebral doslova ale poniektori tu )Odpoveď na príspevok od dexter89:
@gadefox ježkove oči a čo ako keď začali očkovať … @dexter89 "ježkove oči" dobrá voľba. To len na odľahčenie a pridanie komentára do zbierky a zároveň súťaže o najdlhšie vlákno.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
Vyjadrenie p.Chmelara o Kotlarovi.Aj ked s jeho n… @kuracinarez toto ma Chmelar prekvapil... aj ked osobne s nim mam negativnu skusenosť (ak neraziš jeho svetonázor hneď ťa vypne zmaže) ale tak toto trafil klinec po hlavičke mne sa páči aj vyjadrenie vedca Čekana poučné pre všetkých citujem : TÍ, KTORÍ DNES ÚTOČIA NA VEDU, FAKTY, VEDCOV A VEDKYNE, TÍ ASI NEVEDIA TOTO: Bez vedy by sme: 1️⃣ stále žili v prostredí plnom neznámych chorôb, bez liekov či vakcín, kde aj bežná infekcia mohla znamenať smrť, 2️⃣ nemali by sme elektrinu, internet, smartfóny, autá, lietadlá, vesmírne sondy - technológie, ktoré dnes berieme ako samozrejmosť, 3️⃣ komunikácia na diaľku by bola nemožná. Listy by putovali týždne či mesiace, žiadne videohovory, žiadne rýchle spojenie s rodinou, 4️⃣ pracovali by sme prevažne v poľnohospodárstve alebo manuálne, pretože väčšina moderných povolaní vznikla až vďaka vede a jej aplikáciám, 5️⃣ naše chápanie sveta by bolo obmedzené na mýty a legendy, nie na dôkazy a poznanie. Možno by sme stále verili, že blesky sú hnev bohov a choroby sú prekliatia. Kým by sme boli? 6️⃣ pravdepodobne by sme boli ľudia spätí viac s prírodou, ale zároveň zraniteľní, odkázaní na tradície a poverčivosť, 7️⃣ neboli by sme „moderní ľudia“. Naše identity, profesie a možnosti života sú totiž produktom vedeckého pokroku, 8️⃣ naše životy by boli kratšie, náročnejšie a s menším priestorom na slobodu či tvorivosť.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@kuracinarez toto ma Chmelar prekvapil... aj ked … @dexter89 Dosť jednoduchá prvoplánová demagógia,niečo v zmysle,keby človek neobjavil oheň,koleso a pod.,kde by sme boli...Odpoveď na príspevok od andynr:
@dexter89 Dosť jednoduchá prvoplánová demagógia,… @andynr veď ako sčasti hej a toto vyjadrenie čaputovej abo sanbaky že netreba mať handry na ksichte a nenakaziš sa, jak si to pisal kde?Odpoveď na príspevok od zita19:
Prebehla som posledne dve strany. Fakt nic nove s… @zita19 No neboj sa ešte tomu nie je koniec....""Vyderžáť pioňier.....""🤣Odpoveď na príspevok od pochabel:
Prečítal som si tých 17 strán (samozrejme postupn… @pochabel Zaslúžiš si medailu že si vydržal "prečítať" 17strán...Mne stačilo, na to aby som zabalil po 2-3stranách...Už sa mi nechcelo zbehnúť do obchodu a kúpiť si "čipsy" ktoré mi vydržali na počet strán prečítaných.... Podobnú Telenovelu čo dávali pred x rokmi Jednoducho Mária je šuvikx proti tomuto čo som sa dozvedel....Vlastne je mi to k ničomu,nedozvedel som sa nič, ale spokojne môžem spať,lebo ma to netrápi...😁Odpoveď na príspevok od zita19:
Prebehla som posledne dve strany. Fakt nic nove s… Vitaj @zita19 ... chýbala si nám. Ako bolo na dovolenke? Serie ma, že si si nekúpila zahraničné data a niekde z pláže si sa nepodieľala na tvorbe tých naších 17-tich strán, so svojími neoliberalnými absolutistickými názormi. Ale nevadí, už si tu 🤣Odpoveď na príspevok od pochabel:
Prečítal som si tých 17 strán (samozrejme postupn… @pochabel @technik007 ja tu prispievam nie preto, žeby som si robil ilúzie, že niekoho nejako presvedčíme... to určite nie ... presviedčať zakonšpirovaných ľudí je z 99% prípadov odsúdené na neúspech... lenže medzi nami je aj kopa ľudí dezorientovaných a v "šedej" zóne... im to je určené aby tiež nepadli do tejto pasce iracionality... ak sa tak podarí uchrániť aspoň jedného tak celé toto vypisovanie má aspoň nejaký zmysel... inak je to len mlátenie prázdnej slamy 😀Odpoveď na príspevok od pochabel:
Prečítal som si tých 17 strán (samozrejme postupn… @pochabel mne stacili tie dve strany co som precitala aby som si potvrdila, ze presne pre toto sa v kupeloch vyhybam debatnym kruzkom... Ale ty si zaslizis pochvalu pred nastartovanou V3S, ze si dal vsetko...Odpoveď na príspevok od petersd:
Vitaj @zita19 ... chýbala si nám. Ako bolo na dov… @petersd ja som v cudzine nebola, aj wifi bolo rychle (sluzby v kupeloch maju stupajucu uroven) ale nebudem si kazit dni jalovymi debatami na MS, ked som si ich mohla dopriat nazivo. Keby som teda velmi chcela, tak prilezitosti bolo haba fuk. Radsej som sa vybrala na exkurziu do Priehrady mladeze, to aspon potesilo dusicku technika a este viac dusicku strojara... Takze budete sa musiet zaobist bezo mna, ja idem zapichnut ihlice do ponoziek.Odpoveď na príspevok od zita19:
