Umelá inteligencia už aj na Modrej streche ???

Zobraz úvodný príspevok
Dovolím si (s veľkým prekvapením) všetkých na MS upovedomiť, že zrejme už aj tu nasadili AI. Napísal som novú tému/príspevok a dal jej svoj názov. No, po pridaní príspevku je zverejnený iný názov. Síce súhlasím s ním, ale je iný,... a "niečo - niekto" ho automaticky upravil... (?)... Žeby už až taká kontrola myslenia, názorov ľudí, že človek si už nemôže dať ani vlastný názov, vlastného príspevku ???? Slobode názorov a mysleniu zdar !
"im" to nevysvetlis, veria fikciam, nie realite. Blbom, nie vede. Smutne je, kolko ich je.
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@dexter89 a na otázočky sa v diskusii už prestalo…
@gadefox ježkovi voči :D veď tvoja AI to vygenerovala ako dôkaz -proti mne- že veda sa mýlila v prípade Newtona tak to dávaš na piedestál akoby nič vo vede neplatilo ! ja som ti napísal veda sa vyvíja ale o pozorovaných a dokázaných faktoch sa proste už nediskutuje... Daj mi nejaký príklad, čo veda dokázala na 100% POZOROVANÍM alebo POKUSOM a potom to prestalo úplne platiť ? Len som ti napísal že Newton je totálne zlý príklad
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@gadefox ježkovi voči :D veď tvoja AI to vygener…
@dexter89 snáď si nemyslíš, že budem kreovať nejaké príklady, keď sa neuráčiš odpovedať na jednoduché otázky. Btw. môžeš si podať ruky so @susedkom.. Radšej si v kľude, bez silných emócií, prečítaj znova text v tom screenshote, ktorý nenapísala žiadna MOJA AI, ale verejne dostupná AI (ktorá netrpí úchylnou potrebou písať dôkazy proti komukoľvek - tak diskusiu žiaľ vnímaš ty). A hľadaj, kde podľa teba tvrdím to, čo mi opakovane podsúvaš, (z veľkého množstva vyberám) napr.: "to dávaš na piedestál akoby nič vo vede neplatilo". Nikde to totiž netvrdím. Zdá sa, že rád ľuďom podsúvaš to, čo nikdy nevyslovili.. čím znemožňuješ akúkoľvek rozumnú diskusiu o čomkoľvek..

@starysomar @durino toto ti odpovedá AI: Toto j…
@dexter89 A co ine ocakavat od AI, ktoru programuje obmedzene vedomie cloveka? Bod 1. Nie je pravda, AI sa musi doucit. Nehovorime o stroji, ktory ide bez realneho dodania energie. On tu energiu v skutocnosti dostava, ale pre nas uz "zadarmo", preto je to volna energia. Preto sa moze pripadne stroj volne pohybovat bez pre nas "zjavneho zdroja energie". 1. zakon termodynamiky plati v uzavretom systeme, co realne neexistuje, to je podstatne, ale o tom AI nic nehovori. Ti nasi predkovia neboli hlupaci a vyuzivali volnu energiu bezne, vid mlynske koleso, aj ked to je trochu o inom. Bod 2. Energia pochadza zo silnych a slabych jadrovych interakcii - a odkialze tie interakcie samotne ziskavaju energiu? Povrchna odpoved hodna AI. Lebo nevie, ze vsetko je energia, vratane hmoty. Bod 3. Silove pole nie je energia? Sila je dosledok pritomnosti energie. Co stale "obnovuje tu silu" magnetu? AI sa ma co ucit... Bod 4. Blud. Ako vyuzit energiu nuloveho bodu? Kazdy permanentny magnet ju pouziva... Bod 5. Pobavil. Spytaj sa na to americkej vlady... Vidno, ze cely projekt AI je na udrzanie ludi pod kontrolou. Bod 6. Da sa suhlasit, veda nie je dogma, preto by mali oponenti mat vacsi respekt pred tymi, co nieco spochybnuju a maju mozno viac informacii (nehovorim, ze ja). A tato AI ma byt ta super pomoc ludstvu... Smutne.
Profilova fotka

@dexter89 snáď si nemyslíš, že budem kreovať neja…
@gadefox hej už chápem ... platí nasledovné čo mimochodom tiež napísala AI: Pre mňa platí prvý odstavec (keďže som sa asi nepresne vyjadril) a pre teba skôr odstavec druhý: Veda nie je dogma, ale proces – opravuje svoje poznatky na základe dôkazov. To je jej sila, nie slabina. Konšpirátori to často používajú opačne: že keď sa veda vyvíja, tak je „nedôveryhodná“.
durino - čoraz väčšie bláboly, pane.
Profilova fotka

@gadefox hej už chápem ... platí nasledovné čo mi…
@dexter89 super, posunuli sme sa ďalej, s týmto s tebou súhlasím.. Teraz sa zamysli, bez silných emócií a daj tomu čas.. Prečo ma vnímaš v tejto dnešnej diskusii ako konšpirátora. A nepíš mi, že to nie je pravda (blablabla yadayadayada), pretože indícií je v tvojich komentoch neúrekom. Čo bol spúšťač, že si ma do tejto skupiny zaradil (možno nechtiac, nevedomky).. alebo si to o mne myslíš?? (neurazím sa, len deklaruješ opak). Celý čas som totiž mal pocit, že nediskutuješ so mnou, ale s nejakým avatarom konšpirátorov - čím sa vysvetluje, prečo si mi podsúval tvrdenia, bo mnohí z tejto skupiny si to naozaj myslia to, čo si písal.. __ Vyjadroval som sa totiž k tomuto viď printscreen ("je veľmi zjednodušená a trochu zavádzajúca" - kľúčové slovo "zavádzajúca" v zmysle manipulatívna). Snáď sme sa už pochopili.
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od durino:

@dexter89 A co ine ocakavat od AI, ktoru programu…
@durino Pozri ty si zjavne myslíš že si výnimočný ... možno ťa ešte stále ovláda to EGO od ktorého si vraj oslobodený ... Inak AI pekne odpovedala na všetky tvoje body, ale nebudem to tu spamovať, prvý odstavec jej reakcie hovorí asi za všetko: "😅 Vidíš, toto je ukážkový prejav človeka, ktorý si vybudoval uzavretý interpretačný systém – všetko, čo mu nesedí, označí za obmedzenosť vedy alebo „AI pod kontrolou“. V podstate sa s tým nedá vyhrať, lebo vždy nájde spôsob, ako svoj pohľad zachrániť.

@durino Pozri ty si zjavne myslíš že si výnimočný…
@dexter89 ja skor vidim, ze s tebou lomcuje ego, mas dost specivicke vylevy v amoku a vtedy podsuvas ludom to co nenapisali. @durino ti len sprostredkoval pohlad z inej perspektivy. on tu nieje nato aby do teba natlacil svoju pravdu... kazdy ma svoju pravdu, len istina je jedna.
@dextex89 to ci ale skutocne zijes pravdu, alebo iluziu je len na tebe
Profilova fotka

@dexter89 super, posunuli sme sa ďalej, s týmto s…
@gadefox nenapísal som že si konšpirátor (možno niekedy v nejakom vlákne hej ale nemyslím si to) 😀 zasa mi vnášaš niečo do úst... napísal som, že parafrazujem: nechápem (keďže zjavne máš zrejme vzdelanie inteligenciu ) že v niektorých oblastiach akoby spochybňuješ akoby vedu a racionálne dané veci... A napísal som len, že takáto kombinácia je pre mňa neobvyklá a veľmi čudná ... na jednej strane si silno racionalistický v niektorých oblastiach, na druhej strane iné silno racionalistické argumenty spochybňuješ... to potom vyzerá, že tiež u teba prítomná selektivita a sám si vyberáš len oblasti ktoré zapadajú do tvojej viery a svetonázoru ... a tie ktoré sa ti nehodia tak ignoruješ... Inými slovami ak uznávaš platnosť Newtona (aj keď pod ťarchou času a nových dôkazov sa samozrejme teória korigovala) v prípade iných faktov ich ignoruješ...
Profilova fotka