@petersd ja som v cudzine nebola, aj wifi bolo ry… @zita19 Neverím, že to vydržíš a neprídeš si aspoň z času na čas kopnúť do súčasnej vlády, alebo do nás antivaxerov (?).... To teda neverím 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od dexter89:
@paracetamol123 tepelne čerpadlo neziskava energi… @dexter89 Tepelne cerpadlo sice ziskava energiu z okolia, ale z pohladu dodavanej elektrickej energie ide o stroj na ziskavanie volnej energie (ziskas viac, ako vkladas). Dodavas 1kW elektrickej energie a ziskavas povedzme 4kW tepelneho vykonu. Podobne je to so solarnym fotovoltickym panelom, tu energiu dodava slnko (zadarmo=nic neplatis) a odoberas elektricku energiu. Ziskas viac, ako dodavas = stroj na ziskavanie volnej energie. A podobne je to aj s realnym magnetickym motorom (nie 99% podvodov z internetu), tu dodava energiu magnet (energia nuloveho bodu), a odoberas kineticku energiu.Odpoveď na príspevok od durino:
@dexter89 Tepelne cerpadlo sice ziskava energiu z… @durino este doplnim, ze prve tepelne cerpadlo zostrojil slovak Aurel Stodola a do dnesneho dna funguje.Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ja som po pracovnej nehode, dostal som afáziu [ s… @janekbchlap1 S tým zdravíčkom, to faaakt?... Je mi to naozaj úprmne ľúto a želám rýchle uzdravenie! Je prognóza, že sa to vráti do normálu ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@zita19 Neverím, že to vydržíš a neprídeš si aspo… @petersd mne sú konšpirácie ukradnuté... nech si každý verí aj v plochú zem... som len citlivý na konšpirácie na covid ... Prečo? ako som vravel, poznám lekárov a mal som info "z prvej ruky" ... Proste poznám prípady, že vymreli celé rodiny ! starí rodičia , mama , otec... Tí, čo si tým nemuseli prejsť (takých je väčšina) nech ďakujú Bohu ... no z môjho pohľadu premudrelé názory že je to chripočka a nikomu nič nebolo je rúhanie a maximálna nepokora... to sú ľudia čo pozerajú na svet cez prizmu svojej skúsenosti s hlavou v zadku ... a k takým ja nebudem mať úctu Každý človek má špecifickú bunkovú imunitu... ja som ani nevdel že covid mám a niekto umrel... takto to funguje... más sa preto druhým vysmievať? čo je to za sprostosť? čo sme deti v škôlke? A mnohí sa tak počas covidu začali správať... toto ma neskutočne vytáčalo a ešte aj po rokoch, keď sme konečne za tým... mnohí nedajú pokoj ... Niektorí pochopia mnohé konšpirácie až keď padnú na hubu a zažijú osobnú skúsenosť ... lekár kolegov brat -anesteziológ mal aj takých ... no mal aj takých čo do poslednej chvíle keď ich išli napojiť bo sa nevedeli nadýchnuť, neverili že ten covid existuje... ale 90% aspoň uverilo keď to sami zažili...Odpoveď na príspevok od durino:
@dexter89 Tepelne cerpadlo sice ziskava energiu z… @durino získavaš viac ako vkladáš, lebo tu energiu odoberáš z okolitého vzduchu v podobe teploty... t.j. vonkajšia jednotka sama seba ochladzuje pod teplotu okolitého prostredia a naopak vnútorná sa otepľuje... podľa 2. termodynamickej vety teplo prúdi len z miesta teplejšieho do -chladnejšieho ... takže v zime (ak kúrim klímou ) vonku 5°C vonkajšia jednotka sa podchladí na -10 ! a ochladzuje svoje okolie teplo-prúdi do nej ... zmena teploty vonku = oteplnie dnu žiadna voľná energia tam neni ... s klesajúcou vonkajšou teplotou klesá aj účinnosť, to vie každé decko a každý kto má tepelné čerpadlo, že keby si mal vonku -30°C tak tvoja voľná energia je kde?Odpoveď na príspevok od dexter89:
@petersd mne sú konšpirácie ukradnuté... nech si … @dexter89 zbytočne hadžeš sviniam perlyOdpoveď na príspevok od dexter89:
@petersd mne sú konšpirácie ukradnuté... nech si … @dexter89 Máš 100% pravdu, ktorý nezažili tieto "chrípočky" to nebudú vedieť nikdy, preživší si môžu gratulovať ale tí nepreživší už si gratulovať nemôžu, nebolo im nič-boli na 100% zdravotne ok...Aj tak z tejto skupiny ľudí už nie sú medzi nami...A teraz kľudne do mňa, že som zaočkovaný-keď bude treba tak sa dám znova....To je môj názor a realita..Odpoveď na príspevok od technik007:
@dexter89 Máš 100% pravdu, ktorý nezažili tieto… @technik007 vela ludi si pomylilo chripku so soplikom. ked som mal chripku ja, tak som premyslal, ci sa vobec zdvihnem a pojdem na zachod, alebo jedno kolo vynecham... od isteho casu nebyvam chory.Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.