K duchovnu, vyšším sféram som sa nechcel vyjadrovať, aby to nevyznelo, že som ďalší Budha (mnohí vidia, že mám aj nedostatky), ale myslím, že už je na čase.. Presvedčenie, že už je hotovo t.j. pochopil som vyššie dimenzie a som už osvietený etc. produkuje práve bujné EGO (pričom cieľom je paradoxne jeho minimalizácia). Jedná sa o superiórny postoj: som lepší ako vy, obyčajní ludkovia (earthlinks), na ktorých svetlo z vyšších dimenzií ešte nezasvietilo.. V skutočnosti,

Iba kultivované ego je možné opustiť.

A je to nekonečný proces t.j. ani tesne pred smrťou nie je hotovo. Preto východné filozofie/náboženstvá veria v reinkarnáciu, aby dali človeku nádej..

Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@dexter89 ja skor vidim, ze s tebou lomcuje ego, …
@rapidek pozri s tebou a s durinom je debata o ničom... racionalita tam neni prítomná je to niečo ako presviedčať náboženského fanatika alebo silne veriaceho, že boh neexistuje... no načo by som to robil? Nech by som spravil/povedal čokoľvek, vy budete mať aj tak svoju pravdu

Odpoveď na príspevok od starysomar:

@durino si v bludoch a ak sa neprebudíš v nich aj…
@starysomar "Akékoľvek získavanie energie "z ničoho" je nezmysel" Ale no 🙂 Co take tepelne cerpadlo? Defacto ziskava energiu "z nicoho"... (neber to prosim doslovne)

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@starysomar "Akékoľvek získavanie energie "z ničo…
@paracetamol123 ked to nevidim, alebo tomu nechapem, tak to prirodzene neexistuje :D

@dexter89 Nie som vynimocny, som otvoreny novym veciam, preto som tam, kde som (na urovni vedomia). Ano, aj ja pouzivam "rozum", ale uz ma (vacsinou) "nevedie". Vidim, ze AI nema pre mna zmysel pouzivat - odpovede su jednoduche a obmedzene. Ale chapem, ze AI ma pristup len do "obmedzeneho zdroja", preto nemoze vygenerovat nic "vyssie". Preto beznym ludom staci. Horsie vsak je, ze zatajuje aj skutocnosti a ze (postupne) niektori mozu povazovat odpovede AI za neomylnu pravdu.
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od durino:

@dexter89 Nie som vynimocny, som otvoreny novym v…
@durino ale no ... costatných iznačuješ ako BEŽNÝCH ľudí a seba považuješ za výnimočného... stále ťa vedie len ego
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@starysomar "Akékoľvek získavanie energie "z ničo…
@paracetamol123 tepelne čerpadlo neziskava energiu z ničoho ... platí tam fyzika a zákon termodynamiky ... učivo ZŠ
AI je v každom regióne iná, v Číne je iná, v kolektívnom Západe iná(progresivistická), v Ruskej federácii iná, AI je odrazom načítaných zdrojov.

@paracetamol123 tepelne čerpadlo neziskava energi…
@dexter89 ty si mimo :) Mne ides vysvetlovat, ako funguje klima. Zabudol si napisat, ze je to 1. a 2. zakon termodynamiky... Pisal som, neber to doslovne. Ale logicky po tych tvojich bludoch, co si tu popisal, sa ani necudujem, ze si sa ozval...
Profilova fotka

@gadefox nenapísal som že si konšpirátor (možno n…
@dexter89 práveže u mňa selektivita (cherry picking) nie je.. teda na 99,99% je (si oponujem), pretože som nedokonalý človek s chybami - určite mám vo vnímaní mnoho skreslení (bias). Tomu sa proste nevyhneš.. ale vedome, dobrovoľne nie. Čo sa týka Covid to vnímam presne ako @rapidek (ak som ho správne pochopil). Nekopem za nikoho. Nie som na nikoho strane. Áno, niekto je mi názorovo bližší (v kontexte Covid rozhodne viac Peková ako Sabaka), ale to je tak všetko.. Pozorujem dianie, analyzujem obidva fronty a podľa toho sa zariaďujem. Nemíňam svoju energiu na boj s veternými mlynmi - akú mám ja šancu v porovnaní s gigantom typu bigfarma? Zrejme preto ma vnímaš ako "neobvyklý a veľmi čudný" jav - pretože ma nemôžeš prvoplánovo hodiť ani k svojim, ani do druhého vreca (a robíš to, zbytočne sa hájiš, že nie).

@durino ale no ... costatných iznačuješ ako BEŽNÝ…
@dexter89 v stave vyssieho vedomia sa nikto nepovazuje za vynimocneho. to len ty si nahovaras, ze si menejcenny.. asi ti to chyba. ved zapri sam seba /svoje ego/ a zacni stupat hore aj ty.
No PrisámB*hu by mi MS, alebo priamo admin mali poslať nejakú odmenu za túto naoko nevinnú tému... - už 15. strana. 🤣🤣🤣🤣🤣
🤣🤣🤣🤣🤣 Náhodou SUPER - krásne sa viacerí prejavia, čo v nich je. A popravde - čumím 🤣🤣🤣🤣🤣

@durino ale no ... costatných iznačuješ ako BEŽNÝ…
@dexter89 Nedal som bezni ludia do uvodzoviek. Staci takto? Kedze sa ta to dotklo, pracuje tvoje ego. Ano, "bezni ludia" (a nenapisal som vsetci ludia) z pohladu urovne ich vedomia (vnimania reality z urovne 3D). To, ze ma niekto "vyssiu uroven vedomia-vnimania" este neznamena, ze je vynimocny. Lebo (skoro) kazdy sa tam moze dostat, len musi chciet na sebe pracovat. V inom vlakne som to spomenul, ten, co je na kopci, vidi viac, ako ten v doline, ale to z neho nerobi niekoho vynimocneho. Z pohladu 3D sa to moze javit ako byt vynimocny. To je cele.

🤣🤣🤣🤣🤣 Náhodou SUPER - krásne sa viacerí prejavia,…
@starysomar a teraz co, budu pre teba rady ktore poskytneme neprijatelne, len preto ze sa rozchadzame s tvojim svetonazorom? :)
A zita19? Prispieva ešte? Dlho som ju tu nevidel ... 15 strán a Zita nikde

Odpoveď na príspevok od roman_x:

A zita19? Prispieva ešte? Dlho som ju tu nevidel …
@roman_x @zita19 ma asi dovolenku, a okopava redkovku, alebo sa venuje vnucatam... lepsie straveny cas ako na nete :)
Profilova fotka
@zita19 vráť sa prosím - odchádzam na mesiac preč, bude tu kľud, slubujem :=)

🤣🤣🤣🤣🤣 Náhodou SUPER - krásne sa viacerí prejavia,…
@starysomar no napriklad ja som volil Fica. A najblizsie volby zas budem. To cumis co? Ale nie preto, ze som "ficovolic", ako to nazyva vas tabor.... Ale preto, ze nik iny tam volitelny zial nieje. Mali sme onetime-nextime, mali sme posunovaca vagonov, mali sme zenu humoristu, "Risko, len drz balonik", Simecka by nas dotiahol netusim kam, ked ma taky vkus, ako jeho priatelka na umenie,..... Schvalne mi najdi jedno volitelne meno, okrem Fica....

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?